.....

jesu li ljudi neljudi jer u drugima vide svoj kamen spoticanja...a crna dama nikada ne ide sama...i patuljci uvek pohrle da sizifu dodaju jos koji kamen?

a sto bi ti razmisljala o drugim ljudima toliko? sto bi bilo ko to radio, iskreno da vas pita rile? ako ti i namestaju nesto lose, podmecu kamenje, rade sta god... neka rade... bice samo sladje stici do cilja posle jos par prepreka... njihova stvar... mislim, sve nesto gledam... znaci, apsolutno me ne zanima da li neko drugi misli i sta misli... niti me zanima nacin na koji neko drugi nesto radi... kad je moj zivot u pitanju... svoj zivot imas i svoju pricu teras... na kraju ces sama sa sobom da svodis racune... niko nije bolji od tebe, niti si ti bolja od bilo koga... i to isto vazi i za sve nas... sto svi pokusavaju da shvate neke velike istine, kad sve vec ionako znamo? fudbal je keva... he...

Nikad mi drugi nisu krivi, niti su mi ikad bili kamen spoticanja. Sam se covek saplice strahovima i neverom u sebe. Uvek imas izbor da budes bolji od svoje "prepreke".
Sad ovi patuljci i Sizif taj deo je preterano misteriozan.:lol:

jesu li ljudi neljudi jer u drugima vide svoj kamen spoticanja...a crna dama nikada ne ide sama...i patuljci uvek pohrle da sizifu dodaju jos koji kamen?

Jesu ako su nezadovoljni sobom.....pokusava jer na kraju ostaje ipak sama....ljudi lome druge jer se pojedinci vesele tome,lijece komplekse na tudjim mukama,kako bi zaboravili sopstvene.

Не, није све тако црно никада.
Наиђу лоши тренуци свакоме али тада не смемо судити.
Судимо онда кад нам је најлепше.

Проћи ће. Све прође и дође на своје место. :)

Pitanje treba posmatrati s kraja, mislim.

Ko je Sizif? Treba li ga zaliti? Cemu.. jer zaista cemu?
Nesrazmerni hubris u maloj ljusturi, ubica, prevarant za saku beznacajnog.
Ako je to Sizif, onda patuljci dodaju kome? I krenes unazad i unazad ka crnim damama i dalje..

Ахам,
тако је то,
нажалост...
Али то је нормално,
важно је једно, а тога прво морамо бити свесни,
а онда ићи против тога,
да је то у нама, то смо ми, макар црни били,
и ми својим мислима, прво, а самим тим и поступцима
то превазилазимо...

И ако боли понекад тај каменчић што нас спотакне,
што код другог не постоји,
немојмо бар Сизифу сметати.
То је најгоре што може човек, човеку урадити...
НАЈГОРЕ !!!

Никако подметање ноге, никако, никако...
То се не сме. Просто,
ако нам је као део човека познато и то да смо понекд, можда, завидни.
Треба да гушимо то, свом снагом,
али никако да гајимо то и још потпомажемо гурајући другога у рупу,
или подмећући му каменчиће на путу...:heart:

"svoju snagu prepoznaces po tome
koliko si u stanju
da prebrodis trenutak.
jer trenutak je
tezi i strasniji i duzi
od vremena i vecnosti"

m. antic

i ondak kad ti taj "trenutak" prodje, vidis da nije sve tako kako ti je izgledalo.

Back