A.C. Milan

Tači ipak kupuje Milan?!

Albanski tajkun Rezart Tači zainteresovan je za kupovinu fudbalskog kluba Milan ukoliko Silvio Berluskoni odluči da ga proda. Ukoliko do prodaje dođe i ako se potvrdi lavina spekulacija izazvana katastrofalnim rezultatima Milana na startu sezone, Tači bi bio prvi u redu za kupovinu. Do sada niko nije ozvaničio svoju zainteresovanost za "rosonere", za koje se po Italiji uveliko priča da će biti prodati.

- Ne verujem da bi Berluskoni mogao tek tako da se odrekne Milana, ali ako postoji šansa za prodaju, onda bih bio vrlo zainteresovan za taj klub - rekao je Tači za list "Guerin sportivo".

Mediji su naftnog magnata poslednjih meseci već povezivali sa Milanom, a neki listovi su navodili kako je Tači "upumpavao" novac u klub dobijajući deo akcija zauzvrat. Međutim, on to negira.

- Nije tačno da posedujem akcije Milana. Za sada samo imam kontakte sa njima u sportskom domenu, kada se radi o saradnji oko Milanovog trening kampa za decu i velikog parka. Ipak sam prijatelj sa Berluskonijem i Adrijanom Galijanijem - istakao je Tači, koji je još jednom ponovio da ne želi da otkriva razloge prekida pregovora sa čelnicima Bolonje oko letošnjeg mogućeg preuzimanja tog kluba.

Samo da nas ne kupi ovaj siptar....

Bekam sve bliži povratku u AC Milan
Bekam se vraća u AC Milan, tvrde italijanski mediji. Problem predstavlja visoka plata engleskog fudbalera.

Predstavnici Milana potvrdili su da se Dejvid Bekam ponovo vraća u italijanski klub na pozajmicu. Bekam stiže iz LA Galaksija koji je tokom prošle nedelje dao nedelju dana Bekamu i Lendonu Donovanu da se odluče da li žele da nastave sezonu u Evropi.

Bekam bi po već oprobanom receptu iz prošle sezone trebalo da dodje na pozajmicu u italijanskog velikana:

"Postoji verovatnoća da će Bekam ponovo igrati za Milan. Očekujemo da će u januaru potpisati ugovor i da će na San Siru ostati do 30.
juna. Ali, ništa nije sigurno dok igrač ne potpiše", rekao je potpredsednik AC Milan Adriano Galijani za list Republika.

Ono što može da bude veliki problem za klub, i zvuči gotovo neverovatno, je da Milan možda neće imati dovoljno novca za Bekamovu astronomsku platu.

"Sportmedijaset" navodi da će klub imati velikih problema da obezbedi engleskom fudbaleru nedeljnu platu od 85.000 evra.

Bekam je ranije izjavio da želi da igra u Milanu, kako bi ostao u dobroj formi i konkurisao za tim Engleske na Svetskom prvenstvu u
Južnoj Africi 2010. godine.

Ronaldinju "Zlatna noga" za 2009. godinu

00011831.jpg

Nekadašnji najbolji fudbaler sveta, Brazilac Ronaldinjo osvojio je FIFA nagradu "Zlatna noga" za 2009. godinu.

Fudbaler Milana nagradu će dobiti večeras na svečanosti u Monte Karlu, posle čega će ostaviti trajne otiske prstiju na Bulevaru šampiona.

Nagrada "Zlatna noga" se od ostalih FIFA nagrada razlikuje po tome što nominovani mogu biti samo fudbaleri uzrasta od 29 godina pa na dalje i po tome što fudbaler, bez obzira na broj nominacija, nagradu može osvojiti samo jednom jer se u obzir uzima njegova celokupna karijera, a ne sezonski uspesi kojima Ronaldinjo od prelaska u Italiju baš i ne može da se pohvali.

Ove godine nominovani su Đanluiđi Bufon, Stiven Džerard, Rajan Gigs, Tijeri Anri, Raul Gonzales, Frančesko Toti, Dejvid Bekam i David Trezege, ali je nagrada otišla u ruke Ronaldinja koji se našao u biranom društvu osvajača nagrade koja se deli od 2003. godine.

Prvu nagradu dobio je Roberto Bađo, a za njim su se ređali Pavel Nedved, Andrej Ševčenko, Ronaldo, Alesandro Del Pjero i Roberto Karlos koji je nagradu osvojio prošle godine.

Milan želi dvojac „pevaca"

00011818.jpg

Uprava italijanskog Milana pregovara sa Totenhemom oko dovođenja dvojice fudbalera tog kluba, Romana Pavljučenka i Gareta Bejla.

Klub sa "San Sira" spreman je da za dvojicu igrača, u pravcu severnog Londona uputi Holanđanina, Klasa-Jana Huntelara, koga su doveli ovog leta iz Reala, ali koji nije uspeo da se nametne treneru "roso-nera", Brazilcu Leonardu.

Takođe, Milan je spreman da osim Huntelara u severni London pošalje i 13 miliona evra, za pomenuti dvojac sa "Vajt Hart Lejna".

Barezi apeluje na navijače Milana

00011897.jpg

Jedan od najboljih fudbalera Milana svih vremena, legendarni štoper Franko Barezi, poslao je javnu poruku navijačima "roso-nera" da daju vremena Ronaldinju da pronađe svoju staru formu i da onda svi zajedno uživaju u plodovima njegove fudbalske magije. Brazllac je slabo započeo sezonu, a ni prethodne nije opravdao očekivanja. Mnogi su ga već otpisali, ali se Barezi ne slaže sa njima.

- Mislim da Ronaldinjo još uvek može da bude važan deo Milanovog tima. Tek je početak sezone, a svaka utakmica je priča za sebe. Za očekivati je da će trener Leonardo menjati sastav ekipe i tražiti rešenja, a Ronaldinjo je dovoljno iskusan da se i sa manjom minutažom vrati tamo gde je nekada bio i nastavi da oduševljava navijače.

Juventus i Inter već su odmakli Milanu koji titulu italijanskog šampiona nije osvojio od 2004. godine. Ipak, Barezi ne paniči.

- Ima još mnogo utakmica, nije vreme za podvlačenje crte. Milan može samo da napreduje. Izdvojio bih utakmicu u Marseju gde su odigrali sjajno i dokazali da imaju kvalitet. Nadam se da će poboljšanje doći u što kraćem roku.

Ederson hoće u Milan

00011886.jpg

Fudbaler francuskog Liona, Brazilac Ederson tražio je od uprave kluba da mu dozvoli da u predstojećem zimskom prelaznom roku pređe u italijanski Milan. Ederson je, podsećaju francuski novinari, ovog leta pregovarao sa glavnim rivalom Milana, Interom ali je u poslednjem trenutku odlučio da ostane u Lionu. Talentovani 23-godišnji krilni igrač priznao je da mu je želja da igra u klubu u kome je nastupao njegov zemljak Kaka.

- Kaka me je uvek inspirisao. U Brazilu sam igrao sa Tjagom Silvom i voleo bih da ponovo budemo u istom timu. U Milanu su još Dida, Alehandre Pato i Ronaldinjo i mislim da bi se bez problema uklopio u novu sredinu - kazao je Ederson.

Pirlo ništa posebno nije odigrao, ali ona golčina Kasiljasu je neprocenjiva ... Sedorf i Ambrozini takođe zaslužuju ogroman nakoln za one asistencije, a i Dida za onu paklenu intervenciju kod prvog gola ...

Inače Real je oštećen za penal, ali to je kompenzovano onim ničim-zasluženo poništenim golom ... Sve u svemu, Real čekaju dva teška gostovanja, i uz porast forme Milana i Marseja mogla bi i ova grupa da se zakuva ...

Uf odavno bolju tekmu Milana nisam odgledao.
Vec postoji cela tekma za download, cuvace mesto u specijalnom i meni dragom folderu na hardu ;)
BTW, odusevili su me svi, ali izdvajam Nestu i Amrozini, toliko su zrelo i iskusno odigrali da nemam reci. :worth::worth::worth:

Uf odavno bolju tekmu Milana nisam odgledao.
Vec postoji cela tekma za download, cuvace mesto u specijalnom i meni dragom folderu na hardu ;)
BTW, odusevili su me svi, ali izdvajam Nestu i Amrozini, toliko su zrelo i iskusno odigrali da nemam reci. :worth::worth::worth:

Mene je Sedorf odusevio (po kko zna koji put). Toliko mirnoce i sigurnosti na lopti nema mnogo igraca.

Kako je sad uzeo loptu jednom igracu kjeva teri moze samo da sanja da ima takav osecaj za igru 1 -1 .... teri je borben i dobar je .... ali nesta je master class :D

Pustace snimke njegovih poteza klincima u skoli jednog dana :D

Kjevo je vodio 1 - 0 ali sa dva gola NESTE Milan je preokrenuo i pobedio...i ovo se desava vec trecu utakmicu zaredom.....bojim se da su imali previse srece i da vec od sledeceg kola krecu kiksevi.....

NESTA je CAR !!!

Back