4 dana bez iskljuchivanja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo sa dobrim hladjenjem zaboravi. tacnije, komp se nece za godinu dana zagrejati vise nego za 5 minuta! ako ti nije pravio probleme do sada, nece ni od sada... pa koliko kompova u poslovne svrhe stoje non stop ukljuceni? i istina je da je bolje da bude 4 godine ukljucen nego 2 x 2 godine, tj. da mu iskljucivanje i ukljucivanje skodi vise od duuuuugog rada :D

Ja moj server nisam gasio vise od tri godine. Gasio se samo kad je nestajalo struje, ai sam ga odmah palio ponovo. Nista mu ama bas ne fali. U vecim firmama, serveri rade takodje neprestano. ISP da ne pominjem.
Sta ima tu cudno?
Name nikakve potrebe da se povremeno restartuje, da bi "dosao k sebi"

Četiri dana, samo?!

Evo ovde imam 6 računara, jedan od njih server, radi već 10 godina non-stop, bio isključen manje od 8 sata za svo to vreme samo da bi se dodao potreban. Ostali su ipak nešto mlađi, ali svi oni rade non-stop i ništa im ne nedostaje.

Što reče Codemaker, kako misliš da rade računari kod provajdera, ako ne non-stop.

damnjan:
ebote,pa to je normalno? :)) samo monitor se iskljuci posle 20 minuta i ql... a nisam ni temp CPU gledao...dal je sve OK??? mrzi me gledam........qler je OK,al 4 dana........ i qler je obican uz CPU sam dobio nista spec.

Ja na serveru na primer i nemam prikljucen monitor. Kontrolisem ga i podesavam preko Remote Desktop Connection, preko mreze.

damnjan:
mislio sam da sam jedini :D spinx,bukvalno godinu dana??? e za 4 dana sa 768 ddr spao je na 350 rama slobodnog,i samo sam isao na recovery ddr il tako nesto i sad je oko 500 i ql je...

znaci nema veze? ok hvala... godinu dana..ahahaha car si
Od kada sam uveo ADSL radi non-stop.Samo ako nestane struje se gasi al ga palim odmah(ako sam kuci:) ).Sto kazu ljudi serveri rade godinama pa im nista nefali.A i moj ce,samo da kupim UPS.

Ja sam moj komp drzao 9 dana upaljenog i to zbog renderovanja u 3D programu sto znaci da je procesor svih 9 dana bio 100% opterecen. Cesto ostaje po 2 - 3 dana ukljucen iz istog razloga a sasvim je normalno da svaki dan radi od jutra do kasno uvece 3 godine unazad. Mislim da je ovo sto sam rekao sasvim dovoljno - nemas razloga za strah. Mnogo gora varijanta je da ga cesto palis i gasis.

Pa da li sam pametan ne mogu ja da sudim, ali po tvom pitanju bogme ni ti.....
I sta je tebi iskusno, ko je imao ukljucen PC duze od 4 dana? Meni moj radi non stop i sta sad? dug rad jedino HDDu ne pogoduje(u odnosu da stoji ugasen8-) ) ,ventilatorima i napajanju. A sve to i nije neki negativni uticaj. Jel sam ispao pametan ili samo iskusan?

A druga stvar, sa 80% njih u postu se redovno zezam i sigurno nisu to primili k srcu( izvinjavam se uvredjenima8-) ).

btw imam iskustva i sa pitanjem i to raznim, samo pitaj ce da naucis...
I ti ne znas koliko ja mislim da sam pametan, pa ne mozes ni znati da li jesam...razmisli...POZZZ:wink:

bojan p:
Četiri dana, samo?!

Evo ovde imam 6 računara, jedan od njih server, radi već 10 godina non-stop, bio isključen manje od 8 sata za svo to vreme samo da bi se dodao potreban. Ostali su ipak nešto mlađi, ali svi oni rade non-stop i ništa im ne nedostaje.

E moj Bojane vreme je za nov kompjuter :D šhala , inače ja sam moj od 2003-e gasio samo kada sam menjao nešto od hardvera :D ili kad sam mu sredjivao jednom cd uredjaj , čistio ga .(eksplodirao mi cd u njemu :D ).

ivam91:
Kako se to desilo? :shock:
Ovako
a160.gif

Ja to licno jos nisam video ali sam cuo kod drugih.

offtopic:
Meni je bukvalno eksplodirao cd u cd rezaču , nisam ga čak ni dugo ganjao nekih 15 minuta možda , Verbatim DL crystal azo od 700 MB , je bukvalno eksplodirao pri velikom broju obrtaja , sigurno je bila neka greška u strukturi cd-a, izbacio mi je štit sa vrata uređaja preko cele sobe , to je ona plastika što ide na sama vrata optičkog uređaja , letela je nekih 3 metara , a vrata mi je bio izbacio , isterao cela 3 santimetra, komp je nastavio najnormalnije da radi . Ugasio ga , i posle odmora od šoka , skinuo stranice kompa , otkačio cd izvadio ga i otvorio ga , BRATEEEEEEE ono na mali milion delova se razleteo cd u sitne paramparčiće kao kada se razbije zaštitno staklo onako svo u zrnevlje , mozaik . Istresao ga u jednu kutiju , dobro sam ga usisao , i očistio - ovo je jako bitno jer kod cd ona srebrna strana je elektroprovodljiva a ona se raspadne kao prah , Zalemio tri presečene žice sklopio ga sve podmazao vrata i vratio zastitu i vratio ga natrag u komp. Pomolio se bogu i upalio komp a cd ko da se ništa nije ni desilo sve radio kako treba, i tako mi je još radio oko 7 meseci posle toga kad je crkao deo optike za čitanje , cd rezač je bio marke TEC .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back