???

Није. Отац му је био из Ирака а мајка Српкиња. Живели су у Србији од његове девете године. Био је муслиман. Пошто је одрастао овде и имао пуно пријатеља прекрстио се у православну веру. Најбољи друг му је био кум. Више није овде. Отселили су се у Канаду. Тамо се, колико чујем, дружи највише са Србима.

pa to je lepo
hvala.

ovo je bilo...

e ja ne znam ko je sam vere... ako sam srpkinja... agnostik... nekrstena...

ali ako se racuna da sam pravoslavne... da, bila sam... sa protestantom, sa (polu)katolikom...
ljudi kao i svi drugi, veza kao i svaka druga... bez ikakvih upliva religije...
verovatno bih vise razmimoilazenja imala sa zilotom, nego sa nekim katolikom koji i nije previse religiozan...

ne volim religiju mislim da nas u potpunosti odvaja od toga da u svima nama tece krv , da svi imamo organe i 100 % sam ubedjen da pravi vernici ne postoje jer ja jos nisam upoznao osobu u svakodnevnom zivotu koja postuje sve sto se u religiji koju prati trazi .. nacin razmisljanja i zivota koje neke verske knjige opisuju su predivne misli kojima treba posvetiti paznju i ziveti po njima i svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot ...
Ako veri ne pridaje veci znacaj od njenih osobina kao ljudkog bica da ne bi mi smetalo apsolutno nijedna vera jer to je po meni vise geografska opredeljenost i roditeljsko nametanje nego duhovno spoznanje ... ne verujem da bi novorodjence samo odabralo neku religiju a da mu to prethodno nije ,,nametnuto``

ebe mi se za religiju
nisam bio u crkvi 15 godina
jesam jednom prije par godina drug mi se zenio pa sam morao da udjem
i uzasno sam se osjecao sav sam mokar istrchao vani
tako da nebi ponovo ulazio bez neke potrebe

da li bi ste mogli da budete u vezi sa nekim ko nije vase vjere???
ps: temu nisam stavila u podfurum religija jer smatram da se pitanje tice izbora partnera tako da mu je mjesto ovde ;)

Inace vec sam stavljao ovakvu temu u pdf Religija - ako te zanima vidi sta su tamo pricali na tu temu :lol:

Sto se mene tice vera me najmanje zanima kod osobe

Vazno mi je :
1.Ljubav
2.Paznja
3.Iskrenost
4.Postivanje

Vjera me ne zanima,svako neka vjeruje u sto hoce pa ako hoce i u glinenu tacnu moze, i postujem svacije opredjeljenje, samo da me ne smara tim i ne govori kako je to bitno. Jer meni ljudski kvaliteti su na prvom mjestu vjera je na zadnjem,gotov na nikakvom.

da li bi ste mogli da budete u vezi sa nekim ko nije vase vjere???
ps: temu nisam stavila u podfurum religija jer smatram da se pitanje tice izbora partnera tako da mu je mjesto ovde ;)

da citiram stih jednog ljutog narodnjaka"....turkinja se pred dzamijom klela da je samo Srbina volela"....

ljubav nema religiju boju koze ni bilo kakvu predrasudu. prosto je ljubav
valjda sam ti bio jasan :hvala:

Ja ne bih mogla...nisam verski fanatik, al' vernik jesam...
Imam prijatelje svih vera, i sve su to dobri ljudi...i nikada ih nisam gledala drugacije samo zato sto su druge vere...
Ali, jednostavno, ne bih volela da radjam decu koja bi bila religijski neopredeljena...

Ja ne bih mogla...nisam verski fanatik, al' vernik jesam...
Imam prijatelje svih vera, i sve su to dobri ljudi...i nikada ih nisam gledala drugacije samo zato sto su druge vere...
Ali, jednostavno, ne bih volela da radjam decu koja bi bila religijski neopredeljena...

$to se tiche partnera i vere, zhene se tu slabo pitaju i skrajnute su jer se podrazumeva da ce u veri slediti svog mu$karca. Odavno je poznato da je zhenama vazhan debeo budjelar, tvrda i velika kita i da se ponekad i one ne$to pitaju. Zbog navedenog, ne treba zamerati zhenama ma kakav izbor da naprave, a savet njima je da se ne opterecuju tim suvi$nim pitanjima.
Primetili ste da se sve monoteistichke religije distanciraju koliko je to moguce kad su u pitanju vera i zhene. Zato danas imamo Patrijarha Pavla a ne Mariju. Zato se Papa zove Joseph Alois Ratzinger, a ne Antoaneta, Buda je Buda, a ne Budimirka i bezbroj ostalih primera. Ne bih ni Njego$a da citiram.. sve je odavno poznato i recheno

Ne bih mogla... Ustvari samo sa hriscanima mogu bez obzira da li su pravoslavci ili katolici,sa ostalima ne mogu.. Nemam nista protiv drugih vera cak imam prijatelja na sve strane ali ljubav je vec druga stvar.

$to se tiche partnera i vere, zhene se tu slabo pitaju i skrajnute su jer se podrazumeva da ce u veri slediti svog mu$karca. Odavno je poznato da je zhenama vazhan debeo budjelar, tvrda i velika kita i da se ponekad i one ne$to pitaju. Zbog navedenog, ne treba zamerati zhenama ma kakav izbor da naprave, a savet njima je da se ne opterecuju tim suvi$nim pitanjima.
Primetili ste da se sve monoteistichke religije distanciraju koliko je to moguce kad su u pitanju vera i zhene. Zato danas imamo Patrijarha Pavla a ne Mariju. Zato se Papa zove Joseph Alois Ratzinger, a ne Antoaneta, Buda je Buda, a ne Budimirka i bezbroj ostalih primera. Ne bih ni Njego$a da citiram.. sve je odavno poznato i recheno
Kako se zove strah od zena,misim strucno... :think:;)

Back