20. oktobar 1944: Oslobođenje ili okupacija Beograda?

pitanje je, kako je kralj sa avionima punim zlata stigo do 2000 kilometara dalkog londona kad je sve oko njega vrvilo od njemackih lovaca?
morao je preleteti austriju, njemacku, okupiranu belgiju, okupiranu francusku...
tko mu je to obezbedio :D :D :D :D
Krele,vlada i kralj su se evakuisali u Egipat preko Grčke.Prostora pod britanskom kontrolom.

a gde su bili Beograđani kad se tito lomio po bosni sutjesci, neretvi, drvaru...?
Kolko ono bese ostalih narodnosti u partizanima na prvom zas avnoja u bihacu? Sts reko i lola ribar rukovodecih tog zasedanja?

Jel reko drugovi tuzno konstatujem da smo mi praktično SRPSKI POKRET jer preko 92 % su drugovi Srbi....
šetali lakovanim cipelama po knez Mihajlovoj i uopće im nisu smetali kukasti križevi u gradu
A? ko to kaze? neki koji su dali najmanje od svih narodnosti u partizanima, ispod 3 % dok su dali 20 000 u SS jedinice a ostalo u ustaško cveće? Oni nekome o fasizmu?

Ili bugarske fasisticke njusketine pobratimi i sluge fasista?

pitanje je, kako je kralj sa avionima punim zlata stigo do 2000 kilometara dalkog londona kad je sve oko njega vrvilo od njemackih lovaca?
morao je preleteti austriju, njemacku, okupiranu belgiju, okupiranu francusku...
tko mu je to obezbedio :D :D :D :D
Mislim da to zlato nije putovalo avionima, nego BRODOM! I otišlo pre same Hitlerove invazije.....

Kolko ono bese ostalih narodnosti u partizanima na prvom zas avnoja u bihacu? Sts reko i lola ribar rukovodecih tog zasedanja?

Jel reko drugovi tuzno konstatujem da smo mi praktično SRPSKI POKRET jer preko 92 % su drugovi Srbi....

A? ko to kaze? neki koji su dali najmanje od svih narodnosti u partizanima, ispod 3 % dok su dali 20 000 u SS jedinice a ostalo u ustaško cveće? Oni nekome o fasizmu?

Ili bugarske fasisticke njusketine pobratimi i sluge fasista?
u srbiji i nije bilo nekog otpora protiv njemaca
vecinom su se bitke sve do 44te vodile u bosni i hrvatskoj

Mislim da to zlato nije putovalo avionima, nego BRODOM! I otišlo pre same Hitlerove invazije.....
sa beogradskog pristanista :D :D
mediteran je bio pod vlascu italijanske i njemacke mornarice isto i obale spanjolske i francuske :D
jedino ako nisu isli preko severnog ledenog mora :D
pa jadran nije mogao da napusti niti jedan brod jer su italijani i njemci kontrolisali i talijansku i albansku obalu
vidi na karti kako izgleda put od jadrana do londona preko mora :D

to je i sam si uvideo da si se zapetljao u neistine i ne mozes da se iskoprcas :D
Kakve neistine.Ko išta zna o Drugom svetskom ratu na ovim prostorima da su Grčka i Jugoslavija istovremeno napadnute i da su se kralj i vlada evakusiali u Egipat preko Grčke.Ti sisoje samo lupetaš.Moj ker je pametniji od tebe.

hahahaha
grcka je bila u to vrijeme pod kontrolom njemacke a i iz egipta do londona em duzi put em sve pod kontrolom njemaca i italijana
ili je mozda isao preko kine :D :D :D
neko mu je osigurao put.... :D
Do 27-og marta 1941-e je Hitler smatrao Jugoslaviju 'prijateljskom' savezničkom državom... spremnu na PAKT... Pa kaže: Nije Staljin bez veze sklopio pakt sa Hitlerom! Lukavi lisac! :cepanje:

Kakve neistine.Ko išta zna o Drugom svetskom ratu na ovim prostorima da su Grčka i Jugoslavija istovremeno napadnute i da su se kralj i vlada evakusiali u Egipat preko Grčke.Ti sisoje samo lupetaš.Moj ker je pametniji od tebe.
nad grckom su gospodarili njemacki i italijanski lovci a taj kraljev zrakoplov je morao do egipta bar 4 puta negdje sleteti i napuniti gorivo

nad grckom su gospodarili njemacki i italijanski lovci a taj kraljev zrakoplov je morao do egipta bar 4 puta negdje sleteti i napuniti gorivo
On 14 and 15 April, the seven remaining Do 17K flew to Nikšić airfield in Montenegro and took part in the evacuation of King Peter II and members of the Yugoslav government to Greece.

Tri stepena revizionizma, ili pisanje PRAVE istorije?:super: 1) proslava oslobođenja, 2) ignoriranje te proslave, 3) proglašenje OKUPACIJOM??
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/971086/oslobodenje-beograda-20-oktobra-1944-godine/vest

Zatim, ovde piše ovo: "..1944 – Jedinice Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije pod komandom generala Peka Dapčevića i Crvene armije pod komandom generala Vladimira Ivanoviča Ždanova oslobodile su u Drugom svetskom ratu Beograd..."
Peko CRNOGORAC, komandant jedinica sastavljenih od crnogoraca, Srba 'od Bosne', valjda nešto Hrvata i druge sitne boranije???
Pitanje: Gde je tih dana bio Tito? Kada je dovukao svioje debelo Hrvatsko dupe u Beograd na Dedinje?? I preuzeo ZASLUGE??? Valjda kada su ratne operacije u Beogradu bile gotove, i nije bilo opasnosti za njega?? :cepanje::cepanje:
https://www.krstarica.com/zabava/zanimljivosti/na-danasnji-dan-20-oktobar/
Glupavo,al od takve osobe,jasno i ne može biti drugačije...
Gde je bi Putin kada su okupirali Bakmut,Marijupolj i ostale Ukrajinske gradove?
Držao svoje botoksirano dupe u Moskvi?

Back