45 miliona Amerikanaca nema struju - cekaju u redovima za benzin i po 6 sati!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
Njujork -- Samo tri dana uoči izbora u SAD, milioni ljudi ostali su bez struje, goriva, a ulice su prekrivene nanosima koje je za sobom ostavila super-oluja Sendi.

8624970385094e0b0d533c542547332_orig.jpg

Kilometarski redovi za gorivo u Njujorku

Administracija predsednika Baraka Obame je naložila da se za najteže pogođene oblasti država Njujork i Nju Džersi kupi 45 miliona litara bezolovnog benzina i 38 miliona litara dizel goriva, javio je Rojters.

Vlada je saopštila da će iskoristiti strateške rezerve dizela za vanredne situacije i privremeno je ukinula zakonski akt koji je zabranjivao brodovima sa stranim zastavama da prevoze gas, dizel i druge proizvode iz Meksičkog zaliva u severoistočne luke.

Na ovaj način bi trebalo bar malo da se ublaži veliko nezadovoljstvo stanovništva zbog nestašice goriva, zbog koje se ispred velikog broja pumpi formiraju kilometarski redovi, u kojima se čeka po nekoliko sati, pa su angažovani i policajci kako bi održavali red. Juče je u Njujorku, Long Ajlendu i Nju Džersiju radilo manje od polovine benzinskih stanica.

Guverner Nju Džersija Kris Kristi naložio je da se od danas potrošnja goriva racionalizuje u 12 okruga po principu "par-nepar", tako da će, recimo, vozači motornih vozila sa registracijama koje se završavaju neparnim brojem moći da kupuju gorivo neparnim danima u mesecu.

"Ovako će se olakšati rad onih pumpi koje još rade, dok pokušavamo da omogućimo rad i drugih", rekao je Kristi.

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani optužio je predsednika Obamu i njegovu administraciju da nisu dovoljno učinili za žrtve uragana Sendi.

16443637105094e0b3a3d68520581969_v4%20big.jpg

"Ne znam šta do đavola Obama radi u Nevadi dok i dalje otkrivaju mrtve u Njujorku. Sigurno ih neće naći na Srednjem Zapadu", rekao je Đulijani gostujući na CNN-u, nakon što je govorio na predizbornom skupu Mita Romnija u Ohaju.

Sve veća zabrinutost vlada i za starije stanovništvo, koje ne može da izađe iz zgrada u kojima nema struje, pa su formirane brojne grupe građana volontera koji obilaze višespratnice kako bi starima, ali i ostalima dostavili hranu.

Snažna oluja Sendi je na teritoriji SAD početkom nedelje, prema najnovijim podacima, odnela 102 života, nakon što je usmrtila 69 ljudi u području Kariba.

8546040125094e0b6b3adf121534797_v4%20big.jpg

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg otkazao je u međuvremenu maraton u tom gradu zbog posledica uragana Sendi, penosi Rojters.

Blumberg je u početku bio za održavanje tradicionalne trke, ali je morao da odustane, jer je "ona postala izvor kontroverzi i podela".

Protivnici održavanja maratona najavljivali su bojkot jer bi organizacija tog sportskog događaja zahtevala angažovanje dodatnih pripadnika policije i resursa koji su u ovom trenutku potrebniji stanovništvu.

Da vide oni malo kako je bilo nama pod njihovim bombama i sankcijama :klap:

Све је то лепо, али не могу да не помислим шта би тек са нама било кад би имали такву олују јер ако ће Америма требати доста времена да се опораве не могу да замислим колико би нама времена требало...
a ja ne mogu da zamislim šta bi onda oni radili posle 78 dana besomučnog bombardovanja kompletne infrastrukture...

Све је то лепо, али не могу да не помислим шта би тек са нама било кад би имали такву олују јер ако ће Америма требати доста времена да се опораве не могу да замислим колико би нама времена требало...

Имасмо у БоТино време и ми нешто слично те нам се најЉепши насекира: "......јел' кокошкама хладно....а за људови га баш заболе.....

Што нису за другу "тепсију рибе" , пошто су прву потрошили на нас, увалили Рујама, па да не стоје у редовима за гориво ?!

...а и који ће им к... гориво кад имају најбољу демократију....коју несебично СЕЈУ по свету...

Koliko god trebalo mozda bi nam pomoglo da koliko toliko pogledamo na svet oko sebe i da postanemo slozniji.
Ja bih rado platio takvu cenu samo da budemo kao nekad!
Zivelo bratstvo i jedinstvo!:gace:

a ja ne mogu da zamislim šta bi onda oni radili posle 78 dana besomučnog bombardovanja kompletne infrastrukture...

Питали би се шта су нам згрешили, плакали би, Холивуд би нарокао неке филмове у којима се објашњава како су их зли Срби напали итд.

Kod nas bi to prilika funkcionerima da se nakradu . Sjetimo se sta se radilo poslije zemljotresa .
Bio sam u Njemackoj za vrijeme zemljotresa u Crnoj Gori . Nijemci poslali poslali specijalnu auto
cisternu koja pretvara otpadnu vodu u pijacu . Prosao zemljotres i cisterna ostala neotpakovana
jer su se opstine posvadjale kome ce pripasti .Njemacka televizija naprave o tome reportazu , a
obicni Nijemci me pitaju jel to moguce , a njima to djeluje kao izmisljotina .Morao sam se nasmijati
i reci da je to kod nas moguce jer mi imamo mozgove kakvi ne postoje na svijetu .

Kod nas bi to prilika funkcionerima da se nakradu . Sjetimo se sta se radilo poslije zemljotresa .
Bio sam u Njemackoj za vrijeme zemljotresa u Crnoj Gori . Nijemci poslali poslali specijalnu auto
cisternu koja pretvara otpadnu vodu u pijacu . Prosao zemljotres i cisterna ostala neotpakovana
jer su se opstine posvadjale kome ce pripasti .Njemacka televizija naprave o tome reportazu , a
obicni Nijemci me pitaju jel to moguce , a njima to djeluje kao izmisljotina .Morao sam se nasmijati
i reci da je to kod nas moguce jer mi imamo mozgove kakvi ne postoje na svijetu .
Имали смо систем какав није постојао у свету, а осмислили су га Тито и Кардељ.

Што се тиче Јенки-власти, банкара и богаташа:

ДОШЛА МАЦА НА ВРАТАНЦА !!!!!!

Што се тиче народа - жао ми их је... јер поуздано знам да су тотално дресирани,
заглупљени, затупљени и дебилизовани..... можда ће ова несрећа да их покрене
и да им неке ствари дођу из дупета у главу.

Што се тиче Јенки-власти, банкара и богаташа:

ДОШЛА МАЦА НА ВРАТАНЦА !!!!!!

Што се тиче народа - жао ми их је... јер поуздано знам да су тотално дресирани,
заглупљени, затупљени и дебилизовани..... можда ће ова несрећа да их покрене
и да им неке ствари дођу из дупета у главу
.

reci da se salis,pa tek sada ima da im jedu iz ruke.Udelice im neku crkavicu od pomoci i ovi slepci ce im biti vecno zahvalni ,ima da bude "God bless America" samo tako

Истина...

Back