A kad je to bilo bitno ko je na "listi" ?

Обилић

Elita
Poruka
18.064
Krle je protiv studentskog idealizma, i ja sam.
Ali brate što se imena na listi tiče, kad su ona bila bitna ?

Oduvek smo glasali za SPO, DS, KPJ, SRS, SNS, SPS ... a da za 90% imena na njihovim listama nikad čuli nismo.

Hoću da kažem da moramo naći drugu slabu tačku studentskom političarenju.
Njihove ideje iako naivne su vrlo poznate, i glasajući za njihovu listu glasamo za njih !

Screenshot_20251026_170656_Samsung Internet.jpg

Oduvek smo glasali za SPO, DS, KPJ, SRS, SNS, SPS ... a da za 90% imena na njihovim listama nikad čuli nismo.

Nikada nije bilo bitno ko su ljudi na listi.

Čak i partijski aktivisti neke partije ne znaju ko su ljudi na listi njihove partije.

Ali da bi se napali studenti, mora da se napravi klima da je to bitno. I to je delimično uspelo. Tako funkcioniše medijska manipulacija.

Njihove ideje iako naivne su vrlo poznate, i glasajući za njihovu listu glasamo za njih !

Ali se uvek znao nosilac cele liste.

Spram toga su se glasači orijentisali.

Toga u ovom slučaju nema sem pretpostavki i sporadičnog oglašavanja pojedinaca iz opozicionog bloka.

ko je "na listi" jebilo bitno u SFRJ kada su se delili državni stanovi pa se ljudi takmičili ko ima retardiraniji slučaj u porodici za poen više

zato ne čudi poplava "četnika 2025" iz komunističkih stanova

jel tako kolega @Mystic+ ?

Ne bih rekao da je to neka maliciozna manipulacija,
pre promašaj u želji da se zaustavi studentski diletantizam.

To je promašaj za mene i tebe, ali sendvičarima nije. Ta medijska manipulacija itekako radi. Mnogo puta sam čuo ono "ne mogu da glasam za nekoga ako ne znam ko je na listi". Da ih pitaš sad ko je bio na listama na prethodnim izborima kad su glasali, ne bi imali pojma, ali to nije ni bitno, oni ne razmišljaju toliko duboko, to su prosto sendvičari, mentalno i moralno obogaljeni ljudi, oni samo znaju da je lista bitna i da čim studenti kriju listu, znači da nešto muljaju. Tako oni razmišljaju, odnosno, naprednjaci žele da tako razmišljaju i to im generalno uspeva. Isto tako dosta njih veruje kako su studenti nasilnici kontrolisani od stranih agentura i da je nasdrešnica bila teroristički akt jer su videli nekakvu kutiju na onim sajlama. Da, to nama sve deluje smešno, ali ljudi zaista veruju u to.

Pa očigledno, opštenarodno jedinstvo,
uspostava standarda građana kao vrhovne ideološke vrednosti
i opšta tolerancija svih prema svima !

Samo standard - slično ili isto američkom klanjanju dolaru.

Srpska potrošačka korpa nije međunarodno uporediva, lična potrošnja je ispod 46 % ispod proseka EU, inflacija nam je veća nego u Ukrajini.
Bez tolerancije prema studentima!

dosta njih veruje kako su studenti nasilnici kontrolisani od stranih agentura i da je nasdrešnica bila teroristički akt jer su videli nekakvu kutiju na onim sajlama. Da, to nama sve deluje smešno, ali ljudi zaista veruju u to.

Hmmm ...
I ti se praviš nevešt !

Naravno da su blokaderi zaigrali nekrofilsku igru,
i traže prostor za šut,
jer Naprednjaci nisu baš toliko zli,
i zbunjeni su kvarnjaštvom sopstvene dece.

Toliko su nam deca kvarna,
da nam je najlakše da ih kapiramo kao indoktrinirane korisne idiote.

Ne kapiramo da su to generacije koje su se već sa dve, tri godine igrale igricama
u kojima njihov junak koga oni vode ide gradom
i sekirom ubija ljude !

Sećam se sopstvenog deteta ...

Poslednja izmena:
Srpska potrošačka korpa nije međunarodno uporediva, lična potrošnja je ispod 46 % ispod proseka EU, inflacija nam je veća nego u Ukrajini.
Bez tolerancije prema studentima!

Ma kakvi,
ja pola primanja ne mogu mesečno da potrošim ...

Nekada u socijalizmu smo imali problema sa "sastavljanjem početka i kraja meseca".

Sad to nema pojma.
Srbija je najjeftinija zemlja sveta.

Sve su te stranke bile popularne zbog popularnosti njihovih vođa.

Ako nemaš popularnog vođu, nemaš program stranke... moraš biti
težak idiot pa glasati za tako nešto.

Back