2 pitanja

jelenajelena

Obećava
Poruka
66
Prvo, moze li neko da mi objasni kako da otvorim nalog na yahoo messenger-u. Instalirala sam program na kompu, ali ne mogu da chatujem.

Drugo, kako da na audiograberu iskopiram audiodisk ni prebacim ga u mp3 formu. I kako da napisem imena pesama.

Znam da su ovo jednostavne stvari, ali provaljivanje kako funkcionisu neki programchici mi slabije ide i zahvaljujem se unapred na objasnjenju!

hajde GZ odgovori, ja zaista nemam vremena
shame.gif

1. Registruj se na Yahoo i samim tim imas nalog za sve njihove servise, medju kojima je i mesendzer.
2. Nisam nikad koristio Audiograber, pa neka na ovo odgovori neko ko je imao iskusva sa ovim programom.

jelenajelena:
Drugo, kako da na audiograberu iskopiram audiodisk ni prebacim ga u mp3 formu. I kako da napisem imena pesama.
Ubacis disk u komp,startujes audiograber(pojavice ti se sadrzaj cd-a),ides na setings i izaberes folder gde zelis da stavis pesme,desni klik misem na pesmu i izaberi opciju rename.

Posto sam prozvan da kazem, da dopunim...

Sto se tice Yahoo messengera jednostavno ti je vec objasnjeno da ti je potreban nalog na Yahoo i on je Free, znaci da je besplatan i mozes da otvoris taj nalog kad god hoces..

Ako nisi sigurna onda lijepo otovoris ovo http://www.yahoo.com/ zatim u vrhu stranice imas link koji te vodi na otvaranje naloga http://www.yahoo.com/_ylh=X3oDMTEwdnZjMjFhBF9TAzI3MTYxNDkEdGVzdAMwBHRtcGwDaW5kZXgtY3Nz/r/m7

Nakon toga ides u kreiranje svoj Yahoo accaunta i pratis toko, znaci popunjavas ono sto treba.. Mislim da se tu mozes snaci... Ako te bas ne ide obrati mi se na PP da ti pomognem..

Kada zavrsis formiranje svog accaunta na Yahoo onda ce sa Yahoo messengerom da ide sve lakse jer ce ti u podesavanjima trebati samo User name i password i messenger bi trebao biti spreman za koristenje..

Sto se tice Audio Grabera, moram da priznam da sam zaboravio i kako izgleda jer ga nisam koristio od 1998 godine i bas bih morao da se prisjetim kako funkcionise s obzirom da od tada koristim sasvim nesto drugo sto i tebi preporucujem.. CD-ex, mnogo jednostavan za upotrebu i koristan a odradjuje posao isto kao i gore pomenuti...

Ukoliko imas jos pitanja pitaj, ili se obrati na PP pa cemo se snaci..

Pozdrav svima..

Hvala na odgovorima!
Uspela sam da otvorim nalog na yahoo msgr i totalno je o.k.za sada. Posebno se zhvaljujem GZ na tome.
Sto se tice audiograbera, nisam uspela da prebacim pesme u drugi folder. Kad kliknem na settings i browse, uopste vise ne mogu da kliknem na pesme. A hocu da ga koristim da audio disk prebacim u mp3 formu, ne da skidam pesme sa interneta.
Pozdrav...

Audiograbber ima odlican prevod na nas jezik. Skini sa njihovog sajta Serbian2.lng, snimis ga u audiograbber-ov direktorij i onda odes na File-Choose language i prebacis na Serbian2.

Nakon toga imas dve vrste podesavanja. Opsta i mp3. Putanja je Settings(Opcije)-General Settings(Opste opcije) odmah na vrhu prozora koji ce se otvoriti nalazi se putanja - direktorij u koji se snimaju fajlovi. Pored toga nalazi se dugme Browse(Potrazi), na koje kliknes i odaberes neki drugi direktorij u koji zelis da se snimaju fajlovi - na ovom mestu samo biras direktorij u koji se snimaju fajlovi. Ako zelis da vec snimljene fajlove prebacis na neko drugo mesto to ces morati da uradis iz Windows explorera ili Total Commandera. Na sredini tog prozora nalazi se opcija CD-ROM gde treba da odaberes koji ces CD-ROM uredjaj da koristis (ako ih imas vise). Ostalo ostavi kako jeste.

Druga opcija je Settings-mp3 settings. Kad otvoris taj prozor na vrhu imas cetiri opcije gde biras da li ce da snimi u wav ili mp3. Odaberi poslednju opciju Direct Rip and Encode to MP3 file. Nakon toga treba jos da odaberes kvalitet na pr. stereo i bitrate na pr. 128.

I to je sve sto se tice podesavanja.

Nakon toga samo ubacis cd i pojavice se na glavnom ekranu spisak pesama. Tu mozes da izmenis naziv pesama, upises naziv izvodjaca i sl. Na kraju samo pritisnes dugme Grab i to je to.

Back