Cela ta zbrka oko prelaska u 5.dimenziju se moze svesti na sledece:
Covek se kao bice ispoljava u ovom trodimenzionalnom svetu u svom fizickom obliku,koga prate i ustvari regulisu energetska polja,koja se popularno nazivaju Cakre.Sva praksa alternativnog lecenja se zasniva na poznavanju ovih energetskih centara.Ovde ispod je slika toga...
...Kao sto se tu vidi jedna zanimljiva stvar za 5 cakru je napisano da predstavlja Komunikaciju,naravno to nije obicna ona fazona"cao,zdravo,kako si?"

,vec komunikacija izvan vidljivog sveta,sa finijim nivoima postojanja,prirodom,boljeg razumevanja sveta i samog sebe.Dakle covek kao bice poseduje potencijal za prelazak na vise nivoe svesti,"dimenzije stvarnosti",tako da se tu sve svodi na to da mi kao pojedinci dosegnemo tu 5 dimenziju,a ne u vidu promene nas okoline i slicno,ova stvarnost je trodimenzionalna i nema razloga da mi nesto izmiosljamo i menjamo taj nas odnos u ovom svetu.Sva veca stanja mi kao ljudi mozemo doziveti zbog nase povezanosti sa celokupnim postojanjem.
Inace taj odnos u vidu broja 7 se spominje takodje u ucenju kabale,egipatskoj misterijskoj skoli,i verovatno su svi culi za izraz koji se kaze kad je zena u ekstazi, da je "na sedmom nebu",naravno rec je o sedmoj cakri,dimenziji postojanja kako vec to hocete nazvati.