39 mpx!

slobce:
Ovo je postala ozbiljna rasprava!
samo ti se cini... sve je u redu... imam ja pilulice spremne
polls.jpg

Ne znam da li smo se razumeli?Kad sam rekao da bi nam trebao bilboard za fotku od 39 mpix, mislio sam na dimenziju fotke kada se isprinta u full formatu.Nisam mislio na to da li je
rezolucija dovoljno dobra za bilbord.Nema u sustini ni veze,ali ovo je Srbija , sve mora da se pretrese do kraja bez obzira sto tako samo gubimo vreme.

slobce:
Ne znam da li smo se razumeli?Kad sam rekao da bi nam trebao bilboard za fotku od 39 mpix, mislio sam na dimenziju fotke kada se isprinta u full formatu.Nisam mislio na to da li je
rezolucija dovoljno dobra za bilbord.Nema u sustini ni veze,ali ovo je Srbija , sve mora da se pretrese do kraja bez obzira sto tako samo gubimo vreme.
Tebi je oa diskusija gubljenje vremena?

Kakve veze ima srbija sa ovom diskusijom?

Takodje mislim da ne ogovris bas istinu, viti sta si napisao gore.
slobce:
Ne bih rekao bas.Odstampaj sliku od 4 mpix u punoj velicini pa uporedi sa bilbordom iz kraja.
Uporedio sam ... i?

P.S. Napad nije najbolja odbrana...

slobce:

ma, slobce, uzivaj, mi samo govorimo o rezoluciji, a ne o dimenzijama fotke :)
btw, naprotiv, da nismo u srbiji rezoluciija i dimenzije fotke bi se nasiroko i nadugacko razglabali....

neznam ali primecujem da ima duplo vise tih detektora nego efektivnih piksela...
u svakom slucaju sigurno nije 12mp jer onda nebi spominjali tih 6. tako da je to 6mp

jomini:
Ljudi, može neko da protumači ovo:

Fujifilm FinePix S3 Pro

6.1 million effective pixels
12.3 million sensor photo detectors
Duga prica, ako te bas bas interesuje mogu da objasnim do detalja.

Ukratko pikseli na sestoj generaciji Super CCD-a of Fuji-a su postavljeni u obliku saca (ne u obliku kvadrata). I tih 6 mpix fizicki, interpolacijom daju rezultat od 12 mpix.

Back