1992- до 11 јула 1995 - 52 покланих српских села око Сребренице, шта је прва асоцијација за Муслимане?

Шта покољ у 52 Српских села око Сребренице од 1992 до 11 јула 1995 значи за Муслимане?

• Муслиманску срамоту

• Поносни на масиван покољ Српских села око Сребренице

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
To brate ne znam tacno, bio je redovna policija, gde su oni bili i koja jedinica ne znam, ali bio je tamo. Znaci ne vojna, vec MUP RS.
Ne možeš baš nikako da znaš kad je rođak izmišljen da se spreči diskusija o pokoljima nad Srbima.

Ne možeš baš nikako da znaš kad je rođak izmišljen da se spreči diskusija o pokoljima nad Srbima.
Evo ja cu se iskljuciti iz diskusije, da vas ne ometam, i da ne skrecem diskusiju.
Pozdrav.

Na Tviteru sam zapazio masu turbo bosanskih patriJota koji u slobodno vreme izigravaju savesti Srbije i u prvom licu množine lamentiraju nad raznim srpskim zlodelima, kad pogledaš profil naš zgroženi Srbin diže koljače Orića i Dudakovića u nebesa.

A, reci mi nesto, onako. To sto se desilo u Srebrenici, svi znamo da su zena i deca poslani u autobusima put federacije, zakkjucio sam iz tvog posta da si bio tamo, pa reci mi to sto se desilo tamo kadnije ta ubijanja jel to bilo jednom delom iz osvete ili je to jednostavno bila vojna akcija.
То нико не зна, моје лично мишљење је да масовнијих стрељања није ни било.
Десио се инцидент у Кравицама, где су малобројне полицијске снаге уплашене
за сопствене животе, након отимања пушке и убиства колеге примениле прекомерну сили(благо речено).
Српским језиком, побили су око 2000 заробљених војника. Мање групације хватане су свуда по Дрини
у покушајима бекства у Србију и већином ликвидиране на лицу места. Ту није било никаквих официра
ни сведока. Ти инциденти заједно са погинулим у пробоју искориштени су за конструисање непостојећег
геноцида и непостојећег удруженог злочиначког подухвата. Људске мурве попут Ердемовића искориштене
су у процесу оптуженима за лажно сведочење о лажним наређењима и намерама војног руководства ВРС-а.

Oseća se zbog čega si krenuo u prvom licu množine. Sad pravac na forum Klixx.ba.
Што га отера? Можда би се јадничак у неком тренутку отворио, можда је из Сребренице?
Могуће да је са неном и осталима улазио у спаљена српска села скупљајући стоку и остале потрепштине.
Никако да се појави један такав сведок а пуни аутобуси таквих послани су за Тузлу.
Видиш да је имао неког блињег који се пропио зарад зулума који је починио, психологија је неумољива.
Он само интерполира сопствена запажања на супротну страну.

Pa ok.. bilo je puno zločina Muslimana nad Srbima... meni je strašna priča o dečaku, desetak godina , koji se vratio po psa .. uhvatili su ga, vadili mu oči, sekli uši, lomili kost po kost.. monstrumi.. ima snimka kad muslimani napuštaju Srebrenicu a neka žena u crnom baca kamenje na kolonu.. to je majka tog dečaka
Da, samo one koji od Srebrenice prave nacionalni osnivački mit jedino zanima kako da se preči samo pominjanje pokolja nad Srbima. Da ne pominjem sve grozote koje su počinili mudžahedini.

Ovde poznajem jednog Bošnjaka, i zanimljivo da je kad je u Srbiji nekad davno na TV prikazana filmska dokumentacija o grozotama nad Srbima koja su počinili mudžahedini (i sami se snimali, jezivo je za gledanje) čovek bio jako zabrinut zato što to može da “podstakne mržnju”. A Srebrenicu ne prestaje da pominje. Pominjanje toga non-stop valjda nekako “ne može” da podstakne mržnju.

То нико не зна, моје лично мишљење је да масовнијих стрељања није ни било.
Десио се инцидент у Кравицама, где су малобројне полицијске снаге уплашене
за сопствене животе, након отимања пушке и убиства колеге примениле прекомерну сили(благо речено).
Српским језиком, побили су око 2000 заробљених војника. Мање групације хватане су свуда по Дрини
у покушајима бекства у Србију и већином ликвидиране на лицу места. Ту није било никаквих официра
ни сведока. Ти инциденти заједно са погинулим у пробоју искориштени су за конструисање непостојећег
геноцида и непостојећег удруженог злочиначког подухвата. Људске мурве попут Ердемовића искориштене
су у процесу оптуженима за лажно сведочење о лажним наређењима и намерама војног руководства ВРС-а.
Hvala na odgovoru.
U, principu nista od toga nije trebalo da se desi, medjutim desilo se to da su muslimani od 92 na celu sa Naserom Oric ciljano upadali u srpska sela i pravili masakre, zato sam te i pitao koliko je bilo tih osveta jer svakako da je bilo ljudi kojima su pobijene, silovane cele porodice i da su osvete mogle biti i ocekivane.

Meni nije jasno kako su uopste muslimani dopustili Oricu da ode iz Srebrenice i kako ga niko nije posle rata odradio, jer je svakako jedan od najvecih krivaca za tamosnja desavanja, zasto nije osudjen to se zna, da je i on osudjen onda bi se morala krivica na srbe dosta relativizirati ovako a to medjunarodnoj zajednici nikako nije bilo u cilju, ovako su medijskom propagandom relativizirali srpske zrtve tamo, ucinili ih manje vrednim od muslimanskih i na taj nacin srbe postavili za glavne krivce desavanja u Srebrenici sto nikako ne moze biti tacno i nije istina. Takodje i jedan deo krivice snose i sami nasi advokati, branioci i tuzioci, cuo sam da se tu ogromna lova okretala, da bi se prikrili neki dokazi koji su mogli osuditi i jedan deo muslimana za desavanja u srpskim selima oko Srebrenice.

Meni nije jasno kako su uopste muslimani dopustili Oricu da ode iz Srebrenice i kako ga niko nije posle rata odradio
Нико их није ништа ни питао. Глупани га још и величају негирајући чак и чињеницу да нико није ни бранио Сребреницу.
Српска војска се једноставно ушетала у Сребреницу.

da bi se prikrili neki dokazi koji su mogli osuditi i jedan deo muslimana za desavanja u srpskim selima oko Srebrenice.
Зар треба још неки доказ поред фотографија Орића у затртим селима?
Те фотографије су доказ његовог присуства и командовања а није одговарао
по командној одговорности. Многи српски официри су одлежали казне а да никакве
везе са злочинима нису имали, јер се нису довољно ангажовали у сузбијању истих
у својој зони одговорности. Зашто исти аршин не важи за Насера?
Питање је реторичко јер је сваком паметном јасан одговор а за непаметне дотични је
херој за кога је суд рекао да није крив.

Poslednja izmena:
Narativ svako da forsira svoj...
Svako prekidanje postovanja zivota i uredjenog drustva je ogroman prekrsaj za nekog ko je gradjanin ili covek....za onog drugog nije toliko..

Tesko je reci ej ovaj ubijeni je nebitan zato sto je danas ubijen sam i na ovoj nizbrdici u sljivaku , eno ga lezi , pocece muve da se skupljaju oko nozdrva....zabole me uvo da li ima decu , zenu , roditelje, sto je kakio kakio je...
Jel treba uvesti granicu na 20, ispod je zalutali metak, a iznad zlocin?

A dobro znamo da je onaj jedan ostrasceni i razjareni bik koji je ubio ovog jednog, sutra ubio njih 20....i ubice opet...
Zato svaki prestup ne treba relatizovati, ej ubio je jer je njemu neko ubio brata....ubio je, tacka...

Ako bude nije ubio nego samo osvetio , nema stajanja dok se ne zatre jedna ili druga strana...ili dok neki politicar koji je dovezo cisternu nafte ne kaze, ajd dosta, eno vam suvog mesa smirite se i da se pakujete kuci..

Нико их није ништа ни питао. Глупани га још и величају негирајући чак и чињеницу да нико није ни бранио Сребреницу.
Bilo je tu likova, recimo onaj Hakija Meholjic, bilo je ocekivati da takvi recimo odrade nesto, neka zaseda ili slicno. Jer mnogih desavanja u Srebrenici sigurno ne bi bilo da tamo nije bilo Nasera i njegovih divljackih pohoda po srpskim selima oko Srebrenice
Питање је ретоеичко јер је сваком паметном јасан одговор а за непаметне дотични је
Samo zbog krajnjeg cilja medjunarodna zajednica nije dozvolila da se Naser osudi i to je jedina istina, taj cilj je jasan, da bi srbi bili glavni krivci za desavanja u Srebrenici da bi se tako presudilo, samom tom presudom sve srpske zrtve tamo su manje vazne i fakticki kao da se nisu ni desile kao da smo mi sebe sami pobili i poklali, jer niko nije osudjen. Da je Naser osudjen onda bi to oporilo, pa bi tu itekako bilo jos osudjenih muslimana, fakticki krvnici, koljaci, silovatelji i dan danas slobodno setaju po BiH, Srbiji..itd, i to je sve taj ebeni medjunarodni sud u Hagu dozvolio, naravno opet prozivam kompletnu nasu advokaturu, tuzilastva, branioce, sve je to moglo dosta bolje da to sve zajedno nije bilo previse korumpirano.

Bilo je tu likova, recimo onaj Hakija Meholjic, bilo je ocekivati da takvi recimo odrade nesto, neka zaseda ili slicno. Jer mnogih desavanja u Srebrenici sigurno ne bi bilo da tamo nije bilo Nasera i njegovih divljackih pohoda po srpskim selima oko Srebrenice

Samo zbog krajnjeg cilja medjunarodna zajednica nije dozvolila da se Naser osudi i to je jedina istina, taj cilj je jasan, da bi srbi bili glavni krivci za desavanja u Srebrenici da bi se tako presudilo, samom tom presudom sve srpske zrtve tamo su manje vazne i fakticki kao da se nisu ni desile kao da smo mi sebe sami pobili i poklali, jer niko nije osudjen. Da je Naser osudjen onda bi to oporilo, pa bi tu itekako bilo jos osudjenih muslimana, fakticki krvnici, koljaci, silovatelji i dan danas slobodno setaju po BiH, Srbiji..itd, i to je sve taj ebeni medjunarodni sud u Hagu dozvolio, naravno opet prozivam kompletnu nasu advokaturu, tuzilastva, branioce, sve je to moglo dosta bolje da to sve zajedno nije bilo previse korumpirano.
Не заборавити НАТО планове за КиМ, много је лакше отети део територије злим Србима.
Западни политичари су де факто користили говор мржње у Гебелсовском процесу дехуманизације
Срба и Србије зарад прикривања сопствене умешаности и намера.
Чак је и суд у Хагу саучесник у злочину против мира.

Не заборавити НАТО планове за КиМ, много је лакше отети део територије злим Србима.
Западни политичари су де факто користили говор мржње у Гебелсовском процесу дехуманизације
Срба и Србије зарад прикривања сопствене умешаности и намера.
Чак је и суд у Хагу саучесник у злочину против мира.
Takodje ne zaboraviti ni Krajinu, Srebrenica je iskoristena kao okidac da medjunarodna zajednica stane direktno na stranu Hrvatske i da se uradi najvece etnicko ciscenje u Evropi jos od 2 svetskog rata, gde je sa svojih ognjista proterano preko milion ljudi samo zato sto su Srbi, to svaki Srbin i onaj koji se rodi za 100 godina, to ne sme zaboraviti, to se mora pamtiti.

Sto se tice suda u Hagu, to je svakako zlocinacka ustanova napravljena i smisljena za provodjenje onih najvisih ciljeva. Nisam nesto ljubitelj Seselja i te njegove politike ali mu se divim za celi taj sou u Hagu i sto ih je napravio majmunima milion puta.

Takodje ne zaboraviti ni Krajinu, Srebrenica je iskoristena kao okidac da medjunarodna zajednica stane direktno na stranu Hrvatske i da se uradi najvece etnicko ciscenje u Evropi jos od 2 svetskog rata, gde je sa svojih ognjista proterano preko milion ljudi samo zato sto su Srbi, to svaki Srbin i onaj koji se rodi za 100 godina, to ne sme zaboraviti, to se mora pamtiti.

Sto se tice suda u Hagu, to je svakako zlocinacka ustanova napravljena i smisljena za provodjenje onih najvisih ciljeva. Nisam nesto ljubitelj Seselja i te njegove politike ali mu se divim za celi taj sou u Hagu i sto ih je napravio majmunima milion puta.
A šta je poslužilo kao okidač da "medjunarodna zajednica" podrži hrvatsku invaziju na UNPA Zapadna Slavonija ?

A šta je poslužilo kao okidač da "medjunarodna zajednica" podrži hrvatsku invaziju na UNPA Zapadna Slavonija ?
АВНОЈ
Републичке границе су једина тековина СФРЈ коју запад признаје.
Иако настале у титоистичкој диктатури те границе су им прирасле за срце
као да су их они цртали.

Poslednja izmena:

Питање је реторичко јер је сваком паметном јасан одговор а за непаметне дотични је
Koliko je oficira Vermahta, SS i Gestapo koje nisu uhvatili partizani “procesuirano” za neuporedivo krvavije zločine u Jugoslaviji? Niko živ. Kurt Valdhajm je učestvovao i u planiranjima i iu izvršenjima masakara na Kozari gde je ubijeno više Srba zato što su Srbi nego što je poginulo svih ukupno u ratu u BiH za 4 godine borbi.

Kažnjen je foteljama Generalnog sekretara UN i predsednika Austrije. Kao oficir Abvera (“objašnjeno” da je bio samo “obaveštajni oficir” - to sw kod Hitlera zvalo ‘Abwehr’ je bio direktno umešan u planiranje baš svih“antipartizanskih akcija” i “suzbijanja subverzivnih elemenata” (= masovna streljanja) gde god je bio “angažovan” i u Jugoslaviji i u Grčkoj.

Much historical interest has centred on Waldheim's role in Operation Kozara in 1942.[14] According to one post-war investigator, prisoners were routinely shot within only a few hundred metres (yards) of Waldheim's office,[15] and 35 kilometres (22 mi) away at the Jasenovac concentration camp. Waldheim later stated that "he did not know about the murder of civilians there".[15]

Waldheim's name appears on the Wehrmacht's "honour list" of those responsible for the militarily successful operation. The Nazi puppet state, the Independent State of Croatia, awarded Waldheim the Medal of the Crown of King Zvonimir in silver with an oak branches cluster.[16] Decades later, during the lobbying for his election as U.N. Secretary General, Yugoslav President Josip Broz Tito, who had led the Yugoslav Partisans during the war, awarded Waldheim one of the highest Yugoslav orders, “not knowing the details of his prior military service”.[17]

Broz ga je odlikovao, eto nije znao, a bio je predsednik Austrije upravo u vreme početka raspada Jugoslavije: od 1986 do 1992. Naravno, Austrija kojoj je tadašnji predsednik bio štabni oficir Aleksandra Lera nije bila umešana u rat i raspad Jugoslavije, a i nije bila vođena revanšističkim namerama. A nije ni Nemačka, dabome.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kurt_Waldheim

Без обзира да ли је било или није било масовних стрељања заробљених, тврдим за потурице ону народну "како сам се надала.....добро сам се удала" !! Ја сам мислио те године да ће наши горе ножем и секиром убити све живо и мртво а што је муслиманско. Био сам изненађен када су пустили оних 25 000 цивила. Чак сам у једном моменту помислио да је истина да је убијено десет хиљада балијаћа али ни то није истина. Али сам се увек питао како су наши могли да дозволе да они стално упадају у српска села. Зашто их нису боље чували.

Kakva sada Srebrenica? Gledaj kako je suđeno Nemcima za streljanje partizana - streljanja partizana nisu bila ratni zločin => ni streljanja Zeleni Beretki ne mogu to da budu. Lepo piše u zaključku suda da je partizane bilo moguće zakonito streljati. Nemam namere da uopšte uzimam u obzir nikakve drugačije argumente oko Alijinih.

E8F26C20-E75E-4C08-BCED-516EA125A4BD.png

Али сам се увек питао како су наши могли да дозволе да они стално упадају у српска села. Зашто их нису боље чували.
Мањак људства. Цео рат то нам је била највећа мука. Много војно способних избегли(побегли)
су у Србију и којекуде по белом свету. Није Чорба џаба певао 'два га вуку а тројица туку'.

Da, snimali nasi naseg generala kada je deci delio cokoladice u autobusima i otpremio ih mislim za Kladanj, ako se dobro secam tog snimka.
Znaci ti hoces reci, da su svi ostali izginuli iskljucivo u borbama i pokusaju proboja?
Pricam iskljucivo o Srebrenici i sta se tamo desavalo.
Vasih vojnika je nastradalo oko 6500 (ako sam dobro informisan) u pokusaju proboja ka Tuzli,a nasa artiljerija ih je "napipala" po sumama.Doduse,bilo je i medjusobne borbe u toj koloni kako je rekao Hakija Meholjic.Postojali su i spiskovi onih koji se ne smeju zivi docepati slobodne teritorije kako je rekao.

Najpoznatiji zločin nad Srbima se zbio na pravoslavni Božić 1993 kad je nastradao veći broj Srba, troznamenkasti neki broj🤔 Napad na sam Božić je izveden iz dva razloga, jedan je iznenađenje a drugi je hrana, što je opet povezano s Božićem, tj pretpostavkom da će biti hrane zbog Božića.

Nemam ja sta lagati vas, vi imate svoju istinu ja imam svoju. Svoju istinu pokusavam sagledati realnim cinjenicama one koje su mi dostupne, vi imate svoje, evidentno je da postoji razlika i da raspolazemo razlicitim cinjenicama a samim tim i istinama sta se tamo desavalo.
realna cinjenica je, da su muslimani bili porazeni...a onda zasticeni od totalnog poraza, pod NATO kisobranom...ubrzo su krenuli u masakriranja srpskih sela...posle toga sklanjanje u navodno demilitarizovanu zonu, gde Srbi nisu ulazili...to je trajalo tri godine, a trajalo bi i do 2023g, da je rat potrajao do ove godine...kako bi ti postupio, da si bio na mestu generala VRS...

Najpoznatiji zločin nad Srbima se zbio na pravoslavni Božić 1993 kad je nastradao veći broj Srba, troznamenkasti neki broj🤔 Napad na sam Božić je izveden iz dva razloga, jedan je iznenađenje a drugi je hrana, što je opet povezano s Božićem, tj pretpostavkom da će biti hrane zbog Božića.
Ма да, Срби једу само за божић а муслимани преферирају свињску печеницу.
Рачунали су на смањену опрезност због првог мрсног дана, тешка храна, алкохол
и весеље чине војску неспосомном за отпор, поготово ако су у цркви на литургији,
без оружја.

Back