9 zapisa Božidara Vukovića Podgoričanina

aleks1:
Potpuno postaje deplasirano davanje bilo kakvog racionalnog odgovora ili objasnjenja na vise nego nekompetentne i mastovite konstrukcije jednog propagandiste, coveka sa losom namerom.

Njegova sumanuta zelja da zavadi, da seje razdor, njegova zelja da sudi i presudjuje, da poseduje monopol nad nekakvim neotkrivenim istinama, vec postaje toliko degutantna da prevazilazi granice civilizovanog i prelazi u ekstremni varvarizam. Dobro poznati princip Gebelsove propagande da dugo i cesto ponavljana laz u ocima nekompetentne javnosti moze da preraste u istinu, on obilato koristi.

Vreme je da ova pojava, odnosno tacnije receno, vremenska nepogoda, otkrije ko je i sta je (svoj identitet) i time stavi do znanja svim posetiocima ovog foruma da je on i profesionalno i zivotno vezan za postupak kreiranja necuvenih lazi o srpskom narodu u Crnoj Gori i srpskom narodu generalno posmatrano. Iako sumnjam da ce to da ucini, jer bi to donelo propast njegovom celokupnom delanju, on je svojim istupima vec uspeo da otkrije o sebi mnogo toga, tako da njegovo lociranje ne predstavlja poseban problem. Tu najpre treba da se ukljuci domen psihijatrije i medicine odnosno, tacnije, patologije kojima su vec odavno poznati principi po kojima se tretiraju obolelele osobe.

Ja mu iskreno zelim ozdravljenje i izbavljenje od ove posrnulosti. Kao hriscanin pre svega, spreman sam da mu oprostim, i to cinim, na svim poganim recima koje je uputio, i od srca se nadam da ce to da predstavlja pocetak njegovog puta ka spasenju. Ipak, posto se tu radi i o profesionalnom odnosu, drugim recima ovaj covek je i materijalno zavisan od konstruisanja ovih, vec mnogo puta vidjenih izmisljotina i kompilacija, to svakako mora da se ima u vidu. Moguce da je i egzistencijalno ugrozen. Treba da mu se da i vreme da sam sebe preispita i da razmisli o svom polazaju i perspektivama. Sa moje strane, kod ovog preispitivanja, imace razumevanje.

Stoga, kako to etika i dobri obicaji nalazu, pokusacu da se uzdrzim komentarisanja i davanja odgovora, potencijalno bolesnom ili pak egzistencijalno zavisnom coveku, zaokupljenom regionalnim ekstremizmom. Ekstremizam generalno, kao i ekstremizam zasnovan na neistinama nisu dobri, ali treba razumeti i secesioniste i njihovu opsednutost.

Puno prazne price !
Ja svoje postove potkrijepljujem cinjenicama i dokazima.

Postavio sam gomilu dokumenata na ovom podforumu koji prosjecnog Srbina zapanjuju, jer je prosjecni Srbin ucen da se u istoriji C.G. nije nista desavalo i da su Crnogorci slucajno tek tako se zvali Crnogorci i slucajno tek tako dobili 27. priznatu drzavu u svijetu.

Zao mi je sto je tebi zao, sto prikazujem fakta iz istorije Crnogoraca, ali ne mogu ti nista, istina zna da bude surova, nijesi u snovima i bajkama, čitaj pazljivo dokumenta koja sam postavio i muči se.

Znam da bi najsrecniji bio, kada se istorije Crnogoraca nikada nista ne bi prikazalo, osim nesto srbovanja Petrovica.

Da se prikaze to nesto srbovanja Petrovica i nista vise ! To bi volio !
Bravo, "posten" stav jednog Terazijskog Crnogorca !!!

Aleks1, i sam znas da se sa tobom svi slazu sem igracica, ali jasno je ko ga drzi ovde i zasto. Sa svakog iole i 0.01% zdravog foruma, isti bi bio davno izbacen.

Operaterima podforuma sve cestitke, sada mozete da dovedete i Hitlera ovde. Forum Istorija vise ne postoji. Forum Istorija je preminuo.

vuk_:
Aleks1, i sam znas da se sa tobom svi slazu sem igracica, ali jasno je ko ga drzi ovde i zasto. Sa svakog iole i 0.01% zdravog foruma, isti bi bio davno izbacen.

Operaterima podforuma sve cestitke, sada mozete da dovedete i Hitlera ovde. Forum Istorija vise ne postoji. Forum Istorija je preminuo.

Aleks1, SVE što je ANTISRPSKO ovdje je dobrodošlo...Takva je politika rukovodstva, administratora i moderatora Krstarice. To je činjenica do koje si i ti sam došao do sada....Ovako bi nešto na SC ili BGCafe bilo odavno sankcionisano...

analiticar:
Vuce, SVE što je ANTISRPSKO ovdje je dobrodošlo...Takva je politika rukovodstva, administratora i moderatora Krstarice. To je činjenica do koje si i ti sam došao do sada....Ovako bi nešto na SC ili BGCafe bilo odavno sankcionisano...

Antisrpstvo je kada se pokazu stari dokumenti koji prikazuju da se zvanicna srpska istorija zasniva na lazima !
Nije lako suociti se sa dokumentima !
Lakse je vjerovati u lazi !

Kolosalno anticrnogorstvo zasnovano na lazima je O.K. !
Izmisljanje Srba - Dukljana bez ijednog dokaza, pretvaranje Balsica i Crnojevica u Srbe bez ijednog jedinog dokaza,
falsifikovanje crnogorske istorije,
izvlacenje dvije/tri rijeci iz perioda od po nekoliko stotina godina to je O.K. !

analiticar:
Aleks1, SVE što je ANTISRPSKO ovdje je dobrodošlo...Takva je politika rukovodstva, administratora i moderatora Krstarice. To je činjenica do koje si i ti sam došao do sada....Ovako bi nešto na SC ili BGCafe bilo odavno sankcionisano...

Ma analiticaru, ni jedan jedini 'dukljanski dokaz' nije prosao na ovom podforumu.
Ni jedna prevara nije uspela.
Sve im se srusilo , jer laz nije tesko srusiti.
Normalnog coveka bi bilo sramota da to ponavlja i dalje.
Medjutim to se ovde tolerise, jer sto si veci srbomrzac i sto vise pljujes po svemu srpskom, to si operaterima krstarice miliji. Zato se i pitam kada ce odredjeni 'dukljanin' dobiti cin administratora :idea:

vuk_:
analiticar:

Ma analiticaru, ni jedan jedini 'dukljanski dokaz' nije prosao na ovom podforumu.
Ni jedna prevara nije uspela.
Sve im se srusilo , jer laz nije tesko srusiti.
Normalnog coveka bi bilo sramota da to ponavlja i dalje.
Medjutim to se ovde tolerise, jer sto si veci srbomrzac i sto vise pljujes po svemu srpskom, to si operaterima krstarice miliji. Zato se i pitam kada ce odredjeni 'dukljanin' dobiti cin administratora :idea:

Tu si u pravu....Na bivšem forumu religija kada je došlo do sukoba pravoslavni-muslimani sve nas pravoslavne su ekspresno banovali i zabranili nam da se ponovo registrujemo pod predhodnim nickovima, dok abdurahman i ostali njemu slični su zaštićeni poput polarnog medveda....Pa zar igračina nije dovoljan primjer...Zar njegovo vulgarno izražavanje, psovke, prostački izrazi upućeni vrhu SPC nisu zaslužili ban....Ali ne, on će za to svoje djelo biti unapređen prvo u moderatora, a ako bude istrajan u svome antisrpstvu postaće i administrator Krstarice...Zbog takve politike Forum Krstarice više nije najposećeniji..
Po posećenosti ovaj je Forum daleko iza SC, čak i iza B92, čije antisrpstvo nije tako otvoreno ispoljeno.
Nije čudo da je krstarica, a naročito njen Forum omraženi mežu našim ljudima u inostanstvu. Ko će, željan domovine posjećivati forum na kome mu se domovina pljuje od strane onih koji su do juče ubijali naš narod...

analiticar:
....Pa zar igračina nije dovoljan primjer...Zar njegovo vulgarno izražavanje, psovke, prostački izrazi upućeni vrhu SPC nisu zaslužili ban....

Prostak si ti i to pokvareni prostak.
Ovaj se podforum zove "Istorija" sram te i stid bilo.

Na ovom si Podforumu do sada uputio 20 postova, koliko ih je od toga imalo veze sa istorijom ???

Kako te nije sramota.
Bez ijedne rasparave istorijske, trazis prava sram te bilo, pokvaren si kao pokvareno jaje.

Ti kazes za mene da sam vulgaran.
Kakvo je bilo tvoje prvo obracanje meni, sram te bilo ???
Obraz ti je kao djon od cipele.

Dodju neki pacovi na podforum "Istorija" imaju 5 postova i vrijedjaju me bez ikakvog ucesca u temama,
a ti poslije jedva docekas da kazes kako sam ja vulgaran i prost !

Pa mene bi sramota bilo da udjem na podforum dje nemam nista na zadatu temu da kazem.

Ali tebe nije sramota tvoji su iz Albanije dosli, mijenjali nacionalnosti kao carape, nicega se ti, bilo kako sramotnoga ne stidis.

Kako te nije sram da sve poruke koje si ovdje na ovom podforumu uputio, su bile politicke !
I jos trazis prava !

Нема знаменитог Црногорца за ког има доказа да није био Србин. Сви владари србске државе Зете, свети краљ Владимир, Војислављевићи и Балшићи, и сви владари Црне Горе, Црнојевићи, кнез Иван и Ђурђе, и Петровићи, владике и митрополити Данило Шћепчев, стратег истраге потурица почетком осамнаестог вијека и родоначелника династије Петровића, Василије, Сава, Свети Петар Цетињски, Владика Раде-Његош, књаз Данило и књаз-краљ Никола, били су Срби и обновитељи србске државности, владаоци с канђелима Светога Саве, мудраци, свеци и пјесници...
Ви, Милове пудлице, прекините више са обмањивањем народа. Нико вама не брани да будете потурице, хрвати, али немојте да каљате историју Црне Гор која је сва обасјана СРБСТВОМ!

Ja ne znam ljudi sto se vi uopste raspravljate sa Igracinom? Dojadilo mu da na Podgorici prica i avanzuje za nezavisnu CG pa dosao ovde. Evo ti brate, tvoje kamene drzave, pa ori kamenje, za bolje nisi !!!

Drinjaca, ostavi ga...on nije covek za pricu vec za posmatranje. Odavno sam se sa njim prepucavao, ali dobro, treba mu "diretore" da ga malo spusta na zemlju.....

Jos se secam one slike na kojoj neki satro Crnogorac gazi neku curku pod nogom i sa neke stencuge osmatra neki put, ehehhehehehe, bio je smesan kada je hteo da mi na osvovu te SLIKE (ne FOTOGRAFIJE) dokaze da su Crnogorci zaseban narod od pamtiveka.

SALABAJZER

Vladika Rufim:
Plemenska organizacija društva ne postoji kod nikoga na Balkanu,
osim kod Crnogoraca i Albanaca.
Kao sto Škoti imaju plemensku organizaciju drustva (klanove), Englezi je nemaju.
Tako i Crnogorci imaju plemensku organizaciju drustva, a Srbi nemaju.

Rekao sam da necu vise sa tobom da polemisem,ali moraju ljudi koji citaju ove gluposti da shvate nesto...

Skoti su Kelti ,a Englezi Normani.Kod Skota postoje Highlander-i (gorstaci) i Lowlander-i .Prvi su bili organizovani u klanovima tj. plemenima kao Crnogorci,a drugi su zivjeli u ravnici i nisu bili plemenski organizovani kao Srbijanci.
Na kraju ,i Lowlander-i i Higlander-i su Skoti ,kao sto su Srbijanci i Crnogorci SRBI.

Ove ostala baljezganja necu da komentarisem ,slazem se sa Bl-om...

Sram te bilo!Obraz ti je tanji od fis-papira...Prestani vise ,prevrcu ti se preci u grob!

Vladika Rufim:
I ?
Sto si htio sa ovim da kazes?
Ponovio si ono sto sam i ja napisao.

Ne postoji, jedan narod, a dvije istorije, tako nesto je NEZABILJEZENO.
Srbi i Crnogorci imaju razlicite istorije.

Mada, ja nemam nikakve sumnje da Srbi na mjestu Engleza da bi oni odmah rekli Skotima da su Skoti cisti Englezi, so soli Engleske !!!
Zatim bi se nasao tamo neki engleski Dr Rados Ljušić (zvani Dajguz), koji bi odmah napsiao naucni rad kako su Skoti so soli Engleza.

goocha,
zapamti ove apsolutne istine, ostavi se srpskih i veljesrpskih bajki, mitova, bajalica i budalastina, ovo su cinjenice:

Nikada se niko od stotina clanova, tri crnogorske dinastije:

-Vojislavljevica
-Balsica
-Crnojevica,

nije izjasnio deklarisao, potpisao kao Srbin.

Postoje hiljade dokumenata od prije 19. vijeka,
koji se odnose na Crnu Goru:

-Mletackih
-Ruskih
-Turskih
-Austrijskih,

i ni u jednom jedinom ne stoji da u Crnoj Gori zive Srbi !!!

Nije tacno.Vec smo raspravljali o djelu Porfirogenita smo raspravljali...Balsici,Vojislavjevici kod Vizantijaca su nazivani arhontima Srba.

1700 . god hirotonisan je vladika Danilo.O njegovoj nacionalnosti nije potrebno raspravljati,kao ni o vladikama Savi,Vasiliju,Petru,Petru 2. ,kralju Nikoli.

U vezi Skota,znam da si shvatio,ali da ti ponovim:Skoti (Higlander-i ,Lowlander-i)=Srbi(Srbijanci ,Crnogorci).

Kraj rasprave,idi popij mlijeko,pa na spavanje.

Konstantin Porfirogenit pokazuje kartu na kojoj oznacava srpske zemlje ,gdje ukljucuje i Duklju...

Prije Njegosa ...

Vladika Danilo,rodonacelnik dinastije Petrovica napisao je svojom rukom na rukopisnom jevandjelju,izradjenom na pergamentu: " Danilo vladika cetinjski Njegos,vojevodic SRPSKOJ zemlji,kupi ovo svetoje jevangelije cenoju zlatnu 5 u Ivana Kaludjerovica s Risna ,preneseno od zemlji moldavskije njekotorim kupcem..."

Vladika Vasilije Petrovic, u svojoj "Istoriji o Crnoj Gori",koja je stampana u Moskvi na ruskom jeziku 1754.god kaze:"...Crna Gora naseljena je vecinom doseljenicima,koji u ove gore dobjezase poslije propasti carstva SRPSKOGA.Svako takvo pleme pamti i svoga rodonacelnika koji se je preselio u Crnu Goru... Njegusi pricaju kako su ispod Njegosa planine,iz Hercegovine,dosla dva brata Erak i Raic,pa se naselili u Njeguse od kojih se je i prozvalo mjesto Njegusi...."

Vladika Sava je pisao 1776.god. moskovskom mitropolitu Platonu:"Zastupi nas pri Porte,sto Greki ne bi mijesali se u SERBSKIJ nacion"
Vladika Petar I uoci boja u Martinicima,1796 god. poziva Crnogorce i Brdjane da dokazu da "u nama neugaseno SRBSKO srce kuca,SRBSKA krvca vrije" a, pred boj na Krusima 1796 trazi da udare na neprijatelja "naseg predragog IMENA SRPSKOG i nase drazujuse voljnosti"

Njegos - Vladika Rade,pise Iliji Garasaninu 5. jula 1850 god. i zahvaljuje se na prijemu Stevana Petrovica,Njegosevog sestrica,na Akademiju u Beograd;"Nema jednoga Srbina koji vise za Srpstvo posluje i misli od Vas,nema jednoga Srbina kojega Srpstvo iskreno ljubi i pocituje od Vas,nema jednoga Srbina koji Vas vise od mene ljubi i postuje" Takodje Iliji Garasaninu pise iz Trsta 11.novembra 1850 god;"Budite spokojni posteni i dragi Srbine,i nemojte nikada pomisliti, a toli vjerovati,da ce vladika crnogorski biti soclen kojekakvih vjetrenjacah, a toli soclen partije koja protiv mene i cijeloga SRPSTVA svetinje dejstvuje.Sa strane crnogorske budite sasvim mirni.Mi k Vama drugo ne gajimo do ciste bratske iskrenosti.Najvisi je amanet i svetinja nasa poslije imena DUSANOVA ime KARADJ 8-) RDJEVO.Ko je ovome imenu protivnik taj nije SRBIN ,no gubavi izrod srpski" (Zar se ne prepoznajes u zadnjoj recenici...Vladika Rade je bio i vizionar,vidjevsi kakvi izroda ce biti medju pokoljenjima?)

Znam da sam rekao da cu prekinuti s tobom da polemisem ,ali sve se vise zabavljavam...Na svaku tvoju glupost imam 10 argumenAta...

Back