Mstislav
Legenda
- Poruka
- 73.228
Da su ljubazni ne sumnjam, generalno sto se ide juznije gostoljubivost raste. Plus i dalje su egzoticna destinacija i stalo im je da ih prati dobar glas.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hoću.hvala ti i uzivaj i za nas
ako budes imao vremena i volje stavi nam jos koju fotku da i mi ostali uzivamo![]()
rizik? u kom smislu?Utisci par ljudi koju su bili tokom korone sve je to još vrlo divlje i slabo uređeno.
Kao avantura za neke studentariju koji vole rizik, što da ne?
ali ja preskačem.
rizik u smislu kreneš sa sitnom decom a ono smeštaj i hrana loši a okolina i plaže prljave.rizik? u kom smislu?![]()
u pravu si...rizik u smislu kreneš sa sitnom decom a ono smeštaj i hrana loši a okolina i plaže prljave.
jelovnik im bude samo na albanskom a niko ne zna reč engleskog.
Naravno možda i sve bude super, verovatno zavisi od mesta do mesta, ali ovi moji što su bili kažu da se za sada neće skoro vraćati.
Što se tiče južne obale od Valone do Ksamila nije tako, ne znam kako je gore severnije. Pre dolaska u Ksamil bio sam u Valoni i Sarandi, tamo su izišli neki putnici iz busa jer im je to bila destinacija a u Valoni je uz to bila pauza od oko pola sata da putnici koji nastavljaju dalju odu do toaleta, kupe nešto od hrane/pića itd. Ono što sam video od Valone i Sarande je sve u hotelima. Ovde u Ksamilu 90% objekata su hoteli i ima ima ih jako puno. Većina lokalaca govori engleski dobro ili slabije ali dovoljno za osnovnu komunikaciju. Prva dan kad sam stigao među osobljem hotela je bio jedan Albanac koji dobro govori srpski (vrv. je sa Kosova) i rekao mi je šta god mi treba da mu se obratim. U hotelskoj sobi u kojoj sam ima dupli krevet, ormar, klima, televizor, frižider i VC. Kasnije ću staviti fotke da vidite kako to izgleda.Utisci par ljudi koju su bili tokom korone sve je to još vrlo divlje i slabo uređeno.
Kao avantura za neke studentariju koji vole rizik, što da ne?
ali ja preskačem.
Plaže su prilično čiste. Ima puno turista sa malom decom, uključujući i nekoliko Srba sa malom decom koje sa video ili upoznao. Sa jednim parom i njihovim klincom od 4-5 godina sam putovao iz Beogda. Južna albanska obala je superirnija od crnogorske obale u svakom smislu - od atraktivnosti plaža (uz to ide naravno i čistoće istih), preko ljubaznosti i uslužnosti lokalaca zaposlenih u turizmu, do cena itd. Crna Gora je postala jako skupa, a iz godine u godinu Srbi tamo često doživljavaju neprijatnosti i incidente od strane nadrndanih/napaljenih Crnogrčina. Par dana uoči polaska sa na Youtube našao klip Miroljuba Petrovića iz Albanije, sa isečcima iz Valone i Sarande. On kaže da je albanska obala bolja od crnogorske i osim obale sve ukupno je bolje u Albaniji, pesebno od Valone pa dalje na jug. To sam primio sa nevericom, ali par dana kasnije sam kad sam došao vidim da je Miroljub bio u pravu.rizik u smislu kreneš sa sitnom decom a ono smeštaj i hrana loši a okolina i plaže prljave.
jelovnik im bude samo na albanskom a niko ne zna reč engleskog.
Naravno možda i sve bude super, verovatno zavisi od mesta do mesta, ali ovi moji što su bili kažu da se za sada neće skoro vraćati.
Tačno.Ksamil i okolina su srce albanske rivijere, najlepseg dela albanskog mora i zemlje generalno.
@Lorelajn @doppler @Mstislav Rekoh da ću postaviti fotke iz hotelske sobe. Nešto mi se fotke trenutno vrlo sporo učitavaju, pa evo za sad ove 2.Što se tiče južne obale od Valone do Ksamila nije tako, ne znam kako je gore severnije. Pre dolaska u Ksamil bio sam u Valoni i Sarandi, tamo su izišli neki putnici iz busa jer im je to bila destinacija a u Valoni je uz to bila pauza od oko pola sata da putnici koji nastavljaju dalju odu do toaleta, kupe nešto od hrane/pića itd. Ono što sam video od Valone i Sarande je sve u hotelima. Ovde u Ksamilu 90% objekata su hoteli i ima ima ih jako puno. Većina lokalaca govori engleski dobro ili slabije ali dovoljno za osnovnu komunikaciju. Prva dan kad sam stigao među osobljem hotela je bio jedan Albanac koji dobro govori srpski (vrv. je sa Kosova) i rekao mi je šta god mi treba da mu se obratim. U hotelskoj sobi u kojoj sam ima dupli krevet, ormar, klima, televizor, frižider i VC. Kasnije ću staviti fotke da vidite kako to izgleda.
Plaže su prilično čiste. Ima puno turista sa malom decom, uključujući i nekoliko Srba sa malom decom koje sa video ili upoznao. Sa jednim parom i njihovim klincom od 4-5 godina sam putovao iz Beogda. Južna albanska obala je superirnija od crnogorske obale u svakom smislu - od atraktivnosti plaža (uz to ide naravno i čistoće istih), preko ljubaznosti i uslužnosti lokalaca zaposlenih u turizmu, do cena itd. Crna Gora je postala jako skupa, a iz godine u godinu Srbi tamo često doživljavaju neprijatnosti i incidente od strane nadrndanih/napaljenih Crnogrčina. Par dana uoči polaska sa na Youtube našao klip Miroljuba Petrovića iz Albanije, sa isečcima iz Valone i Sarande. On kaže da je albanska obala bolja od crnogorske i osim obale sve ukupno je bolje u Albaniji, pesebno od Valone pa dalje na jug. To sam primio sa nevericom, ali par dana kasnije sam kad sam došao vidim da je Miroljub bio u pravu.
Ove fotke ispod sam slikao sa terase hotelske sobe u kojoj sam smešten.
@Lorelajn @Mstislav @Perperius @Q. in perpetuum hibernum
hocuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i ja na moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeDve današnje iz Ksamila @Lorelajn @doppen @Mstislav
Pogledajte prilog 1187497
Pogledajte prilog 1187499
Nista losije od Crne Gore i susednog dela Grcke.
hocuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i ja na moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hvala ti na slicicamaaaa![]()
Ako se po tome gleda ne postoji bezbedno mesto na svetu:nije jos to bezbedno, divlji zapad.
https://www.blic.rs/vesti/svet/obja...ji-policajac-velikom-brzinom-gliserom/k2pv17q
OBJAVLJEN SNIMAK UBISTVA DEVOJČICE (7) U ALBANIJI Policajac velikom brzinom gliserom uleteo u deo predviđen za kupače i usmrtio je pred ocem (VIDEO)
Javnost je šokirala tragedija koja se u utorak dogodila na plaži Potam u Albaniji, kada je čamac usmrtio sedmogodišnju devojčicu dok se kupala sa ocem na svega 15 metara od obale.
Једино што није ваљало на мом путу у Албанију је то што сам ишао аутобусом. Од Београда до Ксамила аутобусом преко Ниша, Мердара и Косово куда сам путовао има око 14 сати чисте вожње, а око 17 сати укупно (око 2 сата се изгубе на паузе и око 1 сат на задржавање на уласку на Косово). Између пауза је пролазило више сати вожње и дупе се укочи од тога.@Krishna
Bila sma iskljuciva po pitanju Albanije kao zemlje za odmor ali posle ovog sto je pisano i slika koje su postavljene,
pocela sam da razmisljam kao o jednoj od sledecih destinacija za more. Samo sto ne bih isla autob usom a ni kolima
Nadam se da postoji variijanta sa avio prevozom i renta karom