2012 Aplikanti za Kanadsku Spouse Vizu

Pa trebalo bi da je ok, da ima ralicitih valjda bi mi ponudili... Ne znam zasto bi se navodilo poslednjih 5 godina, valjda gledaju unazad uopsteno da li si ikad osudjivan....
Da, znam da sve mora da se prevede kod sudskog tumaca, ja cu im poslati sva dokumenta u originalu.

Pa da, ja sam i originale i kopije pa sta im je drago :) Ma bice to sve ok samo polako, opusteno, bez tenzije i nervoze, jer znamo da treba vremena i strpljenja. Time se naoruzaj i sve ce biti ok. :)

Tek sad vidim da sam te zbunio ovde

To je kad se muz i zena udruze da bi zajedno sponzorisali babu, dedu, dete itd. Cosigner je uvek supruznik.
U spouse aplikaciji toga nema, jer jedan supruznik sponzorise drugog.

Nisam mislio da u svojoj aplikaciji neces naici na to pitanje, vec da u tvom slucaju (spouse sponsorship) to ne moze da se primeni. U svakom slucaju n/a.

Mozda sam naporan ali svako pitanje i svaki odgovor ce dobro doci mnogim ljudima ovde. Da li je tacno da ako vam u toku procesa obrade aplikacije istekne godinu dana od uradjenog medicala,vracaju vam dokumenta i morate sve ispocetka? To je neko negde napisao. Ja sam medical uradio u aprilu a necu uspeti da posaljem aplikaciju pre avgusta. To je 4 meseca sto znaci da vazi jos 8. Pa sam u nedoumici da li da u avgustu uradim novi pregled? Hvala svima jos jednom.

Mozda sam naporan ali svako pitanje i svaki odgovor ce dobro doci mnogim ljudima ovde. Da li je tacno da ako vam u toku procesa obrade aplikacije istekne godinu dana od uradjenog medicala,vracaju vam dokumenta i morate sve ispocetka? To je neko negde napisao. Ja sam medical uradio u aprilu a necu uspeti da posaljem aplikaciju pre avgusta. To je 4 meseca sto znaci da vazi jos 8. Pa sam u nedoumici da li da u avgustu uradim novi pregled? Hvala svima jos jednom.
Nisam u ovom programu ali ono što znam je da medical važi godinu dana pa pretpostavljam da ga samo moraš ponovo uraditi bez počinjanja celog procesa od nule.

Molim vas imam par pitanja.
Kao dokaz da ce sponzor da se vrati sa mnom u Canadu uspeli smo priloziti samo garantno pismo od njenog ujaka koji zivi u Canadi i koji garantuje to. Da ki je to dovoljno?
U mojoj aplikaciji kao sponzorisano lice postojiza mene jedna zabuna jer u kvadraticu oznacavam da li sam principal aplicant ili spouse or comon law partner of principal aplicant. Ne znam sta da stavim.
Molim vas da mi neko odgovori. Hvala

Molim vas imam par pitanja.
Kao dokaz da ce sponzor da se vrati sa mnom u Canadu uspeli smo priloziti samo garantno pismo od njenog ujaka koji zivi u Canadi i koji garantuje to. Da ki je to dovoljno?
U mojoj aplikaciji kao sponzorisano lice postojiza mene jedna zabuna jer u kvadraticu oznacavam da li sam principal aplicant ili spouse or comon law partner of principal aplicant. Ne znam sta da stavim.
Molim vas da mi neko odgovori. Hvala

Drugo pitanje je jednostavno i ne razumem sta te buni. Aplikacija je tvoja, ti si aplikant.

Medjutim ovo prvo je dosta ozbiljnije i komplikovanije. ako sponzor zivi u kanadi, ima stan i posao i hoce da dodje da bude sa tobom dok traje proces, to je ok. Ima dokument o odmoru i sl. Vracate se zajedno i to je to.
Ali ako je sponzor neko ko je godinama vec izvan kanade, tesko je reci sta smatraju dokazom. Znam nekoliko primera gde je sponzor morao prvo sam da ode u kanadu i za to vreme je aplikacija bila stopirana..

Ako ste vi ovaj drugi slucaj, dobro se raspitajte da ne izgubite vreme.

Upravo sam bio u Komercijalnoj banci u Kneza Milosa gde sam hteo da uplatim fees za family sponsorship -spouse viza. Otisao sam sa pasosem i novcem naravno kako sam i procitao ovde na forumu. Medjutim radnica ne zna nista oko toga i dala mi je papir da izaberem sta uplacujem. Od navedenog jedino sam nasao za PR fee ostale dve stavke nema. Jel moze neko da mi da neki savet? Hvala.

Pozdrav!
Mi smo predali nasu aplikaciju 16.10.2015. Sponsorship odobren 16.12. Proces u Becu je poceo 22.12. a medical uradjen 11.01. 2016. i vec su ga primili. Sada bi smo hteli da uplatimo RPRF i ono sto mene zanima je da li je moguce da moj muz uplati online u Kanadi to za mene ili bas moram ja da uplatim ovde? Ne znam koga da pitam za to...
Hvala unapred

Pozdrav!
Mi smo predali nasu aplikaciju 16.10.2015. Sponsorship odobren 16.12. Proces u Becu je poceo 22.12. a medical uradjen 11.01. 2016. i vec su ga primili. Sada bi smo hteli da uplatimo RPRF i ono sto mene zanima je da li je moguce da moj muz uplati online u Kanadi to za mene ili bas moram ja da uplatim ovde? Ne znam koga da pitam za to...
Hvala unapred

Kada ti budu trazili pasos na viziranje obicno uz njega saljes dve nove slike,kopiju prve strane tog e maila u kome pise da posaljes pasos i kopiju uplatnice. Sto znaci moze on uplatiti ali neka ti posalje e mailom tu uplatnicu koju ce on takodje dobiti e mailom od cic-acic-a kada uplati.

- - - - - - - - - -

Ako neko ima bilo kakva pitanja u vezi spouse vize neka pita slobodno. Pokusacu sto brze da odgovorim. Pozz

On je vec uplatio to, poslao uplatnicu postom u Mississauga, a ja sam poslala e mail sa tom uplatnicom u Bec. Planiram ici tamo umesto da saljem postom kada zatraze pasos na viziranje, Kakav je tvoj timeline?

22.10 poslali
11.1 trazili pasos na viziranje

Ne znam da li ti se isplati ici. Ja sam preko IOM u Skenderbegovoj poslao. 5400din i ne razmisljas ni o cemu. Kad stigne nazad jave ti odes po njega i to je to.

Back