A jel....

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Da li poznajete osobe koje su posle havarije sasvim svesno odlučili da nastave sami kroz život ?

Vidite da im to ide od ruke pronašli su sebe i srećni su

Da li se divite tim osobama ili ih žalite ? Obrazloži te :)))

Da li poznajete osobe koje su posle havarije sasvim svesno odlučili da nastave sami kroz život ?

Poznajem - sebe.
Itekako sam nasla sebe posle celog tog cirkusa, jer me je doticni razbio u parma parcad... Trebalo je vremena da se parcici pokupe i da sve dodje na svoje mesto... Mada posle toga sam brzopleto uletela u vezu i naravno to se raspalo po kratkom postupku (mada sada smo sasvim ok drugovi)... I odtada sam sama i lepo mi je...

Da li bih htela nekog ponovo pored sebe - bih, volim da se grlim, ljubim, mazim & pazim sa nekim... Ali ne po svaku cenu...

Da li zalim sebe? Ne, sto bih... Nisam ni u kakvoj depresiji, ne sedim sama pred tv-om grickajuci kojekakve gluposti placuci nad tuznom sudbinom junaka spanskih serija...

Ništa od svega toga.Svaki čovek ima samo jedan život i treba da ga živi kako najbolje ume a ne da sluša savete raznih budala.

Ne znam i nisam sigurna da takav izbor, da vise nikog ne volis, moze da vodi srecnom, zadovoljnom zivotu. Pre ce biti da to znaci da si dopustio da te neki iskustvo toliko porazi, i takav osecaj ne moze da vodi dobrom uz sav trud da se okrenemo nekim drugim stvarima u zivotu.
Jedno je biti sam jer ti vise prija samoca nego da budes sa nekim ko ti ne odgovara dovoljno, sasvim drugo da doneses ovakvu odluku koja treba da te stiti kao brana od nove havarije.
Ne divim se svakako, niti ih zalim, pomalo i razumem, ali mislim da je to odluka koja je sve samo ne dobra po onog ko je donosi.

Ne znam i nisam sigurna da takav izbor, da vise nikog ne volis, moze da vodi srecnom, zadovoljnom zivotu. Pre ce biti da to znaci da si dopustio da te neki iskustvo toliko porazi, i takav osecaj ne moze da vodi dobrom uz sav trud da se okrenemo nekim drugim stvarima u zivotu.
Jedno je biti sam jer ti vise prija samoca nego da budes sa nekim ko ti ne odgovara dovoljno, sasvim drugo da doneses ovakvu odluku koja treba da te stiti kao brana od nove havarije.
Ne divim se svakako, niti ih zalim, pomalo i razumem, ali mislim da je to odluka koja je sve samo ne dobra po onog ko je donosi.

Zašto tako mislis ?

Gde piše da jedino znamo voljeti ako ljubav usmerimo ka suprotnom polu ?

Npr Majka Teresa je mnoge usrećila i dala im nadu vratila vjeruju u neko bolje sutra a mnogi su ljubav uzvratili
Ili
Jedna žena koja ulaze svoje slobodno vrijeme djeci koji boluju od opake bolesti

Ili koja provodi vrijeme u kuhinji crvenog krsta

Itd itd

Da li oni neznaju šta je ljubav ?

Zašto tako mislis ?

Gde piše da jedino znamo voljeti ako ljubav usmerimo ka suprotnom polu ?

Npr Majka Teresa je mnoge usrećila i dala im nadu vratila vjeruju u neko bolje sutra a mnogi su ljubav uzvratili
Ili
Jedna žena koja ulaze svoje slobodno vrijeme djeci koji boluju od opake bolesti

Ili koja provodi vrijeme u kuhinji crvenog krsta

Itd itd

Da li oni neznaju šta je ljubav ?
Ne mislim uopste da moras posto poto da imas nekog uza sebe, da si jedino tada ispunjen i da jedino tada volis.
Niti mislim da su oni koji su izbrali monaski zivot nezadovoljni, frustrirani..., sta vec, mada smatram da takav zivot nije uopste za svakog. Oni sublimiraju svoje potrebe i nisu donosli odluku da nesto nece i onda trazili adekvatnu zamenu za to, vec su njihove potrebe potpuno drugacije rangirane i u skaldu sa tim i zive. Ko je bezeci od zivota odlazio u manastir, taj se tamo nije zadrzavao.
Majci sa bolesnim detetom sigurno malo drugih stvari pada na pamet.
Ali kada zbog loseg iskustva iliti havarije doneses, kako si rekla, svesno odluku da se odrices mogucnosti da imas vezu i da biras da budes sam, znaci da pristajes da to lose iskustvo i ubuduce rukovodi tobom i da se nisi oslobodio osecaja porazenosti. Taj osecaj treba prevazici u sto kracem roku, a dalje da li ces imati nekog ili ne nije toliko bitno.

To je uvek pozitivno i za plusssssssssss :) I ne može doneti nesreću, jer nesreća je više prouzrokovana sindromom da neko uvek mora da ti popunjava vreme, jer se plašiš samog sebe. Uglavnom, kod ljudi koji nemaju interesovanja, mrze jutro, dan, noć, sopstveni posao, predsenika Tunguzije ili već nešto po izboru...

Back