gost 248950
Buduća legenda
- Poruka
- 31.229
pa nekako je napaljena. znas ono, mnogo hteo, mnogo zapoceo, a nista dovrsio.Zasto ne?
ok mi je za ljude u 20im.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa nekako je napaljena. znas ono, mnogo hteo, mnogo zapoceo, a nista dovrsio.Zasto ne?
Mislim da sam (nekad davno) u vreme citanja Majstora i Margarite u predgovoru procitao da je bilo cak 17 verzija (pre stampanja) tako da je ovaj tvoj zakljucak razumljiv...mnogo zapoceo, a nista dovrsio.
Ocito imamo razlicite senzibilitete - Prosirenje podrucja borbe je moje *gubljenje nevinosti* sa Uelbekom pa sam je mozda i zato stavio iznad ostalih njegovih (a procitao sam sve). Karta i teritorija mi je, opet, vrhunska distopija a volim i Elementarne cestice i Mogucnost ostrva (ova poslednja mi nije na listi samo zato jer je,zapravo, rimejk naucnofant. romana Grad, K. Simaka koju sam vec stavio na listu). Pokoravanje mi je, iako je vecini (kao i tebi) omiljena - jedina Uelbekova gde sam se bas grdno razocarao... predvidljiva fabula, kliseizirani junaci, populisticka tema...kao da je pisana po (auto)narudzbi da se drmne lova na trendu a bez autenticnog stvaralackog poriva (sto obicno i da traljav rezultat).Meni je ovo njegova najslabija knjiga, uopšte mi se nije dopala, najbolja mi je Pokoravanje, dobre su i Platforma i Elementarne čestice.
Takođe mi je i Karta i teritorija slabija knjiga, mada je za nju dobio Gonkurovu nagradu.
Inače bravo za Kosrija, mnogo dobar pisac.
Čini mi se da, pošto mu je to prvi roman, u Proširenju područja borbe nije pronašao svoj stil, da još nije bio izgrađen kao pisac, drugi roman mu je neuporedivo bolji, tu je već onaj Uelbek koji će biti i u narednim romanima, nekad manje, nekad više uspešan, ali svakako prepoznatljiv, kako po temama kojima se bavi, tako i po obradi tih tema.Ocito imamo razlicite senzibilitete - Prosirenje podrucja borbe je moje *gubljenje nevinosti* sa Uelbekom pa sam je mozda i zato stavio iznad ostalih njegovih (a procitao sam sve). Karta i teritorija mi je, opet, vrhunska distopija a volim i Elementarne cestice i Mogucnost ostrva (ova poslednja mi nije na listi samo zato jer je,zapravo, rimejk naucnofant. romana Grad, K. Simaka koju sam vec stavio na listu). Pokoravanje mi je, iako je vecini (kao i tebi) omiljena - jedina Uelbekova gde sam se bas grdno razocarao... predvidljiva fabula, kliseizirani junaci, populisticka tema...kao da je pisana po (auto)narudzbi da se drmne lova na trendu a bez autenticnog stvaralackog poriva (sto obicno i da traljav rezultat).
Mada, kad sam malo razmisljao predvece o tvom nesvidjanju Pros. podrucja borbe pomislih da mozda i ima osnove jer odjednom mi se *upali lampica* da je tada anonimni Uelbek mozda i to delce pisao tendenciozno - zeleci da *oda pocast* cuvenom Kamijevom Strancu ali u ambijentu kraja XX veka... (tj. malo je kraduckao tematiku)
Drago mi je sto cenis Kosrija (on mi je u 5 omiljenih) - voleo bih da ga vise ljudi otkrije
Znaci mi sto si mi uopste komentarisao izbor - naslovi na tvojoj listi ukazuju da si citalac od formata (dosta tvojih preporuka je teorija a ne samo *razbibriga*) sto ja, nazalost, nikad necu biti. Ima dosta naslova tamo koji mi deluju primamljivo za citanje.
Osecam se kao fudbaler recimo Ajaxa kad dodje u situaciju da dobije komentar i savet od kolege iz minhenskog Bajerna. Jer, Ajax. iako igra leprsave i atraktivne meceve za publiku retko prodje dalje od osmine finala a Bajern je masinerija koja je uvek favorit za sam vrh lige sampiona
Ni ja za 1984 evo bogamine razumem kako osobi starijoj od 30 godina majstor i margarita moze biti medju najboljim knjigama.
Javi se u sobu 101 da porazgovaramo o tome.Ni ja za 1984 evo bogami
Evo stižeeeemJavi se u sobu 101 da porazgovaramo o tome.![]()
Čekam, osećam da će to biti dugo čekanje.Evo stižeeeem
Ove dve recenice su ti kontradiktorne. Mlada dusa ume da se napali na antisovjetski sentiment pa da bude odusevljena Masterom, odrasla osoba zna da je ta knjiga trabunjanje nekog ko nije bio dovoljno talentovan da dovrsi zapoceto.Mislim da sam (nekad davno) u vreme citanja Majstora i Margarite u predgovoru procitao da je bilo cak 17 verzija (pre stampanja) tako da je ovaj tvoj zakljucak razumljiv...
Za razliku od cudjenja kako je odraslim osobama ta knjiga medju najboljim