......................... .............

Ne bih rekao da se o tome radi,

samo sam hteo da napišem kako je ono što me u tom zamišljanju uzbudjuje ne sam sklop "igrarije" nego to što ona poseduje fizičku ružnoću - kao dodatni mučiteljski faktor. A kraj je ključan, i to je kao neka kritika današnjeg, površnog i potrošačkog sveta.

Naravno da to što neka osoba nije fizički lepa nema veze sa njenim duhom. Niti sa izopačenošću - piše: "ono u šta smo je pretvorili". A ta rečenica je puka generalizacija.

Pozdrav

Ma "lepota je u oku posmatrača"....fraza jeste..ali i istina..ukoliko trazimo ruzno-to cemo i videti i u lepom...(kao i lepo u ruznom..)..Privid naš..satkan od ocekivanja , dopune nedostataka i kompleksa...

Ukratko, tragika nase zablude o sebi samima sastoji se u tome sto lakomisleno vidimo samo onu bolju polovinu slike o sebi, ali i nju cesto u brutalnom (pre)uvelicanju..
Crna strana (mesečev deo nas) nase prirode trazi grotesku u izopacenosti...devijaciji..pa nas necije sablaznjavanje uzbudi..ili skaradnost ushiti...to je sastavni deo licnosti i ne treba biti licemer i ne priznati ga.

Back