29.XI

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nedo, ovo sada ne valja, ocigledno, ali ako je komunizam bio dobro resenje po Srbe ja cu se baciti sa ovog osmog sprata koliko odmah...pa mi smo upropasteni za vekove i vekove...upropastio nas je vise od Turaka i svih epidemija zajedno...kako ne vidis da su svi ti ljudi koje pominjes komunisti, od prvog do poslednjeg...pa mi se od njih otresti ne mozemo ni danas...samo su obukli drugo odelo.

Izgradnja politickih fabrika...kolika nam je latentna nezaposlenost bila...pa zato smo sklapali ugovore sa tom Nemackom, da udomimo ono sto ne mozemo da hranimo...a ako cemo pravo prva hiperinflacija je bila '86...ajde Nedo...

Po teorijama zavere Broz je bio kopile Franje Josifa i neke propale glumice pa dat na usvajanje sitnim poljskim plemicima.
Zato do 88. nije beknuo Srpski skoro ko nas prestolonaslednik.
Nije da ne lici gospodja na marshala.

Katharina_Schratt_im_Abendkleid.jpg

...ciji god da je nas svakako nije...taj covek nije pricao prepoznatljivim jezikom...a ne bih se kladila ni u tako visoko poreklo...neka spijuncina koja nas je jeftino kupila a skupo prodala...

Nije tu Broz glavni krivac Srbi su generalno govna.
Kad pobili ove Parizane naso sam soma likova koji bili u panici i kukumavcini tipa "imam desetoro u Parizu"
Normalno da se takvom yebe kad na jugu Srbije Shiptari nase sunarodnike opasavaju bodljikavom zicom on bi u evropu.
I sad takvi ocekuju jos da solidarises s njihovom balavurdijom rasutom po belom svetu.
Krs genetika opstala sve sam shljam a ono sto valja izginulo u ratovima.

još ću da ispadnem komunista a ni dana staža u partiji nisam nikada imaala, nisam bila podoban kadar, uvek sam zvocala,
samo upoređujem ono što je bilo nekada i ovo sada i opet ću napisati, sve se promenilo a ostalo isto u svojoj suštini..

Btw dodatni paradoks je to što je Josip Broz za vreme WW1 bio vojnik Austrougarske, koja je u Mačvi počinila neviđene zločine nad srpskim civilima, prevashodno ženama.

Postoje i slike, koje neću kačiti.

Ali dobro, kao što rekoh, bila je to jedna velika tama.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Drustvo/407832/Stravicni-zlocini-Austrougara-nad-srpskim-civilima

http://www.srpsko-nasledje.rs/sr-l/1998/11/article-4.html

ovo je potpuno tačno, veoma dobro se sećam odnosa prema Soluncima, kakvo su ponižavanje i nepoštovanje ti ljudi doživljavali, o klanjima i ubistvima iz Velikog rata se uopšte nije govorilo, taj deo istorije se uspešno sakrio pa se pričalo samo o WW2..nama je uvek kriv neko drugi, mi Srbi smo ćutali i dozvoljavali da nas potisnu i usade nam osećaj manje vrednosti, mi smo svoje crkve pretvorili u magacine, odrekli se vere i običajapa smo sad u situaciji da nam novine objašnjavaju kako se slave slave i Božić, a dok smo mi potuljeno ćutali Hrvati su imali nedeljne verske škole, muslimani takođe...sećam se da se badnjak prodavao ispod tezge pasi morao da naručiš na Kaleniću gde smo živeli da ti se donese, mamu gledali kao s Marsa da je pala kad se vraćala s pijace....počela sam da pišem bez reda kako su sećanja proradila...

Lička basa i pole! :worth:
Inače, pole su taj krompir pečen u rerni, u ljusci.

to su ličani prisvojili....postoji samo basa...a za neku specijalni ličku nisam nikad čuo...:lol:
vrlo je jednostavno za spremiti, procijediš kiselo mlijeko kroz krpu ili gazu, sačekaš par sati da se ocijedi, ili manje, zavisi od toga voliš li gušći ili rijeđi namaz...

Back