31% Evropljana optuženo za antisemitizam

Da li su Jevreji krivi za globalnu ekonomsku krizu?

• Krivi su

• Nisu krivi

• Kriza je rezultat njihove zavere i spekulacija

• Kriza je rezultat tržišnih kretanja i nema veze sa zaverama

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jugoslavija je sirok pojam...
Srbi su bili protiv Hitlera-Hrvati- pogledaj Aleksandar ovaj snimak..

Иначе знам за ово...
Погледај на крају деле пошке Хрватима.
Те пушке које су биле у магацинима Југгословенске војске, тражили су комунисти 7. априла од генерала Недељковића у Загребу да се разрачинају са усташама. Генерал Недељковић је одбио.
Да је прихватио, Усташе би биле побијене пре уласка немаца у Загреб....

Лихварски монетарни систем и неразумевање широких маса шта је то новац и чему служи. Заправо то не знају ни професори економије, а како ли ће тек онда обичан народ који им слепо верује.

Hajde onda da uprostim na opstenarodno poznati jezik i da prikazem recimo ovaj slucaj :

Prolazim pored prodavnice auta a ono u izlogu prelep BMW, pogledam i vidim cudo ne vidjeno a oko mi zapne za njega i nece da se skloni. Sutra dan opet prolazim i zaista vidim da je cudo od auta. Nekoliko dana prolazim i svaki put kad prodjem cini mi se sve lepsi. Jedan dan dodjoh da ga malo osacujem tek njega nema! Na njegovom mestu jos lepsi !!! U bre pa ovo je tek ko svemirski brod. Ma moram ga kupiti pa koliko kosta da kosta. A kosta 50 dinara a ja imam tek 10.
Moram naci jos 40…..ali gde ???

Odoh kod onog zelenasa…. samo da mi da a za kamatu me bas briga, nekako cu vec skrpiti da mu vratim dug.

Sutradan u mom dvoristu se crveni BMW, ma oko da mi stane, srce da eksplodira, ma nek crknu komsije, svaka 2 sata ga perem a svakih 5 minuta teram muve sa njega……

Ali vreme ko vreme tece li tece i dodje vreme da platim prvu ratu svom zajmodavcu. Nekako se istegnem, ispruzim i za divno cudo skupim koliko treba platim dug i odoh da pocistim neku prasinu sa mog mezimca. Ma kad vam kazem prosto blista kao i ja sav od srece.

Ali pre nego sto sam se i okrenuo oko sebe eve je druga rata ! Iscedih sve sto sam imao u kuci i sve prasice skupih na gomilu ali nema dovoljno ni za pola rate. Dodje moj tlacitelj, zajmodavac i ja mu kazah da nema dovoljno a on rece ma nema veze evo imas TV, HiFi moze i ovaj krevet i taman ima dovoljno. Sav srecan sto sam platio drugu ratu ispratih “gosta” ali neki crv mi kaze : Sta ces za trecu !?
I ta treca dodje skoro odmah a ja nemam skoro ni pare! Moj tiranin kuca na vrata ja u cosku cmizdrim li cmizdrim…… puce motka po glavi jedna druga a on kaze HOCU PARE SUTRA ILI CES DA VISIS OKACEN O LUSTER…….

Ko je kriv za ovako nesto ?

Potencionalno imaju tri krivca :

• Trgovac koji je izlozio BMW za prodaju
  • Zajmodavac koji mi je dao pare
  • Ja i moja alapljivost

Hajde onda da uprostim na opstenarodno poznati jezik i da prikazem recimo ovaj slucaj :

Prolazim pored prodavnice auta a ono u izlogu prelep BMW, pogledam i vidim cudo ne vidjeno a oko mi zapne za njega i nece da se skloni. Sutra dan opet prolazim i zaista vidim da je cudo od auta. Nekoliko dana prolazim i svaki put kad prodjem cini mi se sve lepsi. Jedan dan dodjoh da ga malo osacujem tek njega nema! Na njegovom mestu jos lepsi !!! U bre pa ovo je tek ko svemirski brod. Ma moram ga kupiti pa koliko kosta da kosta. A kosta 50 dinara a ja imam tek 10.
Moram naci jos 40…..ali gde ???

Odoh kod onog zelenasa…. samo da mi da a za kamatu me bas briga, nekako cu vec skrpiti da mu vratim dug.

Sutradan u mom dvoristu se crveni BMW, ma oko da mi stane, srce da eksplodira, ma nek crknu komsije, svaka 2 sata ga perem a svakih 5 minuta teram muve sa njega……

Ali vreme ko vreme tece li tece i dodje vreme da platim prvu ratu svom zajmodavcu. Nekako se istegnem, ispruzim i za divno cudo skupim koliko treba platim dug i odoh da pocistim neku prasinu sa mog mezimca. Ma kad vam kazem prosto blista kao i ja sav od srece.

Ali pre nego sto sam se i okrenuo oko sebe eve je druga rata ! Iscedih sve sto sam imao u kuci i sve prasice skupih na gomilu ali nema dovoljno ni za pola rate. Dodje moj tlacitelj, zajmodavac i ja mu kazah da nema dovoljno a on rece ma nema veze evo imas TV, HiFi moze i ovaj krevet i taman ima dovoljno. Sav srecan sto sam platio drugu ratu ispratih “gosta” ali neki crv mi kaze : Sta ces za trecu !?
I ta treca dodje skoro odmah a ja nemam skoro ni pare! Moj tiranin kuca na vrata ja u cosku cmizdrim li cmizdrim…… puce motka po glavi jedna druga a on kaze HOCU PARE SUTRA ILI CES DA VISIS OKACEN O LUSTER…….

Ko je kriv za ovako nesto ?

Potencionalno imaju tri krivca :

• Trgovac koji je izlozio BMW za prodaju
  • Zajmodavac koji mi je dao pare
  • Ja i moja alapljivost
Заборавио си четвртог. Паре не расту на дрвету, него их монетарна власт (често су то приватна лица) у целом свету штампа или пуким дописивањем на рачун пушта у оптицај. Такав новац створен "ни из чега" се даље позајмљује читавом друштву са обавезом да се дуг врати уз камату. Сав новац је дакле дуг, био он узет као кредит или примљен као плата или било шта друго и мора се вратити људима који га штампају и "великодушно" зајме свим народима света. Зато су све земље у кризи, а људи задужени. Нема то везе са кредитима за БМВ или било какву другу робу, проблем је у самом систему који је ништа друго него прикривени феудализам који је само променуо рухо.

До промене властеле и кобајаги система је дошло за време и после Француске буржоаске револуције када је аристократија по наследству (племићка крв) уклоњена и замењена аристократијом по интелекту (негде их зову Илуминати) који светом владају емитујући и уваљујући друштву дугове, уместо правог новца.

Заборавио си четвртог. Паре не расту на дрвету, него их монетарна власт (често су то приватна лица) у целом свету штампа или пуким дописивањем на рачун пушта у оптицај. Такав новац створен "ни из чега" се даље позајмљује читавом друштву са обавезом да се дуг врати уз камату. Сав новац је дакле дуг, био он узет као кредит или примљен као плата или било шта друго и мора се вратити људима који га штампају и "великодушно" зајме свим народима света. Зато су све земље у кризи, а људи задужени. Нема то везе са кредитима за БМВ или било какву другу робу, проблем је у самом систему који је ништа друго него прикривени феудализам који је само променуо рухо.

До промене властеле и кобајаги система је дошло за време и после Француске буржоаске револуције када је аристократија по наследству (племићка крв) уклоњена и замењена аристократијом по интелекту (негде их зову Илуминати) који светом владају емитујући и уваљујући друштву дугове, уместо правог новца.

Da to je taj pravi krivac (koji pare "stvara" najcesce kroz licne dohodke, penzije i sl.), ali posto njega retko ko uopste i zna a kamo li okrivljuje, jednostavnije je da se objasni kako se stvara realni dug i kakve posledice mogu da nastanu iz njega.

Иначе знам за ово...
Погледај на крају деле пошке Хрватима.
Те пушке које су биле у магацинима Југгословенске војске, тражили су комунисти 7. априла од генерала Недељковића у Загребу да се разрачинају са усташама. Генерал Недељковић је одбио.
Да је прихватио, Усташе би биле побијене пре уласка немаца у Загреб....
Da je antifashisticko raspolozenje naroda bilo jako u Zagrebu i Hrvatskoj-Tito bi 1941 godine podigao ustanak u Zagorju-a ne u Srbiji..
Inace komunisti i fasisti su se drzali Dogovora Hitlera i Staljina do napada na SSSR i nije bilo neprijateljstava..

besmislice?
koje besmislice? pokazi, gde, sta?
ti diskutujes ili sta?
sta meljes po ceo dan, po jednu recenicu u postu? ono, ti si budala a ovaj je kreten?

sta ti pises ovde zaista, ono ko "podyebavas", to ti je tvoje bitisanje ovde?

ja sam prijavio tvoj post moderatoru za ovo, za*****vas diskusije glupostima i decijim upadicama.

"Бу-ху! Шмрц! !Чика-модераторе, чика-модераторе, тукао ме овај неваљали форумаш!Шмрц! " :hahaha:

Колико си ти јадан, то је за причу!

E ti mi ličiš na onog Jožu-ekonomistu što je Danas objavljivao njegove kolumne (Syndicat)?
Strašno mi se ne svidja to što ti piše u nastavku nick-a,
al pretpostavljam da si angažovan da mu s*ebeš reputaciju
pa neću više da te komentarišem...

ne znam više ko je presvučen čime ovde na forumu...

Poslednja izmena:
E ti mi ličiš na onog Jožu-ekonomistu što je Danas objavljivao njegove kolumne (Syndicat)?
Strašno mi se ne svidja to što ti piše u nastavku nick-a,
al pretpostavljam da si angažovan da mu s*ebeš reputaciju
pa neću više da te komentarišem...

ne znam više ko je presvučen čime ovde na forumu...

Naljbolji taktika za likove poput njega je ignorisanje, sto ja primenjujem. I na drugim mojim temama je tako uskakao sa glupavim i uvredljivim komentarima ali samo ga preskocis kao kozlic i pichish dalje;)

Dosta toga u vezi manipulacije novcem imas i na ovoj mojoj temi http://forum.krstarica.com/threads/252493&highlight=male+tajne+globalne+finansijske+krize

Back