Kad zatvoris oci pred prvi san da li se ikada, bar na trenutak, u najdaljem kutku svemira tvojih ociju ocrta obris savrsene ljubavne price, u kojoj smo, sasvim slucajno, glavni junaci ti i ja?
Ne, znam da to iscekujes, ali ja necu moci da te ubedjujem u to da ona postoji.
Cak ni ja, koji sam se zakleo da cu ostati zauvek decak, nisam siguran u nju. Isuvise je magle na tom putu, a srce umesto da me vodi, luta i samo nesigurno u obrise sveta koji nas okruzuje… I mada su vec odavno moje misli postale tvoje i moj dah zauvek odjek tvog imena, ipak u mom svetu savrsena ljubavna prica je istovremeno i najtuznija.
I nemam snage da tragam za njom…
Mozda ces jednoga dana kada sasvim slucajno shvatis koliko sam te jako voleo da osetis ljutnju i bol sto sam sve to tako jednostavno sakrio od tebe.
A mozda vec sada znas da sam te sa osmehom na licu lagao o prijateljstvu.
Cak i ne trazim da me razumes…
Sva moja snaga je nestala jednom davno kada se tvoja ruka nasla u mojoj ruci, a tvoje usne na mojim usnama.
Ipak…
Nikad nisam umeo da povredjujem… Ili bar: najvise cega se na svetu bojim jeste da povredim nekog…
I prsti ironije, naravno…
U sve ovome najvise patimo ti i ja… I ti si ona koju povredjujem…
Oprosti…
Znamo se dugo… Ipak ces ti to najlakse preboleti… Kao i uvek sve…
Ili mozda tako samo pravdam sebe.
Ne brini…
Moja kazna je svako novo jutro kada mi se u predgradju jednog nedosanjanog sna otrgnes iz narucija i polako u svitanju se raspline tvoj lik.
Jedan od onih snova… Koji progone zauvek…
Ne, znam da to iscekujes, ali ja necu moci da te ubedjujem u to da ona postoji.
Cak ni ja, koji sam se zakleo da cu ostati zauvek decak, nisam siguran u nju. Isuvise je magle na tom putu, a srce umesto da me vodi, luta i samo nesigurno u obrise sveta koji nas okruzuje… I mada su vec odavno moje misli postale tvoje i moj dah zauvek odjek tvog imena, ipak u mom svetu savrsena ljubavna prica je istovremeno i najtuznija.
I nemam snage da tragam za njom…
Mozda ces jednoga dana kada sasvim slucajno shvatis koliko sam te jako voleo da osetis ljutnju i bol sto sam sve to tako jednostavno sakrio od tebe.
A mozda vec sada znas da sam te sa osmehom na licu lagao o prijateljstvu.
Cak i ne trazim da me razumes…
Sva moja snaga je nestala jednom davno kada se tvoja ruka nasla u mojoj ruci, a tvoje usne na mojim usnama.
Ipak…
Nikad nisam umeo da povredjujem… Ili bar: najvise cega se na svetu bojim jeste da povredim nekog…
I prsti ironije, naravno…
U sve ovome najvise patimo ti i ja… I ti si ona koju povredjujem…
Oprosti…
Znamo se dugo… Ipak ces ti to najlakse preboleti… Kao i uvek sve…
Ili mozda tako samo pravdam sebe.
Ne brini…
Moja kazna je svako novo jutro kada mi se u predgradju jednog nedosanjanog sna otrgnes iz narucija i polako u svitanju se raspline tvoj lik.
Jedan od onih snova… Koji progone zauvek…