indigo:"...Sve je to lepo i tacno ali vi napisaste ceo roman a opet za ceo metar promasiste sustinu predhodnih postova o podsvesnom delegiranju krivice u kome ste i sami ucestvovali...."
----
e, gane...
da je neka "nerazvedena" osoba rekla citirano, da li bi onda upirao prstom na njen osecaj krivice?
da li postoji IKAKVA sansa, da ja, kao odrastao, samorealizovan i samoaktualizovan, obrazovan i "mator" covek sa dobrom introspekcijom, izgovorim ISTA sto moze/sme biti samo slobodno opazanje posmatraca, i ne mora biti projekcija moje krivice? (smeh)
ili je, po tebi, BAS OBAVEZNO da "proviri" i to, i ko zna sta jos?![]()
ili - to sve vise govori o onome ko pita....?
ili... se mozda ne slazes sa mnom da je gospodjin bivsi muz budalast (u svom odnosu prema detetu) i da (ovakva kakva jeste) moze naici i na goreg?
mislim, ti - ako nisi "razvodjen", svakako mozes to da izgovoris "kompetentnije", posto NEMAS osecaj krivice....))
hahah, bas mi se dopalo.
igras takve igrice i u rl?![]()
Ako cemo vec po crtama:
- otkuda vam ideja da ja upirem prstom (to svakako nije lepo :wink: ) u vas osecaj krivice? Rekoh da ste ucestvovali u delegiranju krivice - a ovde pricamo o doticnoj "gospodji" i njenom ex partneru a ne o vama???!
- nepostoji. Koliko god da ste "odrastao, samorealizovan, samoaktualizovan, obrazovan i mator covek" uvek vrsite sopstvenu projekciju u razmisljanjima;
- jeste obavezno je;
- naravno da govori ko ume da cita;
- ne slazem se da je otac gospodjinog deteta (ne suprug - da ste pazljivo procitali postove dosli bi ste i do ovog "ingenioznog" otkrica tople vode) "budala" samo na osnovu njene subjektivne interpretacije i vaseg "objektivnog" svesrdnog neargumentovanog podrzavanja;
- nema ovde "kompetetnih" i "ne kompetetnih" odgovora - samo razlicitog stanovista i razlicitog ugla gledanja.
Ono sto ja pokusavam je da pokrenem ljude da posmatraju stvari i dogadjaje i iz nekog drugog ugla, da naprave mali iskorak u razmisljanju a da to, zaboga, ne proizvede lavinu uvreda kod onih koji misle drugacije. Mozda mi nacin nije previse suptilan ali je svakako namera dobra... a sta je vas cilj?
- hahah, stvarno mi je drago da vam se dopalo.
Da, igram, ali ste vi slab suigrac. Jer, zaboga, ko se usudio da spram vasih godina i iskustva misli drugacije...
Pozdrav.