80 godina od smrti Nikole Tesle

Za asketu i nekog ko je uvek gledao svoja posla, pre svega... nadam se da Bog ima posebno mesto. Za udubljenog u ono što ga okupira, a to nisu bili tuđi životi i pronalaženje mana ljudima, nadam se da Bog ima posebno mesto. Tako sam ga do sad doživela sa onim što znam.
Nadam se da Bog ima posebno mesto za dušu Nikole Tesle.
Ne aminujem ni Avramoviću koji je u istoj rečenici na jednoj instanci nazvao Nikolu Teslu bogom, a Isusa Hrista ''nekim tamo Jevrejinom'', ali... zaista smo imali čast da Nikola Tesla potekne sa ovih prostora i napravi svojevrsno, jedinstveno čudo, po Božijem dopustu. Osma decenija...
Neka mu je laka zemlja, i neka se zna: Ova zemlja ga je slavila, slavi, i slaviće!

Za asketu i nekog ko je uvek gledao svoja posla, pre svega... nadam se da Bog ima posebno mesto. Za udubljenog u ono što ga okupira, a to nisu bili tuđi životi i pronalaženje mana ljudima, nadam se da Bog ima posebno mesto. Tako sam ga do sad doživela sa onim što znam.
Nadam se da Bog ima posebno mesto za dušu Nikole Tesle.
Ne aminujem ni Avramoviću koji je u istoj rečenici na jednoj instanci nazvao Nikolu Teslu bogom, a Isusa Hrista ''nekim tamo Jevrejinom'', ali... zaista smo imali čast da Nikola Tesla potekne sa ovih prostora i napravi svojevrsno, jedinstveno čudo, po Božijem dopustu. Osma decenija...
Neka mu je laka zemlja, i neka se zna: Ova zemlja ga je slavila, slavi, i slaviće!
Nikola Tesla je bio obican covek,koji je bio samo sa moci vise iskoriscenja mozga,nego mnogi.Za sve sto je uradio svaka mu cast.I casno je sve to pronalazio i istrazivao.Steta sto nema ko da nastavi tako nesto slicno,pa ma iz koje zemlje bio,ali samo za pozitivne stvari,a ne kao Anstajn,da bi se dodvorio amerima,jedva je ceka da pogresi i da im mogucnost za pravljenje atomske bombe.Budala on,budale ameri.Vise postujem Edisona,iako nije podnosio Teslu i nije prihvatao njegove pronalaske,ali nije napravio nista lose za svet.Neka mu je vecna slava i hvla ne svemu,pa i na pesmi koju je odabrao za svoju sahranu.

Poslednja izmena:
Tebra koja dioda ti na avataru ?
Garant neka specijalna duo-dioda sa bipolarnim spojem NPN tipa, u divljem braku sa dva strujna izvora. Kažu da tako izgleda i tranzistor posle promene pola u nekakvu NPN triodu, ko će ga znati. :mrgreen:

1673320420731.png

Poslednja izmena:
Diode za diode, samo imaš i maskirani promenljivi kondenzator, pa zamaskirani ispravljač, minijaturnu fotoćeliju, negativnu rezistansu, i sve to se registrovalo kao dioda. Samo im LED fali pa da naprave žurku, laser već imaju.
Da vidiš led radi obrnuto od photo diode, photo dioda konvertuje solarnu u električnu energiju.
Solarni paneli su photo diode tj nisu ali sličan princip rada.

Back