20 želja deteta razvedenih roditelja

indigo:
"...Sve je to lepo i tacno ali vi napisaste ceo roman a opet za ceo metar promasiste sustinu predhodnih postova o podsvesnom delegiranju krivice u kome ste i sami ucestvovali...."
----
e, gane...

da je neka "nerazvedena" osoba rekla citirano, da li bi onda upirao prstom na njen osecaj krivice? :)

da li postoji IKAKVA sansa, da ja, kao odrastao, samorealizovan i samoaktualizovan, obrazovan i "mator" covek sa dobrom introspekcijom, izgovorim ISTA sto moze/sme biti samo slobodno opazanje posmatraca, i ne mora biti projekcija moje krivice? (smeh)

ili je, po tebi, BAS OBAVEZNO da "proviri" i to, i ko zna sta jos? :)

ili - to sve vise govori o onome ko pita....? :)

ili... se mozda ne slazes sa mnom da je gospodjin bivsi muz budalast (u svom odnosu prema detetu) i da (ovakva kakva jeste) moze naici i na goreg?

mislim, ti - ako nisi "razvodjen", svakako mozes to da izgovoris "kompetentnije", posto NEMAS osecaj krivice.... :)))

hahah, bas mi se dopalo.
igras takve igrice i u rl? :)

Ako cemo vec po crtama:

- otkuda vam ideja da ja upirem prstom (to svakako nije lepo :wink: ) u vas osecaj krivice? Rekoh da ste ucestvovali u delegiranju krivice - a ovde pricamo o doticnoj "gospodji" i njenom ex partneru a ne o vama???!

- nepostoji. Koliko god da ste "odrastao, samorealizovan, samoaktualizovan, obrazovan i mator covek" uvek vrsite sopstvenu projekciju u razmisljanjima;

- jeste obavezno je;

- naravno da govori ko ume da cita;

- ne slazem se da je otac gospodjinog deteta (ne suprug - da ste pazljivo procitali postove dosli bi ste i do ovog "ingenioznog" otkrica tople vode) "budala" samo na osnovu njene subjektivne interpretacije i vaseg "objektivnog" svesrdnog neargumentovanog podrzavanja;

- nema ovde "kompetetnih" i "ne kompetetnih" odgovora - samo razlicitog stanovista i razlicitog ugla gledanja.
Ono sto ja pokusavam je da pokrenem ljude da posmatraju stvari i dogadjaje i iz nekog drugog ugla, da naprave mali iskorak u razmisljanju a da to, zaboga, ne proizvede lavinu uvreda kod onih koji misle drugacije. Mozda mi nacin nije previse suptilan ali je svakako namera dobra... a sta je vas cilj?

- hahah, stvarno mi je drago da vam se dopalo.
Da, igram, ali ste vi slab suigrac. Jer, zaboga, ko se usudio da spram vasih godina i iskustva misli drugacije...

Pozdrav.

gane011:
WithdrawnWater:
AuuuuuuuU! :shock: :D

FRKA, FRKA!!!!

Snoopy i Lucy se tuku!!! :lol: :lol: :lol:

Da pogadjam.... film ili serija... strani ili domaci... koliko reci.... samo jedna... da nije mozda....APOTEKAR :lol: :lol: :lol:

Ma jok. Strip. Strani. 'Snoopy'. Uzrast 13 godina. Ako ste prestareli uhvatite trenutak kad Vasa deca budu to citala - a nadam se da hoce (mislim, nadam se da ce citati te stripove i gledati te crtace, a ne ove danasnje tipa 'Sundjer Bob'?!?!?! :shock: :D )

A sto - APOTEKAR pa apotekar?! "pekar, mlekar, apotekar (probao sam biti ja)" - tako i on covek, probao razne stvari pa zalutao iz mlekare ili pekare u apoteku, sta sad?! To nije razlog da ga stalno prozivate, covek bi se mogo jos uvrediti. Sve su to casna zanimanja. Pa stvarno. Mislim, stvarno ste neozbiljni!!! :lol: :lol: :lol: Citajte Snoopy-a, prijace Vam! 8)

WithdrawnWater:
Ma jok. Strip. Strani. 'Snoopy'. Uzrast 13 godina. Ako ste prestareli uhvatite trenutak kad Vasa deca budu to citala - a nadam se da hoce (mislim, nadam se da ce citati te stripove i gledati te crtace, a ne ove danasnje tipa 'Sundjer Bob'?!?!?! :shock: :D )

A sto - APOTEKAR pa apotekar?! "pekar, mlekar, apotekar (probao sam biti ja)" - tako i on covek, probao razne stvari pa zalutao iz mlekare ili pekare u apoteku, sta sad?! To nije razlog da ga stalno prozivate, covek bi se mogo jos uvrediti. Sve su to casna zanimanja. Pa stvarno. Mislim, stvarno ste neozbiljni!!! :lol: :lol: :lol: Citajte Snoopy-a, prijace Vam! 8)

Mislim stvaaaarno, do sada sam vas tolerisao ali ovo je prevrsilo svaku meru i sada kada ste presli sve granice imam samo jedno pitanje za vas:
A sta to molicu lepo fali SUNDJER BOBU??? :shock:
I jos nesto - da li je to sa Snoopy-jem iz licnog iskustva, mislim da li je i vama Snoopy pomogao da prevazicete sukob sa doticnim.... (evo necu mu napisati ni profesiju ni nadimak - kad vas vec to toliko uznemirava)?

Pa naravno da mi je Snoopy pomogao, zaboga kakvo pitanje?! :shock:

Pa kako mi ne bi pomogao, to mi je bilo jedino oruzje: kad su argumenti doticnog gospodina i njegova vrsta lucidnosti i humora na nivou deteta od 13 godina - nije bilo druge nego da se spustam na njegov nivo da bi imao dovoljno kapaciteta da me shvati sta govorim - dakle, kratke recenice, jasne, bez mnogo stranih pojmova i strucnih izraza; pa znate vec kako se obraca deci - imate decu, zar ne?! :shock:

(P.s. I da mi se deca, ne daj Boze, ne uvrede: imati 13 je sasvim ok, ponasati se kao da ti je 13 je takodje sasvim ok, krajnje simpaticno i raznezujuce - ako se ZAISTA ima 13!!! :lol: :lol: )

indigo:
gane011:
... nisam mislio na to sta vam je zivotni cilj, ali avaj...

..(smeh) a - sta se sada dalje od mene ocekuje, gane? bogo, kako te je lako ukaciti... :P

...valjda neko iz vase okoline i ima neka ocekivanja od vas ali tesko da na to pitanje dobijete adekvatan odgovor na forumu. Jer ovde se, znate, lece frustracije i kompleksi... :wink:

mammy:
gane011:
Naravno da se secamo. Pa ne lupetamo bas SVI ovde sta nam padne napamet. 8)
Ukratko, svesno i podsvesno delegiranje krivice za razvod ili raskid veze i koriscenje dece kao oruzje u tom procesu.
Odatle su i pocele nevolje onih koji se nekako prozvase sami... :wink:

joj Gane, kako ste vi divno COOL

Aha, sad sam vas uhvatio. 8)
Sad mi recite kakve veze to ima sa aktuelnom temom...? :lol: :lol: :lol:

Pozdrav.

gane011:
mammy:
gane011:
Naravno da se secamo. Pa ne lupetamo bas SVI ovde sta nam padne napamet. 8)
Ukratko, svesno i podsvesno delegiranje krivice za razvod ili raskid veze i koriscenje dece kao oruzje u tom procesu.
Odatle su i pocele nevolje onih koji se nekako prozvase sami... :wink:

joj Gane, kako ste vi divno COOL

Aha, sad sam vas uhvatio. 8)
Sad mi recite kakve veze to ima sa aktuelnom temom...? :lol: :lol: :lol:

Pozdrav.

Ma, nema, al' morala sam reci....a i tema se raaaaaaaaaazvuuuuuuuuuuuuuuuklaaaaaaaaaaa pa vise ne zna niko sta da kaze...

Back