Restricted Area
Poznat
- Poruka
- 8.016
Kad explodira treba 100god da talas signe do Zemlje... jedino ako je vec explodirala pre 100god,
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hipernova je kosmicka eksplozija, pojava slicna supernovi, samo sto je 100 puta jaca i veca od nje......Kod supernove zvezda koja se gasi se pretvara nakon eksplozije u "belog patuljka", a kod hipernove u "crnu rupu".
Gama zracenje, proizvedeno prilikom eksplozije, je izuzetnog intenziteta se siri brzinom svetlosti kroz prostor, brisuci sve pred sobom.
U nasoj galaksiji kandidat za hipernovu je zvezda R136a1 koja ima 265 x vecu masu od naseg Sunca!
Neki tvrde da ce ta zvezda eksplodirati 21.12. 2012. i da to naucnici vec dosta dugo znaju, ali naravno nece da kazu....
Prilikom udara u Zemlju gama zraci ce zbrisati atmosferu i 99% zivota na zemlji, ali ce unutar zemlje ostati bakterije koje ce zaposceti novi evolucioni ciklus...
Sta mozemo da ucinimo?
Nista, samo da cekamo i uzivano u zivotu....
"TELESUR"
evo kako je paganko to lepo opisao na šta ću ja malo da se nadovežem sa površnim sećanjem.
Mislim da sam pročitao prošle godine da se očekuje eksplozija super nove svakog trenutka koja je udaljena od nas nekih 200 ili 300mil. svetlosnih godina.
Po njenom trenutnom izgledu očekuje se svakog trenutka.
da ne bude zabune mora nešto da se objasni.
Da bi videli da je došlo do super nove treba da prođe 200 ili 300 mil.godina koliko je ona udaljena od nas.
Stvar je u tome da je ono sto se trenutno vidi pa i njena eksplozija ( u koliko je mi vidimo) ako se desi uskoro već bila pre 200 ili 300mil.godina.
Zato se za nas praktično nije desila i o njoj govorimo u sadašnjem vremenu.
Dakle ako je ovo jasno idemo dalje.
Isti naučnik tvrdi da će se po našem viđenju super nove pojaviti drugo sunce,slabijeg inteziteta i neće imati značajne uticaje na palnetu i da će nekoliko dana
planeta biti zasuta jako finom prašinom zlata i još nekih elemenata(zaboravio sam kojih).
dakle super nova se desila odavno još samo da je mi uočimo.
Koliko sam procitao ta Zvezda je udaljena od Zemlje 160.000 Svetlosnih godina pa cak i da sutra eksplodira trebace joj 160.000godina da dopre do nas a tada sumnjam da ce ljudska rasa postojati...
Koliko sam procitao a Zvezda je udaljena od Zemlje 160.000 Svetlosnih godina pa cak i da sutra eksplodira trebace joj 160.000godina da dopre do nas a tada sumnjam da ce ljudska rasa postojati...
Tako nešto. Čak se i ne nalazi u Mlečnom putu već u Magelanovim oblacima. Znači, suviše daleko...
postavljač teme i cela teorija je o tome da ako mi vidimo (recimo sutra taj prirodni fenomen) znači da je ona eksplodirala pre 160000 godina i efekat je vidljiv u sadašnjem vremenu.
Iz tog razloga se opisuje kao trenutni dogadjaj i njeno ponašanje i očekivanje eksplozije.
sa tim sto nagovestavanja moraju da postoje, a za doticnu zvezdu nema nagovestaja da ce u narednih nekoliko desetina hiljada godina postati Hipernova....
pa jesili pročitao moj tekst?
to sam i ja napisao i očigledno ne pričamo o istom fenomenu i zvezdi.
Померају се магнетни полови, а не географски, тако да се због само тога бизони сигурно нису смрзли.Nije 12,nego 112 godina razlike?Ili si nesto pogresio.Elem,prica se da je pre 4000+ godina bio nuklearni rat.To se skoro poklapa sa ovim tvojim tvrdnjama! Kucaj na netu ''tragovi nuklearnog rata od pre 4 milenijuma''.
Rusi kazu da ce se promeniti polovi,a da se to isto dogodilo i pre 12 000 godina! Naime,pronasli su mladog bizona,potpuno ocuvanog,zaledjenog sa travom u zelucu.Ako je bio sneg,znaci da nije mogao da pase.Ako je trava ocuvana,znaci da se brzo zaledio.A to znaci da je pomeranjem polova doslo do promene klime.On je pasao na nekoj livadi,klima se promenila u toku nekoliko sati.
Померају се магнетни полови, а не географски, тако да се због само тога бизони сигурно нису смрзли.
Узгред померили су се досад хиљаде пута током земаљске историје и свака промена остави трагове у стенама богатим гвожђем.
И данас се полови померају.
Ruski naučnik prati jednu zvezdu za koju očekuje da eksplodira svakog momenta , kapiraš.
Prošle godine bilo u novinama njegova izjava i tvrdnja da če se pojaviti u obliku manjeg sunca na našem nebu.
Од стра'а?A sta ti pa znas? Smrzli su se zbog...necega...nije vazno..vidis da se razvija tema...![]()
То је бошњакијанско масло.ili od nuklearne zime...svi znaju to...