A.C. Milan

Van bomel dobro solucija, resila je uprava da osvoji ove godine sezonu pa po svaku cenu. Sad imamo vise opcija i za Ls, Urbi i Bomel ce ubek biti odmorni za sezonu tako da ce moci da se kombinuje i odmaraju igraci...

Zvanično: Mark van Bommel u Milanu

Nemački fudbalski klub Bayern iz Minhena saopštio je da će kapiten Mark van Bommel napustiti ekipu u preći u Milan.

Van Bommelov ugovor sa Bayernom istekao bi na kraju sezone. Bayern u saopštenju nije naveo detalje transfera, dok se na sajtu Milana navodi da je ugovor potpisan na šest meseci.

Predsednik bundesligaša Karl Heinz Rummenige rekao je da je uprava nemačkog šampiona izašla u susret željama 33-godišnjeg fudbalera da napusti klub i oslobodila ga obaveza.

Ranije tokom dana britanski mediji naveli su da je 33-godišnji fudbaler zainteresovan za prelazak u Premijer ligu, a pominjani su Tottenham, Manchester City i Liverpool.

Van Bommel je karijeru počeo u holandskoj Fortuni, igrao je za PSV Eindhoven i Barcelonu, odakle je 2006. godine prešao u Bajern.

Za reprezentaciju Holandije, sa kojom je prošle godine igrao u finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, odigrao je 66 utakmica i postigao 10 golova.

Srećan rođendan, Binho!

Rino Gattuso, Mauro Tassotti, Mario Yepes... svi rođeni u januaru. A, danas svoj prvi "crveno-crni" rođendan proslavlja Robinho, koji puni 27 godina. Rođen je 25. januara 1984. Stigao je među rossonere prošloga leta, u fudbalski najzrelijim godinama, i odmah postao fudbaler od neprocenjivog značaja za Milan.
Odigrao je 18 utakmica u Serie A, ukupno 1321 minut, i postigao 6 golova, u "Champions"-u 5 mečeva i u Kupu Italije 90 minuta protiv Barija, uz jedan pogodak.

Nametnuo se postepeno, ali u potpunosti. Sve najlepše, Binho i srećan ti rođendan!

Kup Italije: Pato "zakazao" polufinale

Milan je nezadrživ i u Kupu Italije! Bez većine standardnih prvotimaca, sa novajlijama Emanuelsonom i Van Bomelom od starta u postavi, "roso-neri" su pobedili Sampdoriju u Đenovi, rezultatom 2:1, i plasirali se u polufinale takmičenja koje su poslednji put osvojili u sezoni 2002/2003.

Lider Serije A će se u borbi za finale sastati sa Palermom koji je dan ranije eliminisao Parmu posle boljeg izvođenja penala.

Čovek odluke na "Marasiju" u sredu uveče bio je Alešandre Pato, dvostruki strelac za goste.

Brazilac je uz Robinja predvodio navalu Milana u Đenovi, a vodeći gol je postigao uz veliku pomoć još jednog zemljaka, Tijaga Silve. U 17. minutu je iskoristio asistenciju Silve na pravi način i efektnim udarcem savladao još jednog Brazilca, ali na suprotnoj strani, golmana Sampdorije Žuniora Da Kostu.

Pato je udvostručio prednost Milana pet minuta kasnije. Emanuelson je pravovremeno proigrao Brazilca, ovaj u punom trku zaobišao Masima Voltu, ušao u šesnaesterac i "zakucao" loptu u gol.

Prednost Milana, ispostavilo se, bila je nedostižna za Sampdoriju, iako je do kraja meča ostalo više od sat vremena.

Sve što su gosti uspeli da urade je da prepolove prednost "roso-nera". Strelac je bio Guberti, koga je sa golom "spojio" debitant Masimo Makarone, "friško" pojačanje iz Palerma.

Za Milan je u drugom poluvremenu zaigrao i dojučerašnji ljubimac navijača, Antonio Kasano, koji nije naišao na prijateljski prijem domaće publike.

Одгледах мало овај меч са Сампдоријом, два гола Пата од тога други сјајан :) Касано ушао пред крај и прописно је извиждан. Ван Бомел урадио оно што најбоље зна - ломио је на средини терена. Емануелсон такође био стартер, ништа посебно али тек треба очекивати боље партије од њега. Све у свему полуфинале купа, чека нас Палермо...очекујем финале... Други део костура знатно јачи, чине га Наполи, Рома, Јуве и Интер. Ко год нам евентуално дође у финалу биће јеббено.

Emanuelson sto se mene tice odigrao odlicno, covek dao asistenciju :) dobar je, van bomel ok. Bitno je da igraju ti igraci sto dolaze. Ima mesta za kombinacije. Nadam se da cemo osvojiti bar sezonu. Mada moje misljenje je da mozemo nesto da uradim i u Ls. Al kako bude.

Има играча са свих меридијана ал опет нису ни домаћи запостављени. Прву поставу играју Абијати, Неста, Абате, Антонини (до сада), Амбросини, Пирло, Гатузо, Касано... Ту су још Пипо кад је здрав, Бонера на жалост, Амелија. Све похвале за управу, нашли су некако прави баланс младости (Пато, Меркел, Страсер, Абате, Силва) и искуства (Седорф, Пирло, Неста, Амбро...) као и странаца и домаћих играча. После дуже времена ми се свиђа састав екипе а и игра. Надам се бар скудету, а имамо реалне шансе и за куп. У ЛШ без притиска па шта буде, много би било да Алегри у првој сезони све освоји ;)

images

Да се подсетимо једне легендарне утакмице и једног легендарног играча који још увек није рекао све што има! Гранде ПИПО :worth:

Za tri miliona u Milan prelazi levi bek Espanjola Didac Vilà ... ja nemam pojma ko je on iskreno...sad sam pogledao neki klip na you tube... solidan centarsut, deluje dosta slobodno u napadu, a i vraca se nazad na vreme.....21 godina,igra za mladu reprezentaciju spanije....moglo bi to biti dobo, videcemo...ali moraju da misle malo i na italijane, uskoro ce skoro svi nasi italijani iz prve postave ili na klupu ili u penziju....

Не памтим кад смо играли у најјачем саставу. Тренутно имамо 11 повређених играча:

Unavailable: Amelia, Abate, Boateng, Flamini, Gattuso, Inzaghi, Nesta, Pirlo, Seedorf, Strasser, Zambrotta

Да ствар буде гора расправља се и о повреди Емануелсона. Почињем да сумњам на неко проклетство.:think:

Сутра играмо са Катанијом у гостима, која је прошло коло изгубила од Парме. А од задња 4 меча има 3 пораза и реми. Дакле у лошој су форми на сву срећу тако да и поред овог брда повређених играча мислим да можемо лако изаћи на крај са њима.

Ибра је изгледа једини сигуран у нападу. Пато сјајан у купу, Робињо стандардно добар, Касано уметник... Коју још двојицу изабрати? Напад нам је врхунски, ту смо најјачи. Е сад да ли они могу више да дају него што одбрана без Несте и са Бонером и Јепесом може да прими остаје да се види. Надам се да могу.

На средини Ван Бомел и Амбро сигурни. Да се ја питам ко би им правио друштво - Меркел. Надам се да ће тако бити, треба нам ипак и на средини бар мало креативности, нећемо ваљда играти са 3 секире против Катаније!?

Za tri miliona u Milan prelazi levi bek Espanjola Didac Vilà ... ja nemam pojma ko je on iskreno...sad sam pogledao neki klip na you tube... solidan centarsut, deluje dosta slobodno u napadu, a i vraca se nazad na vreme.....21 godina,igra za mladu reprezentaciju spanije....moglo bi to biti dobo, videcemo...ali moraju da misle malo i na italijane, uskoro ce skoro svi nasi italijani iz prve postave ili na klupu ili u penziju....

I zvanično je prešao!

http://1.***************/_OVg4o0PlvgE/TULnGnwi3BI/AAAAAAAADs4/a7FDQ_GiM_k/s1600/166891_495733672669_87016802669_6194393_5434307_n.jpg

Bilo je priče da će ovaj Didac Vilà na pozajmicu u Đenovu, a kod nas Krišito, ne znam da li ima od toga nešto...

Bogami, Rossoneri se baš naoštrili ove sezone.
Onaj mali iz Ajaxa je super pojačanje.

Kakav je status Ibrahimovića, da li je on potpisao za AC ili se vodi kao Barsin igrač na pozajmici ?

Води се као да је на позајмици али то је само формалност. Милан на крају сезоне откупљује уговор за прилично мале паре с обзиром о каквој играчини се ради. Барса га не жели назад, остаје Миланов.

Води се као да је на позајмици али то је само формалност. Милан на крају сезоне откупљује уговор за прилично мале паре с обзиром о каквој играчини се ради. Барса га не жели назад, остаје Миланов.

Pretpostavljao sam, doveli su Vilu.
Fali zamena za Nestu i vezni red. gadno je što će Milan izgubiti dva-tri igrača u isto vreme.

Не памтим кад смо играли у најјачем саставу. Тренутно имамо 11 повређених играча:

Да ствар буде гора расправља се и о повреди Емануелсона. Почињем да сумњам на неко проклетство.:think:

Сутра играмо са Катанијом у гостима, која је прошло коло изгубила од Парме. А од задња 4 меча има 3 пораза и реми. Дакле у лошој су форми на сву срећу тако да и поред овог брда повређених играча мислим да можемо лако изаћи на крај са њима.

Ибра је изгледа једини сигуран у нападу. Пато сјајан у купу, Робињо стандардно добар, Касано уметник... Коју још двојицу изабрати? Напад нам је врхунски, ту смо најјачи. Е сад да ли они могу више да дају него што одбрана без Несте и са Бонером и Јепесом може да прими остаје да се види. Надам се да могу.

На средини Ван Бомел и Амбро сигурни. Да се ја питам ко би им правио друштво - Меркел. Надам се да ће тако бити, треба нам ипак и на средини бар мало креативности, нећемо ваљда играти са 3 секире против Катаније!?

Pa Robinjo moze da igra malo defanzivnije.
Sto se mene tice, ja nemam sumnje, Alegri mi totalno trener od poverenja, tako da opusteno sto se sezone tice,
bilo bi dobro narpaviti nesto u LS, posto dugo nismo prosli osminu finala.
Ovaj iz Espanjola je dobar, mislim da moze da bude od koristi.

Back