29.XI

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ja sam jugo nostalgičar...pamtim sve eks ju praznike, prelistam eks ju sajtove ponekad, podsećam se povremeno na ju tjubu špica iz legendarnih tv emisija 80tih jer je tada bio period mog odrastanja, pamtim imena ulica i škola u mom gradu po starom, komunističkom, znam sve stare praznike a ove nove neam pojma niti želim da znam...jer ono tada je bila država, ovo sad je provizorijum

Bio si mladji i bio si dete, i normalno da si isfiltrirao uglavnom ono lepo. Meni iskreno se ebe da mazohistički slavim, pamtim i volim praznike nečega što ne postoji, a ono da je bilo Država ne bi se raspalo kao kula od karata, a to što je ovo danas koorton od Države krivi smo svi mi! Hrvati na primer sa ponosom praznuju svoju Državu i praznike i puca im stojko za SFRJ.

ne slavim ja ništa, samo kažem...
šta je falilo da se to organizuje na principu švajcarske...konfederacija, svako noa svoju stranu i za sebe a opet nešto zajedničko...al politika
a ima istine u tome što si napisao...ali ipak...

ja mnogo volim praznike,mene to sve podseca na sretna vremena u porodici.danasnja deca samo gledaju da brzinski ubace nesto u usta,a sto se njih tice i za praznike bi radije da im das pare za mek ili kiosk nego da sede za stolom u krugu porodice

ja mnogo volim praznike,mene to sve podseca na sretna vremena u porodici.danasnja deca samo gledaju da brzinski ubace nesto u usta,a sto se njih tice i za praznike bi radije da im das pare za mek ili kiosk nego da sede za stolom u krugu porodice

Мене ти празници асоцирају једино на туристичке аранжмане за Рим, Париз, Фиренцу...

za to su krivi roditelji, ne deca...

ne mislim tako.mi nismo sedeli sa svojim roditeljima zato sto smo morali,vec zato sto nismo imali toliko sadrzaja koji su nam se nudili
sada imas na tv sto kanala,ako si nesto propustio,mozes da vratis u nazad,ako nema na tv,mozes da skines sa kompjutera
ako je zauzet tv,mozes da gledas sa kompjutera
ako ti je volja,mozes da gledas bilo sta i sa telefona
pa kad god udjes na fejs,sto ljudi je nesto reklo
pa dok jedes,ako nisi iskljucio telefon poruke samo zvrckaju...
znaci danas biti roditelj je kao voditi bitku sa vetrenjacama za detetovu paznju

- - - - - - - - - -

Мене ти празници асоцирају једино на туристичке аранжмане за Рим, Париз, Фиренцу...

e mi nismo nigde isli,nama je uvek bila puna kuca rodbine,to je bilo super,puno dece,svi pricaju u glas,izlazilo se da se sanka i da se pravi snesko jer nije bilo sanse da ne pada sneg za 29 novembar...

e mi nismo nigde isli,nama je uvek bila puna kuca rodbine,to je bilo super,puno dece,svi pricaju u glas,izlazilo se da se sanka i da se pravi snesko jer nije bilo sanse da ne pada sneg za 29 novembar...

Ми увек. Тата само тресне оне папире и ми бирамо. Друга времена, јбг.

ne mislim tako.mi nismo sedeli sa svojim roditeljima zato sto smo morali,vec zato sto nismo imali toliko sadrzaja koji su nam se nudili
sada imas na tv sto kanala,ako si nesto propustio,mozes da vratis u nazad,ako nema na tv,mozes da skines sa kompjutera
ako je zauzet tv,mozes da gledas sa kompjutera
ako ti je volja,mozes da gledas bilo sta i sa telefona
pa kad god udjes na fejs,sto ljudi je nesto reklo
pa dok jedes,ako nisi iskljucio telefon poruke samo zvrckaju...
znaci danas biti roditelj je kao voditi bitku sa vetrenjacama za detetovu paznju

- - - - - - - - - -

npr. kad se ruca - ruca se, nema ni tv-a ni fejsa...to je ono sto roditelj odredjuje i ne popusta

lepo ja kazem 29 novembar je tradicionalno dan za svinjokolj i nije imao veze sa danom drzavnosti pokojne sfrj.

inace, mene zabole za sfrj...bolje da je nismo ni stvarali, kad smo se vec zaebali sa kraljevinom jugoslavijom, nismo morali i sa republikom.

meni bogme jeste bila radost
a na kraju i sada je i sa mojim roditeljima i sa rodjacima i sa decom.to sa staroscu nema nikakve veze
ima veze sa sretnim odrastanjem

ja sam dete ex yu
sta cu, yu mi je u srcu bila i ostala
nekad se znalo kad je koji praznik
u pola dana u pola noci se znalo da je dan drzavnosti 29.novembra

i nekako sam se osecala svecano kad bi dosao taj dan
sad da me pitate, pojma nemam kog je sada datuma dan drzavnosti
kakve su vase emocije po tom pitanju

pa i tu ima podeljenosti
generacije rodjene 70-ih i 80-ih su postali svi narkomani redom i sve suprotno sto ih je ucila pionirska zakletva
ovi rodjeni 50-ih i 60-ih su koliko toliko ostali ocuvani u glavama

od cele te jugonostalgije najgore je kad neko balavi nad novim talasom i narkomanima koji su se tad overdozirali
kokakola kulturom i masovnim zainteresovascu holivuda za jugoslovenski film
a kad pomenes restriktivne zakone koji su se primenjivali kao pa to i nije bilo tako dobro...

Back