A gde se to dobro zivi?

Ne vidim ništa od toga.Kad sam zarađivao 1000 maraka,mogao sam svašta da kupim,i da mi puno ostane.Sada,sa 1000e,ne mogu puno toga da kupim,a moram da smislim kako da ih zaradim,pošto se u svakoj kupljenoj robi nalaze ugrađeni Mišković,Đelić,Tadić i slični.

Ne vidim ništa od toga.Kad sam zarađivao 1000 maraka,mogao sam svašta da kupim,i da mi puno ostane.Sada,sa 1000e,ne mogu puno toga da kupim,a moram da smislim kako da ih zaradim,pošto se u svakoj kupljenoj robi nalaze ugrađeni Mišković,Đelić,Tadić i slični.

a morfi pa ti si neki lovator pa ko je jos imao 1000 maraka platu 90-tih,[sad si se odao:grin:]
pa nije ni cudo sto ti ceznes za 90-tim gde su ljudi krajem 90-tih imali platu 100 maraka a ti 1000, da ne pricam 1993 kada su imali 3 marke, ne znam koliko si ti bas tada imao.

tako je 90-tim bilo naprimer i sa ljudima koji su radili za ambasade kao vozaci i pomocno osoblje oni su zaradjovali 1000 maraka kada su drugi 80 maraka i naravno da su ziveli ko bogovi ovde, a sada su im se plate izjednacile sa srednjim slojem i naravno da zive losije,verovatno se ioni sa nostalgijom secaju 90-tih
ne znam kojim si se ti to profitabilnim poslom bavio 90-tih:roll:
uciteljica sigurno nisi bio :mrgreen:

Ma, šta se stalno hvatate za plate koje drugi imaju, a ne znate kolike su im cene robe i kolike su im cene stanova, školarine, energenata, lekarskih usluga, obdaništa, penzionog osiguranja, i da li su sigurni kad dignu kredit da će biti dovoljno dugo zaposleni da ih i otplate, ili će im, posle 20 godina otplate na lizing (povoljniji uslovi, manja rata i kamate), zbog nekoliko neplaćenih rata jer su izgubili posao, banka oduzeti kuću? Mi samo vidimo šta je kod drugog bolje, a ono što je loše ne znamo. A mislimo da "imamo mišljenje" i "argumente".

Ma, šta se stalno hvatate za plate koje drugi imaju, a ne znate kolike su im cene robe i kolike su im cene stanova, školarine, energenata, lekarskih usluga, obdaništa, penzionog osiguranja,.......

procitaj moju poruku na prvoj strani koja se odnosi na indeks srece i kako se odredjuje i koliko EU gradjanin trosi na hranu, koliko trosi Rus, a koliko trosi Srbin.

Ma, šta se stalno hvatate za plate koje drugi imaju, a ne znate kolike su im cene robe i kolike su im cene stanova, školarine, energenata, lekarskih usluga, obdaništa, penzionog osiguranja, i da li su sigurni kad dignu kredit da će biti dovoljno dugo zaposleni da ih i otplate, ili će im, posle 20 godina otplate na lizing (povoljniji uslovi, manja rata i kamate), zbog nekoliko neplaćenih rata jer su izgubili posao, banka oduzeti kuću? Mi samo vidimo šta je kod drugog bolje, a ono što je loše ne znamo. A mislimo da "imamo mišljenje" i "argumente".

Ma naravno.......argumenti su na mestu......:think:

Mjanmar je zakon........nista od ovih problema te ne muci. naravno, ako ne dune neki tajfun:think:

u srbiji se zivi lepo jedino u republici beogradu ostatku zemlje se zivi vrlo bedno.prosecna plata u beogradskoj republici je 400 evra,a na severu srbije tj u vojvodini je oko 200 evraa poznajem licno osobe koje rade od 12 do 15 h na dan i koje zaradjuju mesecno bas tih 200 evra.pa sad nama je lepse kad se sprovodi beogradizacija srbije....

u srbiji se zivi lepo jedino u republici beogradu ostatku zemlje se zivi vrlo bedno.prosecna plata u beogradskoj republici je 400 evra,a na severu srbije tj u vojvodini je oko 200 evraa poznajem licno osobe koje rade od 12 do 15 h na dan i koje zaradjuju mesecno bas tih 200 evra.pa sad nama je lepse kad se sprovodi beogradizacija srbije....

bravo! a jer znas da je u beogradu sve 3 puta skuplje nego bilo gde u srbiji? pa onda nemamo osecaj da zivimo bolje.
casa coca-cole je 3 puta skuplja ovde nego u zrenjaninu u kaficu.
ali je bi ga mi beogradjani kada odemo u zrenjanin nama jeftino:D
to ti je standard ima se vise para ali je i skuplje ali zato kad odes tamo gde je standard manji onda osetis sta je standard i osecas se kao bog.

bravo! a jer znas da je u beogradu sve 3 puta skuplje nego bilo gde u srbiji? pa onda nemamo osecaj da zivimo bolje.
casa coca-cole je 3 puta skuplja ovde nego u zrenjaninu u kaficu.
ali je bi ga mi beogradjani kada odemo u zrenjanin nama jeftino:D
to ti je standard ima se vise para ali je i skuplje ali zato kad odes tamo gde je standard manji onda osetis sta je standard i osecas se kao bog.
Ajmo sad ovako:
Standard nije samo čaša coca-cole u nekom kafiću. Ne moraš svako veče da ideš u kafić, ali moraš svaki dan da doručkuješ ručaš, večeraš....ti i tvoja porodica. A cena namirnica ista u Maxi, Tempo, Merkator, Inter-ex.... i u Bg i u Nišu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu.... Na pijacama cene približno iste. A iste cene su za decu...knjige, exskurzije, odeća, obuća.... Školarine na fakultetima iste.... Prosek u BG-u 400 evra, u ostatku Srbije 200 evra, a imaš i mesta gde je oko 150, pa i manje.
Gde ti ljudi da odu da bi se osećali kao Bog (kao ti u Zrenjaninu)?

90. i 91. je skoro svaki radnik u bolje stojećim državnim preduzećima imao oko 1000DEM. Rukovodioci naravno mnogo više.

Čak je i 1993. realno plata pala na 20-30dm prosek. Ne na 3 marke. Naravno da je bilo i više nego nedovoljno za bilo kakav život, ali nije bilo baš 3 marke. Posle 97. 98. plate su već bile po par stotina maraka.

Poslednja izmena:

Back