A ja stvarno imam problem...

Koko

Zainteresovan član
Poruka
387
...verila sam se iznenada januara meseca,sa deckom sa kojim sam bila mozda dva meseca. Naravno moji nisu hteli nikako da prihvate tu vezu, i da naparve pravu veridbu, da se upoznaju sa njegovim roditeljima...Nastali su problemi, ali ja sam mislila da ce ipak sve doci na svoje mesto. Trazila sam od njega da bude strpljiv, tesila i njega i sebe da ce ga prihvatiti...Kako je vreme prolazilo ljudi su poceli da picaju sve vise, da govore ne istinu mojim roditeljima u vezi njega, da bi na kraju izasla prica kako on mene maltretira, bije na sred ulice, i sve same gluposti. E tu su moji roditelji rekli da ne zele da ga vidjaju, ni da cuju za njega. Do tada je on dolazio, pocelo je neko "malecko" zblizavanje i upoznavanje. Od tada je poceo pakao,ja izmedju "dve vatre", nemam mira kuci, nemam mira sa njim, i tako je to trajalo, i trajalo, i naravno sada puklo. Bila sam kod njega, on je naravno pukao i rekao da je zvao njegove da dodju(zivi sam). Onda su oni dosli, shvatili da nesto nije u redu, on je poceo da im prica, pa je njegov otac povisio ton na mene...Ja sam tada shvatila da je konacno kraj.Ustala sam, i otisla,on je izasao zamnom pitao me je da se vratim, ja nisam htela, onda je on rekao da ce oni ici kod moga oca, kako ce oni pokazati oni svima nama...Ja sam dosla kuci, ispricala mami sta se desilo, da ce oni mozda doci na vrata...Ostavila sam mobilni kod njega, jer mi ga je on kupio,ne znam ni sama zasto, a on sada zvao mog brata da pita gde sam ja i da nisam mozda na netu..
To se sve desilo pre sat ipo vremena. Bojim se ne znam sta ce da se desi, i pojma nemam sta da radim,pa bih voela da cujem vase misljenje.
Hvala vam

dr

Poznat
Poruka
9.753
Ne bih ti bila u kozi.U svojoj okolini sam cesto vidjala takve stvari.Znas normalno je da njegovi roditelji budu na njegovoj strani.Ti jednostavno moras da odaberes da li ces biti sa njim ili ces ziveti kako ti roditelji kazu.Jedino sto ti mogu reci to je da postupis kako ti srce kaze a posto sam i sama iskusila slicne stvari shvatila sam koliko god roditelji su protiv necega oni ne mogu da prestanu da vole svoje dete.Mislim da ce biti verovatno mnogo vike i galame ali da kad ih prodje taj prvi sok prihvatiti i njega i vas kao par.Budi istrajna!Uostalom ti biras njega za sebe a ne za mamu i tatu.Tesko je znam biti izmedju 2 vatre.Caka je u tome da prihvatis da ih ma koliko se ti trudila neces tako lako pribliziti.I nemoj dozvoliti da sve ide preko tvojih ledja.Nemoj cak ni pokusavati da ih priblizis.Kad tvoje roditelje prodje sok,kad shvate da si ti srecna sa njim oni ce sami zarad srece svog deteta pokusati da uspostave kontakt.Moja mama se udala za mog oca bez odobrenja svojih,baba i deda nisu hteli da cuju mesecima za nju,onda sam ja dosla na svet i oni su se otkravili.Posle su upoznali mog oca kakav je stvarno a ne kakve price izmisljaju ljudi i moja baka danas posle toliko god uvek kaze da ima najboljeg zeta na svetu i zao joj je sto su bili takvi.Eto vidis.Zato samo skupi snage i neka ti je sa srecom!

Gost
Draga,

Ne mogu da ti pomognem konkretnim predlogom. Neću da ti pričam ni tuđe sudbine.
Ipak znam da ljudi često ne umeju da prepoznaju granice svog sopstvenog rasuđivanja, odnosno pogleda na stvari. Tu mislim na roditelje. Dalje ti moraš da razmisliš da li sa tim čovekom možes da gradiš neku budućnost, da li ti je lep kada ne razmišljate o vašim familijama, da li se osećas sigurna, voljena, ..., sve je u tome.

Mislim da ako potražiš odgovore na ova pitanja i ako se pomirite, morate da nastavite da živite samostalno. Ne dozvoljavajte nikom da utiče na vaše planove. Znam problem je što ste mladi i što roditelji verovatno još pomažu finansijski, itd. Ne mislim da treba da se odreknete svojih roditelja već da im vremenom pokažete da ste samostalni u svojim odlukama i srećni.

U svakom slučaju popi neki sokić i nazovi svog supruga. Pitaj ga da li se smirio, kako je. Nema veze, čak i ako si odlučila da završiš tu priču u svom životu. Treba smiriti strasti, ljudi smo, svi greše, treba praštati i treba se brinuti, ali treba i razumeti.

Hajde samo napred i srećno
Nenad

Koko

Zainteresovan član
Poruka
387
Hvala vam puno,hvala na podrsci.
Nisam napomenula godine, meni je 24 a njemu 27,on radi, a ja sam pocela da radim kod oca u firmi. Vezana sam za svoje roditelje i osecam neku obavezu prema njima, zao mi je sto se onn jima ne dopada...Ne zam sta da radim,stvarno.

N

Nije bitno

Gost
Pokusaj da razgovaras sa svojim roditeljima,ne znam zasto ga oni nevole,ali pokusaj da ih ubedis da je on dobar prema tebi(ako jeste),da ga ti volis(ako ga volis)da mozes da budes srecna s njim.
I zivi svoj zivot,naravno da osecas neku obavezu prema roditeljima,ali podstakni ih da i oni imaju obavezu prema tebi da te postuju i tebe i tvoj izbor.
Da si rekla zasto ga kom=nkretno tvoji roditelji nevole ,mozda bi moglo jos nesto da se kaze.

g-rock

Aktivan član
Poruka
1.272
e da je sve tako lako kao sto mislite, pa ja bi u najmanju ruku imao harem.
iz iskustva mogu da posvedocim da retko koja veza moze da uspe, ukoliko se okolina pogotovo roditelji ne slazu i ne pristaju. na to sve dolazi teret godina, tj. retko ko je sposoban u ovom jebenom gradu sa 24 god. da se stara o sebi.
znaci devojcica ima dvo opcije: da zaboravi na vezu, sto ce biti bolno, cak veoma bolno izvesno vreme(ali opet sreca da nisu toliko dugo bili zajedno), pa ce vremenom da se isqlira, da nadje novfog decka...ili da svima kaze ebite se i da se sa frajerom osamostali, pa ce za par godina, ako sve funkcionise super, doci na svoje mesto. a ovo je neuporedivo teza varijanta.
izvini devojko nemoj da mucis sebe.

Izgubljena

Zainteresovan član
Poruka
383
Ja te razumijem i molim te da izadjes iz te veze.Imala sam 7 god. vezu njegovi su od prvog dana bili protiv toga.Znam da smo oboje ucinili sve da ostanemo zajedno ali njegova majka to je nesto neko cudovisteGlupo je da pricam o sebi ali nakon svega nakon tolikih godina nakon tolikih problema i pored tolike ljubavi sve je otislo sve je nestalo.Umirem od tuge.Zato ti kazem bolje prekini sto prije to bolje zivot je jos pred tobom jer bolje sada prekinuti nego za par godina.
Ljubim te

lolla

Aktivan član
Poruka
1.010
g-rock:
e da je sve tako lako kao sto mislite, pa ja bi u najmanju ruku imao harem.
iz iskustva mogu da posvedocim da retko koja veza moze da uspe, ukoliko se okolina pogotovo roditelji ne slazu i ne pristaju. na to sve dolazi teret godina, tj. retko ko je sposoban u ovom * gradu sa 24 god. da se stara o sebi.
znaci devojcica ima dvo opcije: da zaboravi na vezu, sto ce biti bolno, cak veoma bolno izvesno vreme(ali opet sreca da nisu toliko dugo bili zajedno), pa ce vremenom da se isqlira, da nadje novfog decka...ili da svima kaze ebite se i da se sa frajerom osamostali, pa ce za par godina, ako sve funkcionise super, doci na svoje mesto. a ovo je neuporedivo teza varijanta.
izvini devojko nemoj da mucis sebe.

Ih, i onda opet treba matorce da pita za dozvolu?? A sta ako im se ne svidi ni njen novi momak?

By the way, mojima je retko koji moj momak odgovarao... S tim shto je to ipak njihova stvar. :twisted:
Dovoljno je malo matorce da udalji iz svog emotivnog zivota... ali ne, ona cim dodje kuci, odma' isprica mami sta se desilo!
Autorki posta zelim shto pre da reshi tu situaciju koja svakako nije prijatna :(

Gost
:lol: Draga moja, ako se vas dvoje volite, razumete i sto je najvaznije postujete, onda treba da ostanete zajedno. Daj roditeljima malo vremena da ga prihvate, zapravo ukazi im na njegove dobre strane i upoznaj ih sa deckom. A carsijske price ostavite iza sebe. To sto komsiluk nema sta da radi i vodi tvoju brigu to je njihova glupost. Mada, veriti se posle dva meseca poznanstva i nije neko resenje. Brak treba da se zasniva na ljubavi, a ne na zaljubljenosti. Mada. ja sam tvoja vrsnjakinja i lako je da ti popujem, mada mislim da bih i ja bila spremna tako nesto da ucinim. Pozdrav tebi i iskreno se nadam da si na neki nacin vec resila svoju situaciju.P.S. Brak treba pre svega da se zasniva na uzajamnom postovanju :roll:

M

Maja13

Gost
Ako ga volis i ako je on o.k. prema tebi obavezno mu se vrati,jer nece ti mama i tata praviti decu i voditi sa tobom jubav,a kad tad bi morali da ga prihvate,jednostavno , jedno vreme zaboravi i na tvoje i na njegove dok sve nelegne na svoje mesto.moja mama se na slican nacin udala pre 32g.,pobegla je od kuce i 2 god. uopste nije pricala sa svojima i posle je vremenom sve doslo na svoje mesto,kako je trebalo i tada da bude i evo jos uvek je u srecnom braku,32 god.,pa ti razmisli da li si u pravu!!?Ali dobro da razmislis,sta gubis,sta dobijas,koga si tim svojim postupkom zadovoljila i sl. , u svemu mora da postoje zrtve,treba biti optimista i na sve gledati sa vedrije strane!! SRECNO
P.S. Obavezno mi javi sta si odlucila. KISIC

D

džokej pera

Gost
Koko:
...verila sam se iznenada januara meseca,sa deckom sa kojim sam bila mozda dva meseca. Naravno moji nisu hteli nikako da prihvate tu vezu, i da naparve pravu veridbu, da se upoznaju sa njegovim roditeljima...Nastali su problemi, ali ja sam mislila da ce ipak sve doci na svoje mesto. Trazila sam od njega da bude strpljiv, tesila i njega i sebe da ce ga prihvatiti...Kako je vreme prolazilo ljudi su poceli da picaju sve vise, da govore ne istinu mojim roditeljima u vezi njega, da bi na kraju izasla prica kako on mene maltretira, bije na sred ulice, i sve same gluposti. E tu su moji roditelji rekli da ne zele da ga vidjaju, ni da cuju za njega. Do tada je on dolazio, pocelo je neko "malecko" zblizavanje i upoznavanje. Od tada je poceo pakao,ja izmedju "dve vatre", nemam mira kuci, nemam mira sa njim, i tako je to trajalo, i trajalo, i naravno sada puklo. Bila sam kod njega, on je naravno pukao i rekao da je zvao njegove da dodju(zivi sam). Onda su oni dosli, shvatili da nesto nije u redu, on je poceo da im prica, pa je njegov otac povisio ton na mene...Ja sam tada shvatila da je konacno kraj.Ustala sam, i otisla,on je izasao zamnom pitao me je da se vratim, ja nisam htela, onda je on rekao da ce oni ici kod moga oca, kako ce oni pokazati oni svima nama...Ja sam dosla kuci, ispricala mami sta se desilo, da ce oni mozda doci na vrata...Ostavila sam mobilni kod njega, jer mi ga je on kupio,ne znam ni sama zasto, a on sada zvao mog brata da pita gde sam ja i da nisam mozda na netu..
To se sve desilo pre sat ipo vremena. Bojim se ne znam sta ce da se desi, i pojma nemam sta da radim,pa bih voela da cujem vase misljenje.
Hvala vam

Sa VEP-om budućnost je leepa, problema nema...