a ja, kao andjeo...

sta mislite vi?

• Ukupno glasova
    5
  • Anketa je zatvorena .
ozbiljno, jel ste primetili nekad kako neki ljudi imaju o sebi jako visoko misljenje i kako su ubedjeni da bi bez njih sve propalo i slicno... sta mislite vi, jel to dobra osobina ili losa?

Da mene nema porodica Šalabajzerić iz Donje Sugubine....sa kućom levo od Bunara bez dna....ne bi propala ali ne bi imao ko da krije ćupove sa zlatnicima po dvorištu....džara i vrača za dobre vetrove i brbljivu kišu...presipa iz šupljeg u još šuplje...stihoklepa....skuplja kornjačine oklope i staklene klikere.....A i mamino cveće bi uvelo....bez mog pevanja....
Znači....neophodna sam....
Zamislite Dvor bez dvorske Lude.....Ne ide....

Znash ono kad dodjesh u goste i domachica kazze "evo sarma, nije mi neshto ispala" a vidish joj po faci da misli da najbolje sprema sarmu, i onda morash rechi "ne, ne, odlichna je" A onda ona "Ma nije, neshto al eto shta da se radi.." a vech se zadovoljno kezi a ti onda morash da je ubedjujesh " Ma kakvi, bolju sarmu nisam probala u zzivotu"
:( E ne daj bozze da kazzesh " E pa ako nije neka shto nam je iznosish na sto" ili " dobro si mi rekla, da je ne jedem onda"

e pa jbga, ja sam počela da govorim to što je nedajbože. ne tako grubo ali.. =I

@tema
ja bre volim da se pohvalim i da podelim radost kad vidim da nešto dobro radim ili da je lepo na meni i to. i to je nešto što sam tek nedavno ukapirala da je ok.
ali onda imamo i "ko se hvali sam se kvari" momenat. tako da pazim da baš ne preteram =)

ozbiljno, jel ste primetili nekad kako neki ljudi imaju o sebi jako visoko misljenje i kako su ubedjeni da bi bez njih sve propalo i slicno... sta mislite vi, jel to dobra osobina ili losa?

Da bi se bilo sta postiglo u zivotu mora se biti samouveren, ali isto tako preterano samouverene osobe nikada ne napreduju vec stoje u mesto.
Uglavnom su sve takve osobe koje poznajem neostvarene sopstvenom krivicom i jako pate zbog toga pa imaju potrebe da preterano ubedjuju druge u svoje kvalitete.

Ja sam cesto bila nedovoljno samouverena i krivo mi je zbog toga ali opet da jesam ne bih napredovala i postigla neke stvari na koje sam ponosna.

Zlatna sredina...
...jer ako suviše voli sebe, onda izgleda baš kao jedna forumašica...narcisoidno...to je jako ružno...
Mada prepotencija često bude posledica iskompleksiranosti...al dobro...

S druge strane, ako neko o sebi ima loše mišljenje, to je dobar put ka depresiji, paranoji i sl...

Mislim slab sam ti ja psiholog...ima ovde dosta nabeđenih psihologa, pa nek oni napišu štogod mudro...

Zlatna sredina...
...jer ako suviše voli sebe, onda izgleda baš kao jedna forumašica...narcisoidno...to je jako ružno...
Mada prepotencija često bude posledica iskompleksiranosti...al dobro...

S druge strane, ako neko o sebi ima loše mišljenje, to je dobar put ka depresiji, paranoji i sl...

Mislim slab sam ti ja psiholog...ima ovde dosta nabeđenih psihologa, pa nek oni napišu štogod mudro...
i treba da volis sebe, vise od drugih ali trebas i voleti druge kao sebe
pogotovu ženu i decu svoju, ljubav prema njima treba da ti je bezkompromisna, iskrena i istrajna
Prepotentni mogu biti i genijalci i oni su svesni toga, a i ne moraju, sve zavisi od okolnosti u kojima odrastaju i žive
Slabi duhom će uvek gledati na sebe kao na bolesne i neutešne i takvi uvek beže od sebe samih
a ima i Šekspirova čuvena : Svakog voli, malo kome veruj

Back