A.C. Milan

Fabiano je sve blizi...

Galliani odlazi u Sevillu po Luisa Fabiana
Nogometni klub AC Milan ovog ljeta ne može napraviti ništa konkretno na nogometnom tržištu. Gotovo svaki pokušaj pojačavanja im je propao.

Jako dugo su pokušavali doći do bosansko-hercegovačkog reprezentativca Edina Džeke, no ovaj je ostao u njemačkom prvaku Wolfsburgu. Prije toga je Milan koketirao i sa Emmanuelom Adebayorom, ali je i taj posao propao.

I dalje su u potrazi za kvalitetnim napadačem, a sada je fokus stavljen na sjajnog 29-godišnjeg Brazilca iz Seville Luisa Fabiana, koji je prije dvije sezone u Primeri zabio 24 pogotka u trideset utakmica, dok je prošle stao na kočnicu i zabio je osam pogodaka u 26 utakmica.

No, i dalje je Luis Fabiano najbolji napadač brazilske reprezentacije, što je potvrdio na nedavnom Kupu konfederacija gdje je bio najbolji strijelac (pet pogodaka) i glavni predvodnik Brazila do trona.

Milan je prvo za njega ponudio 14 milijuna eura, ali je Sevilla sve odbila i poručila: "ne prodajemo ga ispod 20 miljuna".

Potom je sportski direktor Milana Arideo Braida otputovao u Brazil na nove pregovore s agentom Luisa Fabiana, a početkom narednog tjedna će se i dopredsjednik kluba sa San Sira, Adriano Galliani, zaputiti prema Sevilli ne bi li ispunio ovaj posao.

Luis Fabiano, koji je sa Sevillom ugovorom vezan do 30. lipnja 2011. godine, ima veliku želju otići u Milan, no i dalje je pitanje što će reći Sevilla.

Milan je spreman i na neke ustupke, odnosno plaćanje dodatnih bonusa na račun Seville, no odgovor ćemo vjerojatno dobiti u utorak kada je zakazan sastanak Gallianija i predstavnika Seville.

Leonardo startao pobjedom na klupi Milana

Nogometaši Milana odigrali su prvu pripremnu utakmicu od kada je na klupu sjeo novi trener Leonardo. U prijateljskom ogledu protiv niželigaša Varesea slavili su 2-0 pogocima neuništivog Filippa Inzaghija...

Pogotke je 36-godišnji napadač momčadi koja je zaigrali u formaciji 4-3-3 s isturenim strijelcem, te Patom i, u ovoj utakmici impresivnim Ronaldinhom, postigao u 10. i 48. minuti utakmice.

U drugome je poluvremenu Leonardo koristio sve igrače, a posljednjih je 15 minuta odigrao i gruzijski branič Kaka Kaladze koji je zbog ozljede i operacije desnoga koljena propustio gotovo cijelu prošlu sezonu.

Prijateljska utakmica:

Varese - Milan 0-2 (Inzaghi 10, 48).
Neka mu je sa srecom. Nadam se da ipak ove sezone necemo toliko oslanjati na Pipa.
Vise od ove ofanzivne formacije 4-3-3, koju smo zaigrali prvi put posle jedno 10 godina, raduje dobra igra Ronaldinja...tako kazu novine, voleo bih da se uverim u to al ne mogu nigde da nadjem video. Ako ko naleti nek postavi.

Inzagi je baš neuništiv, taj čovek ima duplo veću želju i strast za fudbalom nego svi današnji fudbaleri ... Ronaldinjo će sad dobiti puno više prostora odlaskom Kake, a i trener mu je Brazilac, tako da Leonardo najbolje zna šta treba Ronaldinju da se vrati u formu ...

Iz ovog snimka se moze vidjeti da je Ronaldinjo poceo vise nego opasno ovu sezonu...
Moze se primjetiti da vam tim izgleda sasvim dobro...samo da ne bude povreda...
Dvojac u odbrani Silva - Nesta jos nije uigran ali cini mi se da ce to biti veoma dobra odbrana...
Ne smije se jos pricati da je sve super jer ipak je to Vareze...

Ali ubrzo idete na turneju u Americi...tamo cete se uostalom sresti sa nama;)

Da, a i pred pocetak prvenstva Spanije gostujemo Realu. Uvek smo imali korektan odnos sa njima i to treba iskoristiti pri dovodjenju Holandjana, kad onu mogu od nas uzeti Kaku mozemo i mi Snajdera ili bar Robena.

Ovaj Antonini bi mogao biti igracina...

Da ima vec 26-ja neocekujem puno od njega.....
Inace sta mislite o Onewy,oce igrati? Meni izgleda kao dobar kazu da je bio dobar na KK,ja ocekujem od njega da bude dobar...mada zabrinjava me L.Fabiano jer se u trku za nestasnog Brazilca ukljucuju i "Crvenji djavoli" i njihov ljuti rival "gradjani"...

Da, a i pred pocetak prvenstva Spanije gostujemo Realu. Uvek smo imali korektan odnos sa njima i to treba iskoristiti pri dovodjenju Holandjana, kad onu mogu od nas uzeti Kaku mozemo i mi Snajdera ili bar Robena.

Ovaj Antonini bi mogao biti igracina...

Cuo sam da ce u toj utakmici Riki Kaka' debitovati za Real mi manje ni vise nego protiv bivseg kluba,...u pravu si treba uzeti te igrace ja mislim da bi Roben odlicno dosao Milanu kao zamena za Kaku on je dobar dribler po meni bolji od Snajdera...ali nazalost vidim da te fudbalere niko ne povezuje sa Milanom...bilo je nesto kao da Milan oce trio Vart-Snajder-Roben...a izgleda da na kraju nazalost nece biti nicega....:dash::dash::dash::dash::dash:

Ja sam za njega mislio da je otišao, i da ima 22 godine, i da bi mogao biti odličan igrač, ali otišao je Antoneli koji se isto zove Luka ... Ovaj Antonini mi je bio odličan u nekoliko utakmica, ali nisam znao da ima već 26 godina ...
Uh to mi je promaklo i ja sam mislio da je znatno mladji. Mada ko zna, neki igraci bas u tim godinama sazrevaju. Secate se Luke Tonija, do 26, 27 godina se nije toliko pricalo o njemu a onda odjednom boom. Ne ocekujem ja od Antoninija da nosi nasu igru al bi trebao da bude koristan barem kao rezerva, mnogo se utakmica igra i rezerve igraju sve vazniju ulogu.

sta mislite o Onewy,oce igrati? Meni izgleda kao dobar kazu da je bio dobar na KK. mada zabrinjava me L.Fabiano jer se u trku za nestasnog Brazilca ukljucuju i "Crvenji djavoli" i njihov ljuti rival "gradjani"...
Onjevu (Onyewu), mislim da se tako cita, je iskusan igrac, veoma jak. Mislim da je bolji izbor od zubara Sisoka. Protiv Spanije je igrao fantasticno, Tores se nije video. Bekovske pozicije su nam solidno popunjene. Zambrota i Jankulovski rade odlicno svoj posao. Imamo Antoninija i Onjevua, mislim da se i Odo vraca iz Bayerna. Fali nam jos jedan stoper i to je to sto se tice odbrane pod uslovom da se Nesta i Kaladze ne povredjuju. Pominju se Mexes, Ager...

Sto se tice Fabijana, ne znam koliko ima istine u tome da ga zele Mancesterovci ali jedino nam United predstavlja konkurenciju bez obzira sto je City trenutno u boljoj finansijskoj poziciji od nas. I dalje se krstim kako je Robinho pristao da ode za kesh iz kraljevskog kluba...mislim da to nece biti slucaj sa Fabijanom koji je vec izjavio da bi zeleo doci u Milan. Mada isto je postupio i Dzeko pa na kraju nista.

bilo je nesto kao da Milan oce trio Vart-Snajder-Roben...a izgleda da na kraju nazalost nece biti nicega....:dash::dash::dash::dash::dash:
Ne verujem, kladim se da ce neko iz Reala doci kod nas. Tipujem na Huntelara i Robena mada bih vise voleo da vidim Snajdera. Sve ovo pricam naravno uz neku nadu da je to deo dogovora prilikom Kakinog transfera tipa da mi imamo prvenstvo na ove igrace il tako nesto. Mogli su bar toliko da se ograde, tj. morali su.

@Johnny_taraba_9
Onjevu (Onyewu), mislim da se tako cita, je iskusan igrac, veoma jak. Mislim da je bolji izbor od zubara Sisoka. Protiv Spanije je igrao fantasticno, Tores se nije video. Bekovske pozicije su nam solidno popunjene. Zambrota i Jankulovski rade odlicno svoj posao. Imamo Antoninija i Onjevua, mislim da se i Odo vraca iz Bayerna. Fali nam jos jedan stoper i to je to sto se tice odbrane pod uslovom da se Nesta i Kaladze ne povredjuju. Pominju se Mexes, Ager...

Da,Onyewu.moja greska on je valda Nigerijac :mrgreen:..dobro pojacanje,a i besplatno :super:...da i ja milim da je bolji od "zubara" samo sto je "zubar mladji ali manje vise to i nije tako bitno..sto se tice Odda on se vec vratio u Milan i davao neke izjave da je Milan jak i bez Kake' i da ce dati sve od sebe da bude u prvom timu itd....mozda i netreba stoper Onyewu ce ga igrati,a tu su i Bonera,Nesta,Kaladze,Thiago Silva----bolje da kupe napadaca....

@Johnny_taraba_9
Sto se tice Fabijana, ne znam koliko ima istine u tome da ga zele Mancesterovci ali jedino nam United predstavlja konkurenciju bez obzira sto je City trenutno u boljoj finansijskoj poziciji od nas. I dalje se krstim kako je Robinho pristao da ode za kesh iz kraljevskog kluba...mislim da to nece biti slucaj sa Fabijanom koji je vec izjavio da bi zeleo doci u Milan. Mada isto je postupio i Dzeko pa na kraju nista.

Upravu si Milan mu je prva opcija,dao je njegov menadzer izjavu prvo nas interesuje milan pa ostali klubovi ili tako nesto slicno....

@Johnny_taraba_9
Ne verujem, kladim se da ce neko iz Reala doci kod nas. Tipujem na Huntelara i Robena mada bih vise voleo da vidim Snajdera. Sve ovo pricam naravno uz neku nadu da je to deo dogovora prilikom Kakinog transfera tipa da mi imamo prvenstvo na ove igrace il tako nesto. Mogli su bar toliko da se ograde, tj. morali su.[/QUOTE]

i ja bi voleo da dodje...cinimi se da dogovora nema s obzirom daje Galiani :dash:...sto se tice Huntelara-Milanu je druga opcija posle Fabiana,a i koliko sam cuo Real je prihvatio ponudu Stutgarta od 20m...Snajder je izjavio da zeli da ostane i bori se za mesto u timu...tako da je Arjen Roben najrealnija opcija...

Poslednja izmena:
Ovaj se izgleda nece otvoriti ni ovog prelaznog roka...

http://www.nogometni-magazin.com/ne...i?id=EkuZuZpVkluSdbAdyL&tmpl=coranto_ita_news - Berluskoni: Milanovim igracima nema ravnih u Italiji

A Ronaldinjo nastavlja da uliva poverenje - http://www.nogometni-magazin.com/ne...i?id=EkuZuZkAZkfjkupZDs&tmpl=coranto_ita_news

Berluskoniu bi bilo bolje da cuti nego da daje te glupe izjave,a kad bolje pogledam i upravu je Milan je bolji od Intera:)....

A sto se tice Dinha ja mislim i nadam se da ce biti onaj stari samo neznam koliko je sposoban da u tim godinama radi one poteze mada netreba ga potcenjivati...na pocetku sezone tek ono kad je doso igrao je odlicno bolje od Rikija.sjajan go portsmutu iz slobodnjaka,pa onda opet iz slobodnjaka isto sjajan go protiv Torina...bilo je jos mnogo lepih poteza ali ond je Kaka' igrao vise ka nazad i nije bio kao sto ume i onda je dao izjavu da mu se nesvidja sto Dinho igra vise ka napadu,a on ka odbrani,onda je Karlo Anceloti izbacio Ronia i stavio Kaku' napred,a Sejdorfa nazad mislim da je tu bila greska kod Ronaldinha.:think:.

Ovaj se izgleda nece otvoriti ni ovog prelaznog roka...

http://www.nogometni-magazin.com/ne...i?id=EkuZuZpVkluSdbAdyL&tmpl=coranto_ita_news - Berluskoni: Milanovim igracima nema ravnih u Italiji

A Ronaldinjo nastavlja da uliva poverenje - http://www.nogometni-magazin.com/ne...i?id=EkuZuZkAZkfjkupZDs&tmpl=coranto_ita_news

Berluskoni se oslanja na Ronaldinja
Predsednik fudbalskog kluba Milan Silvio Berluskoni rekao je da očekuje da Brazilac Ronaldinjo naredne sezone nadoknadi odsustvo njegovog zemljaka Kake.

Milan je prodao Kaku madridskom Realu za sumu od 67 miliona evra, ali u dosadašnjen prelaznom roku nije angažovao ni jedno zvučno pojačanje. 'Rosoneri' su pokušavali da dovedu napadača, ali prvo nisu uspeli da angažuju fudbalera nemačkog Volfsburga Edina Džeka, da boi potiom odbili da plate visoko obeštećenje španskoj Sevilji za Luisa Fabijana.

Takva politika kluba sa ’San Sira’ razljutila je navijače koji se boje da ekipa neće uspeti da popravi prošlosezonski plasman, kada su takmičenje u Seriji A završili na trećem mestu. Međutim, Berluskoni tvrdi da je vreme da Ronaldinjo, prošlogodišnje pojačanje Milana, preuzme odgovornost i pokaže formu i igre zbog kojih je dva puta bio biran za najboljeg fudbalera planete.

"Ove sezone on mora biti fenomenalan, mora preuzeti odgovornost, zbog transfera na koji smo bili prinuđeni", rekao je Berluskoni Mediasetu.

"Međutim ovaj transfer otvara prostor za Ronaldinja i svi ostali u timu žele da ovo bude njegova sezona. On ima 29 godina i fizički je u top formi. Sve što on treba sada da uradi je da pokaže želju da predvodi ekipu i da veruje da imamo veliko poverenje u njega", istakao je on.

Kada je reč o transferu Fabijana Berluskoni je istakao da Milan neće pristati na ucene, pošto je navodno klub sa 'San Sira' ponudio 14 miliona evra, dok Sevilja trži obeštećenje oko 20 miliona evra.

"Nisam siguran kolike u šanse da on pređe u Milan, ali mogu da kažem da je cilj kluba da pruži šansu mladima", dodao je Berluskoni.

"U tim smo uvrstili Đanmarka Zigonija koji je veoma talentovan i perspektivan mladi fudbaler. Pored njega tu su i Bolielo, Pato i Inzagi, i mislim da tu nema problema. Videćemo šta će biti, ali sigurno nećemo bacati novac, pogotovo u trenutku kada očekujemo finansijske probleme", zaključio je Predsednik Milana.

Izgleda da ce L.Fabiano do kraja prelaznog roka zavrsiti na "San Siru"...

Fabijano na sudu traži raskid ugovora!

Napadač Sevilje, Brazilac Luis Fabijano, na sve načine pokušava da izdejstvuje prelazak u redove Milana.

Pošto je njegov klub, Sevilja, odbio ponudu italijanskog giganta od 14 miliona evra, Fabijano je odlučio da presavije tabak i pravdu, tačnije slobodu zatraži na sudu. U njegovo ime, zahtev za raskid ugovora sudskim putem je pokrenula agencija koja poseduje 65 odsto prava na njegov ugovor.

Naime, Fabijano se poziva na klauzulu po kojoj je Sevilja dužna da ga pusti u slučaju ponude veće od 10,5 miliona evra, što znači da se klub iz Andaluzije oglušio o ovu stavku kada je u pitanju ponuda Milana.

Prema izveštajima španskih medija ovaj slučaj u dogledno vreme biće rešen u Londonu, na sportskom sudu, a kako se navodi, Fabijana će zastupati specijalista za ovakve stvari, advokat Grejem Šer, koji je bio angažovan i od strane Majkla Ovena u sporu sa Njukaslom.

Inzagi "puni", Bekam opet izviždan

Da mu godine neće predstavljati nikakav problem da i naredne sezone teroriše protivničke odbrane, Filipo Inzagi (36) potvrdio je i na meču protiv L.A. Galaksija.

U prijateljskoj utakmici odigranoj u Los Anđelesu, prvoj pripremnoj za "rosonere" po dolasku u Kaliforniju, evropski i američki predstavnik igrali su nerešeno 2:2. Golove za Milan, koji je dva puta dolazio do prednosti, postigli su novajlija Tiago Silva i već pomenuti Super Pipo, kom je ovo bio već treći gol posle dve kontrolne utakmice.

Strelci za domaće bili su Alan Gordon i Brajan Džordan.

Meč je, inače, obeležio i ponovni susret Dejvida Bekama sa dojučerašnjim saigračima, ali će Englez probati što pre da ga zaboravi, s obzirom da je ponovo, kao i pre nekoliko dana u prvenstvenom duelu sa Njujorkom, izviždan i vređan od strane navijača L.A. Galaksija koji nikako ne mogu da mu oproste produženi boravak u Milanu.

"Idi kući prevarantu, pokaj se, zlo je to što radiš" bile su samo neke od poruka koje su navijači L.A. Galaksija uputili Engelzu.

Bekam je na poluvremenu, isprovociran uvredama, čak pozvao jednog navijača da mu priđe. Čovek je sa sedišta skočio ka Englezu, ali ga je obezbeđenje odmah zaustavilo i izvelo sa terena, a policija ga je potom privela.

Kad pomenu, poslednjih godina navijači Intera insistiraju na tome da se napravi novi stadion kako bi se Inter i u potpunosti ''otcepio'' od najvećeg rivala. Povod za to je smrt Đakinta Faketija, po kome bi i sam stadion trebalo da se nazove.

Nešto slično navijačima Zvezde koji poslednjih godinu dana insistiraju da njihov stadion ponese ime najvećeg Delije - Rajka Mitića. Meni se lično sve nešto čini da se čeka da i našu najveću legendu, Stjepana Bobeka, Bog pozove u svojih Nebeskih Jedanaest, pa da se onda istovremeno promene imena oba stadiona.

Back