5 godina

Da dodam jos po nesto :
Prvi dan - U skoli smo imali pismeni iz matematike, bez obzira sto je bilo ono.....hm...."stanje neposredne ratne opasnosti" ?....tako nekako su formulisali. Dobila sam 1, ali mi nisu naravno posle rata (svi smo to zvali rat, ne bobmardovanje) upisali :lol: . Kad je bila 1. sirena, valjda je bila u toku "Esmeralda" ili tako nesto, a ja to nisam gledala, nego sam se svajdala sa babom i dedom da prebace na neki drugi program. Cula se sirena i ja krenem da pricam, pa ne nisu konstatovali, pa sam vikala da je sirena, a oni su mislili da ja to bulaznim da bi prestali da gledaju seriju.

I meni je glupo da kazem, ali to mi je bio jedan od najboljih perioda u zivotu.

Nismo isli u skolu 5 meseci, koja uzivancija. Posle sok,bilo je tesko uterati nas u skole.

Kuca je bila puna hrane non-stop. Samo se zdralo. Bilo je dosta *zaliha* (moja mama je nakupovala gomilu stvari pre sr*nja za ne daj Boze) + stalno se nesto kuvalo da kao babe i mama ne bi mislile o ratu, nego, eto, kao, rade nesto po kuci.

Isli su filmovi po ceo dan i celu noc.....Ako nisam bila napolju, znalo se, ili tv ili komp, tada sam se i navukla na net.

Cudno je bilo sto je moj pas svaki put, jedno minut pre sirene, pocinjao da zavija, ali ni jedan jedini put nije preskocio :!: :!:

A oni sto su '84. god.....RATNI PROFITERI :!: Prijemni nisu imali....c,c,c,c....

QchCK*a:
Da dodam jos po nesto :
Prvi dan - U skoli smo imali pismeni iz matematike, bez obzira sto je bilo ono.....hm...."stanje neposredne ratne opasnosti" ?....tako nekako su formulisali. Dobila sam 1, ali mi nisu naravno posle rata (svi smo to zvali rat, ne bobmardovanje) upisali :lol: . Kad je bila 1. sirena, valjda je bila u toku "Esmeralda" ili tako nesto, a ja to nisam gledala, nego sam se svajdala sa babom i dedom da prebace na neki drugi program. Cula se sirena i ja krenem da pricam, pa ne nisu konstatovali, pa sam vikala da je sirena, a oni su mislili da ja to bulaznim da bi prestali da gledaju seriju.

I meni je glupo da kazem, ali to mi je bio jedan od najboljih perioda u zivotu.

Nismo isli u skolu 5 meseci, koja uzivancija. Posle sok,bilo je tesko uterati nas u skole.

Kuca je bila puna hrane non-stop. Samo se zdralo. Bilo je dosta *zaliha* (moja mama je nakupovala gomilu stvari pre sr*nja za ne daj Boze) + stalno se nesto kuvalo da kao babe i mama ne bi mislile o ratu, nego, eto, kao, rade nesto po kuci.

Isli su filmovi po ceo dan i celu noc.....Ako nisam bila napolju, znalo se, ili tv ili komp, tada sam se i navukla na net.

Cudno je bilo sto je moj pas svaki put, jedno minut pre sirene, pocinjao da zavija, ali ni jedan jedini put nije preskocio :!: :!:

A oni sto su '84. god.....RATNI PROFITERI :!: Prijemni nisu imali....c,c,c,c....
Ha,ha,ha! I moja mama je pravila zalihe sredstava za higijenu a tata hrane (puni zamrzivaci!).Samo se jelo! I moj pas je "predosecao" nekako vazdusnu opasnost,poceo bi da zavija a par minuta kasnije bi mu se pridruzile i sirene!
Pozdrav od ratnog profitera! :lol:

Sasha85:
em3pac iverson:
Sasha85:
Glupo je sto cu ovo reci,ali meni je to bio jedan od boljih perioda u zivotu...
Jeste glupo..ali i ja bih rekla isto..nema skole samo zezanje....

Ma,nije samo skola u pitanju... Ne znam... Sve sto mi se tad desavalo...

I meni je to bio jedan od lepsih perioda u zivotu.I ne samo zbog skole,nekako su svi bili slozniji i stasno dobro raspolozeni iako je bio rat.A drustvo se nikad nije bolje slagalo.

Fiorella:
Sasha85:
em3pac iverson:
Sasha85:

I meni je to bio jedan od lepsih perioda u zivotu.I ne samo zbog skole,nekako su svi bili slozniji i stasno dobro raspolozeni iako je bio rat.A drustvo se nikad nije bolje slagalo.

Bas to...
Ona okupljanja u ulici... Zezanje.... To je nesto sto nikad necu zaboraviti...

Kad je prosao rat,to je sve odjednom nestalo....

Sasha85:
Fiorella:
Sasha85:
em3pac iverson:
Sasha85:

Bas to...
Ona okupljanja u ulici... Zezanje.... To je nesto sto nikad necu zaboraviti...

Kad je prosao rat,to je sve odjednom nestalo....
ali sam zato ja tu.... :wink:

Setila sam se jos necega. Moja baba je gledala sve moguce vesti i dnevnike i pricala sa TVom...ne bas pricala.....Psovala je *na TV* kad bi se pojavili oni strani politicari (npr j* im majku sto mi diraju zemlju) i ovi nasi (npr j* im majku sto su nesposobni da brane zemlju za koju su se ona i njena generacija krvavo borili). Ta *navika* joj je ostala. I danas kad vidi nekoga na TVu koga ne podnosi, pocne da psuje (i to kakve psovke!) i ne moze da se zaustavi po 10ak minuta.

Mene je keva prvi dan bombardovanja naterala da idem u skloniste, ali posto imam psa koji cvika od bilo kakvih eksplozija,ja sam ostao sam kod kuce, keva i cale su bili u sklonistu..Inace sam po ceo dan igrao fucu u skolskom...

Ja sam tad imala deset i po godina... i plasila sam se.. stvarno. A sto se tice toga da su se svi super provodili s drustvom, ja to i takvo drustvo u ulici nemam pa mi je bio smor, pomesan sa strahom, zebnjom... al da je bilo super to sto nije bilo skole, bilo je! 8)
I nikako ne bih htela da se to ponovo dogodi... nikad, nikad, nikad!!! Zar ne vidite sta se dole desava? Uzas! Svaki dan citam Blic i nimalo me nije blam da kazem da placem... :(

Back