48 sati svadba

Moraju li svi građani Srbije da znaju da govore srpski ?

• Moraju

• Ne moraju

• Njihova stvar ...

• Boli me baš uvo ...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Да али према тој држави која им је дала толико права, требају имати бар имало поштовања, бар толико да знају њихов језик говорити, а не да брукају земљу у којој живе :rtfm:

da...upravo se o tome i radi...o postovanju prema drzzavi koja ti je to sve omogucila..takav stav onih koji ne zele i nece da nauce jezik drzave je pre svega nipodastavajuci

Jadno je što je debelguzi Tijanić zavukao nama ruku u džep da bi gledali nešto tako.Bolje da je dao pare Jovanu Memedoviću da napravi 3-4 sata putopisa i pusti ih u terminima ove retardirane emisije.

upravo tako.

ta glupost o nekakvoj petojezicnosti je glupost i to treba ukinuti.

uvek u svakoj drzavi je jezik vecine zvanican jezik

pa citao sam svojevremeno da je u americi kad se odlucivalo da li ce zvanican jezik biti engleski ili nemacki - engleski pobedio samo za par procenata.

i opet ti koji su govorili nemacki i druge jezike nisu tvrdoglavo odbijali jezik svoje nove drzave vec su naucili engleski i prilagodili se.

poenta je sto neki to nece . pa treba ih institucionalno naterati na to.

Državljanin bilo koje države mora da zna jezik te države tu nema pogovora.
Ja bi uskratila državljanstvo svakome ko ne zna srpski jezik,a državljanin je Srbije.

Jadno je što je debelguzi Tijanić zavukao nama ruku u džep da bi gledali nešto tako.Bolje da je dao pare Jovanu Memedoviću da napravi 3-4 sata putopisa i pusti ih u terminima ove retardirane emisije.
Super je Memedovićz:)Ranije ga nisam gotivio,ali u poslednje vreme je skroz OKz:poz: Te ''Svadbe'' i ''Menjanja Žena'' idu po licenci...Narod ih uglavnom ne gleda jer želi,već jer mu se namećez:p

Super je Memedovićz:)Ranije ga nisam gotivio,ali u poslednje vreme je skroz OKz:poz: Te ''Svadbe'' i ''Menjanja Žena'' idu po licenci...Narod ih uglavnom ne gleda jer želi,već jer mu se namećez:p
Neverovatno debilne emisije.Kao i one ''španske'' serije.Ali kome je namenjeno,dobro je.Što se Memedovića tiče on je pametan lik i nikada ne bi ove pare dao na ovakve gluposti.Bolje neka emisija o Kini,Indiji ili Tibetu.

Ti meni kazes da sam izasao iz "Simpsons-a" a nisi ni svestan kakve gluposti valjas.
1/3 Amerike ne prica engleski ? Samo to je dovoljno da ti covek ne cita ostatak komentara, a ovo iznad na sta trenutno repliciram je jos smesnije.
Znam da nisi nikad bio u Americi, ali imas Google pa proveri koji procenat "obojenih" (u koje spadaju i crnci i spanci koje uzimas za primer) je zastupljen na svim univerzitetima u US.
Odgovor je = SMESAN...tek da se ne mucis ;)

p.s. navedi mi primer jedne (ne moras vise) drzave u kojoj je to slucaj, a ja cu ti navesti 10 gde obojeni i kerovi ne smeju ni u restoran da udju i isti WC da koriste k'o i belci.

To ne navodim kao pozitivan primer, vec primer najvece svetske demokratije (USA) :D

Da ilegalni useljenici ne govore engleski jezik u SAD,ali oni nisu državljani SAD.

nije u redu ako ne znaju srpski, ali to je njihova stvar.
Ali ti ljudi posle ne smeju da se zale da su im prava ugrozena, jer su sami odbili da se ukljuce u drustvo. Posle ce se jos zaliti da ne mogu da nadju posao ili tako nesto. Sami su izabrali da ne uce srpski i da se ne ukljuciju u drustvo zemlje u kojoj zive, pa neka se nose sa tim ili neka uce srpski. A u svim drzavnim sluzbama u svim gradovima jedan od uslova za zaposljavanje MORA da bude znanje srpskog jezika, bez obzvira da li se radi o vecinskoj srpkoj ili madjarskoj opstini. Jer ako neko zna npr samo madjarski on ne moze da se sporazume ne samo sa kolegama srbima nego i sa rumunima, slovacima, bugarima i drugima.

kako je moguće da neko ko ima 20-tak godina,živi u Srbiji završi naše škole i nezna ni reč našeg jezika.Znaci neki Madjari se zenili i mlada nema pojma srpski ..nezna rec jezika zemlje u kojoj je odrasla i skolovala se.Takodje ni njena keva ni sestra nemaju pojma srpski jedino cale natuca malo.Kako je ovo moguće i zar ih nije sramota i njih i televizije koja to prikazuje a mi to plaćamo.

Требали су да их питају, јел знају где живе?

Srpskohrvatski-Hvrvatskosrpski. SFRJ! Ozenio srbin skoro iz Arilja sina sa albankom iz Kocata-Albanija, pa ni ona nezna srpski jednui jedinu rijec, pricao mi u vozu BG.-PG. a dali ce djeca pricati srpski-maternji pitanje je sad......za 1-2god. hoce sigurno kad mater nauci?!z:girl:

Back