1959g. Gibson Les Paul gitara

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
507
Peter Green-ova (Fleetwood Mac), 1959 Gibson Les Paul gitara je toliko ekskluzivna, da je "Gibson Custom Shop" napravio seriju od svega 50 gitara, bez da su objavili koliko gitara kosta.
Kupci ovih 50 gitara nisu objavljeni, ali je nedavno Adam Jones, gitarista grupe Tool, objavio da je on sebi za rodjendan kupio jednu od ovih 50 gitara.
Adam Jones je vec blisko saradjivao da Gibson Custom Shop na ponovnom reizdanju 1979 Les Paul Signature gitara, koje su se prodavale za $10.000 dolara i kojih je napravljeno svega 79 komada.
Gibson je do detalja kopirao Piter Grinov istorijski model. Originalnu gitaru je nakon Grina posedovao Gary Moore, dok se trenutno nalazi u posedu Kirk Hammett-a, gitariste Metalike. Kirk je takodje pomogao da se replike prikazu do samog detalja kao Grinov original.
Ni Gibson, ni Jones nisu objavili koliko kosta jedna kopija Grinovog orginalnog Gibsona iz 1959-te godine, ali se predpostavlja da je cena oko $50.000 dolara.
Iako je Jones jedini za koga se zna da je kupio jednu od svega 50 ovih gitara, sada se javno pojavio jos jedan kupac koji je objavio da je on kupio zadnji, pedeseti primerak ove gitare.
A kupac je niko drugi do holivudski glumac Jason Momoa. Ko je kupio preostalih 48 gitara je za sada tajna......

pS6rLZZhqncj2GAMZr2Vb5-970-80.jpg
 

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
507
U principu svih 50 gitara su 2022 godiste, kopije Gibsona iz 1959-te godine. U redu bi bilo da da su objavili malu seriju kopija ovih gitara ali ne vidim svrhu da kopiraju bas svaku ogrebotinu, ili izlizani deo bez farbe kao na originalu koji je posedovao Piter Grin. Pomalo je ekstremno i bespotrebno. Ali mogu da se kladim da je Kit Ricards iz Roling Stonsa upravo kupio svoju 3001-u gitaru.......
 

Top