7. јули - Дан када је Србин пуцао на Србе, треба ли то славити?

Треба ли славити 7. јул?

• Да

• Не

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да сам нека власт ЈА БИХ ОДРЕДИО, РЕЦИМО 28.СЕПТЕМБАР 1941. ГОДИНЕ КАО ДАН УСТАНКА ПРОТИВ ФАШИЗМА - или неки сличан датум, а ево и зашто:

Заробљавање Немаца
Zarobljeni su 28. septembra 1941. godine u Gornjem Milanovcu. Kapetan Zvonko Vučković, tada komandant Takovskog četničkog odreda i učitelj Branko Rakić, komandant istoimenog partizanskog odreda (pošto su četnici i partizani tada bili u savezu), odlučili su da zajedno napadnu nemačku posadu u Gornjem Milanovcu, koja se sastojala od stotinak vojnika.
Osetivši opasnost, Nemci su se zabarikadirali u zgradu tadašnje osnovne škole "Kralj Aleksandar Karađorđević" u centru grada. Dobro naoružani i zaštićeni pružali su žestok otpor. U kritičnom trenutku umešniji (bio je aktivni oficir kraljeve garde), Zvonko Vučković je uleteo u školu i Nemcima rekao da je, tobože, zgrada minirana, i ako se na predaju, svi će odleteti u vazduh.

Prevara je uspela. Nemci su se predali. Oružje je podeljeno između četnika i partizana. Nemci su pripali četnicima. Bio sam tada učenik prvog razreda gimnazije u Gornjem Milanovcu i kad je borba počela, pobegao sam u obližnje selo Brusnicu. Svojim očima sam video kad četnici putem za Ravnu goru sprovode zarobljene Nemce.

Sa Ravne gore Nemce su odveli u obližnje selo Planinicu, u tamošnju školu koju su pretvorili u nemački logor. Tamo je i nastala ona fotografija. Ali, posle Drugog svetskog rata ona je u novinama (i ja sam to radio), knjigama, muzejima i na izložbama objavljena i izlagana sa potpisom ispod slike: "Partizani sprovode Nemce 1941. godine u Užicu". Tek nedavno istina i o ovoj slici je izbila na videlo. I sâm sam je lično proverio. Sa tom slikom otišao sam u selo Planinicu i pokazao je seljacima. Potvrdili su da je ta slika tu nastala. A one okolne zgrade koje se vide na slici i sada postoje. I o tome sam tada pisao u "Ilustrovanoj Politici".

Ne može jer niej bio ustanak.

USTANAK JE ORGANIZOVANO DELOVANJE PROTIV OKUPATORA NA NACIONALNOM NIVOU- a pojedini primeri neorganizovane bune ne mogu sa podvesti pod definiciju ustanka.
To može da bude samo 7 julski ustanak koje je jedini bio organizovan na nacionalnom nivou.

Ne može jer niej bio ustanak. USTANAK JE ORGANIZOVANO DELOVANJE PROTIV OKUPATORA NA NACIONALNOM NIVOU- a pojedini primeri neorganizovane bune ne mogu sa podvesti pod definiciju ustanka. To može da bude samo 7 julski ustanak koje je jedini bio organizovan na nacionalnom nivou.
Kad je potpisan onaj sporazum između Partizana i Četnika? Za šta su se tada založili i da li je usledila neka zajednička akcija nakon toga?

Ne može jer niej bio ustanak.

USTANAK JE ORGANIZOVANO DELOVANJE PROTIV OKUPATORA NA NACIONALNOM NIVOU- a pojedini primeri neorganizovane bune ne mogu sa podvesti pod definiciju ustanka.
To može da bude samo 7 julski ustanak koje je jedini bio organizovan na nacionalnom nivou.

Е, не лупај, живота ти...... 7.јули НЕ МОЖЕ ДА БУДЕ ДАТУМ УСТАНКА - ПРЕСУЂЕНО ЈЕ И О ТОМЕ НЕМА РАЗГОВОРА:.......

Dužnost svakog gradjanina je da se bori protiv okupatora, a to što su komunisti organizovali otpor samo govori o prokletoj nesposobnosti i paktiranju ostalih stranaka.
Svuda u Evropi su SAMI I JEDINO KOMUNISTI imali efikasan pokret otpora- niko drugi.

Komunisti su pomagali Sovjetskom Savezu koji je bio u ratu sa Nemačkom.Do napada na SSSR,komunisti su bili naklonjeni Nemačkoj.
Ne postoji obaveza građana da se bore protiv okupatora.To je posao vojske.Građani ne treba da pomažu okupatoru ako ne moraju ali ne moraju da se bore protiv njega.

Šta me briga ko je presudio- ustanak je bio i to nacionalni.

О, ***..... ПА ГДЕ ЈЕ БИО ТАЈ "НАЦИОНАЛНИ" УСТАНАК, хајде "просветли ме"... ако мислиш на Жикицу бандита који је из пиштоља упуцао жандара - то је дебилно и НИЈЕ УСТАНАК...

Komunisti su pomagali Sovjetskom Savezu koji je bio u ratu sa Nemačkom.Do napada na SSSR,komunisi su bili naklonjeni Nemačkoj.
Ne postoji obaveza građana da se bore protiv okupatora.To je posao vojske.Građani ne treba da pomažu okupatoru ako ne moraju ali ne moraju da se bore protiv njega.

Nisu nikada bili naklonjeni Nemačkoj posebno što su išli kao dobrovoljci u Španiju da se bore protiv fašista. nemoj sam sebe da lažeš.

DUŽNOST svakog gradjanina je da se borti za svoju zemlju i ubija okupatore.
Šta više, to je u ustavu i SFRJ čak bila i odrednica.
Svako NEDELOVANJE i pasivnost smatra se izdajom.

О, ***..... ПА ГДЕ ЈЕ БИО ТАЈ "НАЦИОНАЛНИ" УСТАНАК, хајде "просветли ме"... ако мислиш на Жикицу бандита који је из пиштоља упуцао жандара - то је дебилно и НИЈЕ УСТАНАК...

Mislim na Žikicu Srbina koji je ubio okupatorskog psa.
Jer su ti isti "SRBI ŽANDARI" odvodeili žene i decu na Banjicu.

Ko služi okupatoru odrekao se Srpstva. Metak u čelo!

Mislim na Žikicu Srbina koji je ubio okupatorskog psa. Jer su ti isti "SRBI ŽANDARI" odvodeili žene i decu na Banjicu. Ko služi okupatoru odrekao se Srpstva. Metak u čelo!
To kaže i moj pradeda. Jesmo mi ubijali žandare... Ali samo one što su ispružili ruku i vikali Hajl Hitler...
Molim lepo... Ja se slažem da je 7.juli dan ustanka, ali kad moramo da se pogađamo sa ovim četama... :roll:

Пар повампирених организација (СУБНОР, НКПЈ и слични медиокритети) тражи да се 7. јул поново прогласи за национални празник...дан некаквог устанка...

И шта ту има да се слави?
Србин (комуниста) је упуцао на вашару два Србина сеоска жандара у време док је у Србији и даље био комесарски режим, Недић ни у најави а Немаца (или било којих других окупатора) нигде у кругу од 100км!!!
Шта је ту за славље?
Ни један окупатор није ни повређен
Два мртва србина
Убица Србин
Народу пресео вашар.........

Шта ту има да се слави?
Ко је ту против кога устао? Србин против Србина?

Зашто тај Жикица (Жикица име за одраслог човека)шпанац није пуцао на неке немце, или усташе који су или окупатори или џелати већ на два обчна жандара који су "претекли" из времена краљевине и који ни на који начин нису били ни окупатори ни сарадници окупатора?

Нарочито бих волео да своје виђење дају декларисани комунисти који данас подржавају НАТО.

Ti Gatarac malo da procesljas istoriju Jugoslavije pre Drugog svetskog rata, pa ce ti se mnoge stvari razjasniti :rtfm:

A ti sto podrzavaju NATO, a deklarisu kao komunisti su samo zakamuflirani moderni nedicevci, nista drugo...

Licitiranje sa datumima je potpuno smešno.Zna se ko je podigao ustanak,gde i kada.
Nekoliko stvari koje se slučajno ili namerno prenebregavaju.
1.Kapitulacijom i okupacijom Kraljevina Jugoslavija nije prestala da postoji,kao što ni jedna okupirana evropska država nije prestala da postoji.
2.Gerilski pokret Jugoslovenske Vojske u Otadžbini je legalan i legimitan pokret države pod okupacijom.
3.Stvaranje Četničkih formacija koje jesu ili nisu pod komandom JVuO je rezultat samoorganizovanja Srba (u duhu naše vojničke tradicije)pred istrebljenjem u prvom redu sa strane Ustaša.
4.Korišćenje okupacije i svetskog rata za podizanje revolucije i borbu za promenu sistema i vlasti u okupiranoj zemlji koju su poveli komunisti(po uzoru na boljševike iz Rusije za vreme Prvog rata) ne može niko častan da opravda,ma koliko da su oni svoju revoluciju maskirali pod Narodno Oslobodilačkom Borbom i time pokušali,a u mnogo slučajeva i uspeli,da zavedu mnoge koji su naseli na tu priču.
5.Nedićeva Srbija je tvorevina Nemačke okupacione vlasti i u skladu sa tim je JVuO bila njen proivnik a general Nedić osuđen još za vreme rata na smrt.Činjenica da je ta vlada spasla mnogo života( i ne samo Srba,nego pripadnika različitih naroda iz Kraljevine)ne menja njen položaj.

Nisu nikada bili naklonjeni Nemačkoj posebno što su išli kao dobrovoljci u Španiju da se bore protiv fašista. nemoj sam sebe da lažeš..
Sa tobom se ne slaže list Proleter,zvanično glasilo KPJ:Španski građanski rat je završen pre sporazuma Ribentrop-Molotov kad su se odnosi nacista i komunista popravili.Ne brini,nisu samo jugoslovenski komunisti odbili da se bore za otadžbinu (ni jedan se nije odazvao pozivu za mobilizaciju u aprilu 1941),i francuski komunisti su pozdravili dolazak vojske sovjetskog saveznika u Francusku.

DUŽNOST svakog gradjanina je da se borti za svoju zemlju i ubija okupatore.
Šta više, to je u ustavu i SFRJ čak bila i odrednica.
Svako NEDELOVANJE i pasivnost smatra se izdajom
Glupost

Poslednja izmena:
Licitiranje sa datumima je potpuno smešno.Zna se ko je podigao ustanak,gde i kada.
Nekoliko stvari koje se slučajno ili namerno prenebregavaju.
1.Kapitulacijom i okupacijom Kraljevina Jugoslavija nije prestala da postoji,kao što ni jedna okupirana evropska država nije prestala da postoji.
Nije prestala da postoji jer je agresija i okupacije protivpravni akt, kapitulirala je i Francuska pa niej prestala da postoji. Dakle lupaš.

2.Gerilski pokret Jugoslovenske Vojske u Otadžbini je legalan i legimitan pokret države pod okupacijom.
Dogaz da lupetaš. Kažeš da je Kraljevina prestala da postoji kapitulacijom, a onda četnici su kao legalni jer su vlaska kraljevine (koja je po tebi prestala da postoji) !?!? Hahahaha

3.Stvaranje Četničkih formacija koje jesu ili nisu pod komandom JVuO je rezultat samoorganizovanja Srba (u duhu naše vojničke tradicije)pred istrebljenjem u prvom redu sa strane Ustaša.
Isto kao i partizani, samoorganizovanje.

4.Korišćenje okupacije i svetskog rata za podizanje revolucije i borbu za promenu sistema i vlasti u okupiranoj zemlji koju su poveli komunisti(po uzoru na boljševike iz Rusije za vreme Prvog rata) ne može niko častan da opravda,ma koliko da su oni svoju revoluciju maskirali pod Narodno Oslobodilačkom Borbom i time pokušali,a u mnogo slučajeva i uspeli,da zavedu mnoge koji su naseli na tu priču.

Ti si sam rekao da je Kraljevina kapitulacijom prestala da postoji, onda komunsiti i partizani nisu ni mogli da menjaju državu i sistem koji - više ne postoji, zar ne?
Mislim tebi Kraljevina malo postoji malo ne postoji. Kraljevina duhova!?

5.Nedićeva Srbija je tvorevina Nemačke okupacione vlasti i u skladu sa tim je JVuO bila njen proivnik a general Nedić osuđen još za vreme rata na smrt.Činjenica da je ta vlada spasla mnogo života( i ne samo Srba,nego pripadnika različitih naroda iz Kraljevine)ne menja njen položaj.
Niej bila okupaciona vlast- da je bila JUGOSLOVANSKA POLICIJA I ŽANDARMERIJA - bili bi okupacione policijske snage, koje vrše legitimnu zaštitu javnog reda i mira. SRBIJA niej psotojala osim kao okupatorska tvorevina i samim tim njeni funkcioneri i organi bili su okupatorski i legitimne mete ustanika.

Mislim na Žikicu Srbina koji je ubio okupatorskog psa.
Jer su ti isti "SRBI ŽANDARI" odvodeili žene i decu na Banjicu.

Ko služi okupatoru odrekao se Srpstva. Metak u čelo!

1. НЕ ПОТПИРУЈ СУКОБ СРБЕ НА СРБЕ.

2. ТИ НИСИ СРБИН... И ЗАТО О УСТАНКУ "ШАТ АП"

Francuski komunisti :hahaha:

World War II
Further information: World War II and Vichy France
After the signing of the Molotov-Ribbentrop Pact and the outbreak of conflict in the European Theatre of World War II in 1939, the PCF was declared a proscribed organisation by Édouard Daladier's government. At first the PCF reaffirmed its commitment to national defense, but after Comintern addressed French Communists by declaring the war to be 'imperialist', the party changed its stance. PCF members of Parliament signed a letter calling for peace and a favorable view of Hitler's forthcoming peace proposals. Party leader Maurice Thorez deserted the army and fled to Moscow in order to escape prosecution.[4]

Poslednja izmena:
1. НЕ ПОТПИРУЈ СУКОБ СРБЕ НА СРБЕ.

2. ТИ НИСИ СРБИН... И ЗАТО О УСТАНКУ "ШАТ АП"

Ne trabunjaj!

Svi su ubijali svoje izdajnike i nikom ne pada napamet da saradnike nemaca u Francuskoj nazove "FRANCUZIMA".

Dakle, Srbi su ubijali izdajnike i saradnike okupatora! Takav duh treba negovati da nam se ne zapate izdajnici.

2. Ti nisi Srbin. Ti si blebetalo.

Ne trabunjaj!

Svi su ubijali svoje izdajnike i nikom ne pada napamet da saradnike nemaca u Francuskoj nazove "FRANCUZIMA".

Dakle, Srbi su ubijali izdajnike i saradnike okupatora! Takav duh treba negovati da nam se ne zapate izdajnici.

2. Ti nisi Srbin. Ti si blebetalo.

Ма дааааааа..... обавезно.... ти ћеш који ниси Србин исто као и онај зликовац Броз да упиреш прстом "КО ЈЕ ИЗДАЈНИК" ПА ЋЕ ОПЕТ ГЛУПИ СРБИ ДА УБИЈАЈУ СРБЕ - е неће моћи.... овог пута ћете попушити ДЕБЉИ ТОМПУС...

Poslednja izmena:
Види, види.....:hahaha::hahaha::hahaha: опет се комуњарско ЗЛО покушава повампирити......

п.с. А оно што је генијално ВИДИТЕ КАКО САДА ЛЕПО УМЕЈУ ДА ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ - иначе то не раде......:rotf::rotf::rotf:

п.с. ИНАЧЕ, ОВО ЈЕ "АНТИФА" ПЛАКАТ....ахахаха.... који љигавци.....

To i jeste fašistički grb...:per::per::per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back