?

• Začetnik teme Začetnik teme sanja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
S

sanja

Gost
uskoro je licitacija za prodaju kafane "?". da li ce novi vlasnik da je srusi i izgradi neku komericjalnu glupost, umesto ovog spomenika kuture, starog 180 godina?

nema vise ni "tri lista duvana" (parking), "pod lipom" (pizza hut), shumatovca... jos i "grmec" da zatvore pa da pocne smak sveta komotno.

da ne bude da ja samo o kafanama, nema vise ni knjizare u zgradi "albanija" (fancy parfimerija), knjizare "kultura" (hypo-alpe-adria banka). neverovatno kako brzo nestaju obelezja ovog grada a mi, koji ga volimo, smo nemocni da to zaustavimo. nece da me zacudi da neko kupi kalemegdan, staba sve i napravi golf teren, npr.

smeta li vam to?

Meni smeta, ali nema spasa! Vec su potpisivane peticije i nista!
Sto se tice parfimerije u Albaniji, najvise mi smeta sto je vlasnik Cacanin, pa jedva cekam neko sranye u gradu da mu vratim za paljenje skupstine.

MENI SHUMATOVCA UOPCE NIJE ZAO, ops, tamosvaka druga kafa ima i gratis dlaku :twisted: imala, pardon. A cena te kafe 30 odsto veca nego u bolivudu ili bekstajdzu near by....limunada 120 din???
ne treba zbog losih konobara prodavati kafane, slazem se, alipitanje je ako mozes da kupis spomenik kulture, mogu li j npr.ako imam DOVOLJNO NOVCA, da kupim npr. Kneza Mihajla sa trga? Na lizing...

Pa imas> Backstage kod Ateljea, i Bolivud kod Narodne knjige...i Grmec je sasvim sasvim ok. I u Majke jevrosime imaneko mesto, zaboravih ime, hausbrand kaf i toaleti samo sto nisu na daljinkso upravljanje... :!:

ako me pitas da li mi je zao sto su srusili te jadne birtije i odavno propale knjizare da bi izgradili nesto modernije, onda ne... nije mi zao; drago mi je da pokusavaju od ovog grada da barem malo naprave nesto nalik svetskim metropolama...

DJ_MaRe:
ako me pitas da li mi je zao sto su srusili te jadne birtije i odavno propale knjizare da bi izgradili nesto modernije, onda ne... nije mi zao; drago mi je da pokusavaju od ovog grada da barem malo naprave nesto nalik svetskim metropolama...

Stidi se!

DJ_MaRe:

Gluposti, koja ce onda razlika biti dal si u Beogradu, Londonu ili Parizu?

Ma sve su promenili, na svakom cosku Terra Nova, Beneton i ostali. Sve butik do butika...Nema vise ni onih starih poslasticarnica gde je mogla da se pije boza :cry:
U zgradi gde je bio prvi bioskop u Beogradu, na prvom spratu , tu je danas ispod "DO JAJA" :evil: !!!

Obersturmfuehrer:
DJ_MaRe:

Gluposti, koja ce onda razlika biti dal si u Beogradu, Londonu ili Parizu?
Upravo tako... :D

mislim da drzava treba da umesa prste u to u smislu da se stari objekti koji bi na neki nacin mogli da predstavljaju Beograd otkupe od privatnika, ako ovaj vec nece da ih drzi...

shishmish01:
Upravo nije tako .....
Treba nam razlika od Londona, Pariza i bla bla bla bla
Ma daj bre... Pa nisu glavne znamenitosti Londona butici i parfimerije :? Nego gradjevine tip Big Ben i Bakingemska palata... A ti bi sa time da poredis kafanu "?" i "Pod Lipom"... Pa ako vec treba da se razlikujemo od Londona i sl, sigurno ne zelim da BG bude poznat u svetu po istrosenim birtijama i slicno :?

pisanje peticije nikad i nigde nije resilo nista, odnosno nema nikakvu tezinu, osim ako nije ozbiljno "potpomognuto" nekom realnom gradjanskom/birackom snagom. prost spisak pojedinaca koji su za neku ideju ili protiv nema snagu. ukoliko bi nesto da promenimo,(ukljucujuci i neke druge daleko bitnije stvari,a morate priznati da ih ima), neophodno je angazovanje!ono stvarno angazovanje koje podrazumeva mnogo rada, i mnogo dobro osmisljenih ideja sprovedenih u delo..mislim da ce beogradom polako ali sigurno zavladati letargija...citav grad "mirise" na nju..

da li ste izvalili
kako na svakom koraku nichu PEKARE
mislim i ranije je
ali i sada..i PALACINKE
stvarno previshe ih je
jedno vreme su bile one rinfuze..sada toga nema skoro nigde
a ovo razbija
gde su se ljudi hranili pre 10 godina

jagodice, nisam razumeo bas najbolje..kazi neku moze i glupa sevaljda odnosi na ideju, ali drugi deo ko prodaje i zasto, to mi nije jasno u kom kontekstu?
sto se tice ideje, na net-u nema dovoljno prostora...jednostavno, moram da se "ponavljam", ideja-nije problem, ali uvek ostane na ideji! niko nece da ozbiljnije radi na ideji! pitanje prodaje ovih objekata - jedna ekipa ljudi bi vrsila neku vrstu opstrukcije "na licu mesta", dok bi druga,istovremeno "visila" po sudovima, drzavnim institucijama zaduzenim za privatizaciju, po opstinama itd..pritsak istovremeno na ulici-sto bi se reklo, urbana gerila, i na sistem na njegovom "terenu", unutar institucija...kada kazem institucija tu potpuno iskljucujem skupstinu jer to nije njihova nadleznost....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back