Zato, dragi moj što ni taj Zapad nije monolitan
Nemcima/ Austrijanicma je odgovaralo da ovde žive i kontrolišu sve Hrvati, po mogućnosti rimokatoličke vere , Englezima da Srbi ne dominiraju , tj da ih uvek drže dovoljno da ne propadnu a ne uzdignu se, Rusima odgovara da ovde žive samo Srbi, Kinezi gledaju da sarađuju sa nekim ko je utemlejen , a ko nije baš omiljen , dakel Srbi, Francuzi kako im dune , ako im daš lovu niko bolji, ako ne daš niko gori, Italija sve je to lepo, ali sve što imate da delite sa nama , Amerikanci bi da postave novog igrača , nisu oni za ta tužekanja Srba i hrvata , Turci su istok, ali i dalje USA vazal (bar na papiru) oni bi nekako da se okešaju na ovaj prostor i ako je moguće da se islamizira , UAE ( takođe vazal) rezervna opcija kada u onoj pustinj nestane nafte, Iran, bolje da se bave njima nego nama, Jevreji što bi bilo mirno, kada može biti haos, ostali EUropljani imali tu nešto da i mi štipnemo.. i tako unedogled
Da su Hrvati dobili i deo BiH onda bi ovim prostorom dominirala Nemačka/Austrija - a to baš niko ne bi voleo sem Nemaca i Austrijanaca .
E sad na svoj ovoj skali pogledaj čiji su tačno Hrvati i ko ih sve za šta može koristiti.
Za sada oni su jedini kojima je priznata nacija 1918 , tj koji su uvaljeni kao neki narod sa kao nekim pretenzijama na neku teritoriju i koji su se dovoljno emancipovali .. u istom periodu formirani su i neki Albanci, njima su i dali državu , i pustili ih da tamo prde i smrdedok nije došao Amerikanac i rekao ja sa indijancima najbolje znam da radi, dakle Albanci ( izvinjavam se Indijancima, tom časnom i poštenom narodu i nada sve naivnom, ali svako vreme ima svoje Indijance) .