18% tinejdzera komunicira samo putem fb

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Veliki procenat Amerikanaca tinejdzerske dobi medjusobno komunicira samo drustvenim mrezama.

teensinfographic_VIDIClanakVelika.jpg

Zavisi sta se misli pod komunikacijom, ako je objavljivanje glupavih statusa, lajkovanje fotografija i sl. to ne bih svrstao u pravu komunikaciju, iako to tehnicki jeste.
Posto ovi moderni telefoni su 24/7 na internetu nije ni cudo sto se koristi Face (jer retko ko, posebno od tinejdzera nema FB). Licno, koristim Facebook da ne bi trosio kredit posto nemam pakete a ne volim mesecne pretplate i gluposti, tako da mi je ovako lakse.
Ne znam da li se misli samo FB, bez kontakta licem u lice, bez telefona i sl. Realno Facebook i internet mogu da zamene telefon, besplatni pozivi i poruke dokle god ima interneta, nije ni cudo, mada ne treba to zameniti za pravi kontakt licem u lice.

Ne znam da li se misli samo FB, bez kontakta licem u lice, bez telefona i sl. Realno Facebook i internet mogu da zamene telefon, besplatni pozivi i poruke dokle god ima interneta, nije ni cudo, mada ne treba to zameniti za pravi kontakt licem u lice.

Na to sam mislio, komunikacije uzivo je sve manje, govor se zamenjuje rukama iako je po prirodi za govor zaduzen vrat, jezik i glasne zice.

Kod nas veliki broj dece ima deformitete kicme i i sve su vise metiljavi zbog nedovoljne fizicke aktivnosti. Racunar je zamenio igralista. Hoce li u buducnosti buduci odrasli ljudi biti veci devijanti nego sto su danas?

Na to sam mislio, komunikacije uzivo je sve manje, govor se zamenjuje rukama iako je po prirodi za govor zaduzen vrat, jezik i glasne zice.

Kod nas veliki broj dece ima deformitete kicme i i sve su vise metiljavi zbog nedovoljne fizicke aktivnosti. Racunar je zamenio igralista. Hoce li u buducnosti buduci odrasli ljudi biti veci devijanti nego sto su danas?

Tehnologija napreduje, mocices da biras koliko glava hoces a ne samo da li kicmu da ispravis :lol:. Sve se brze zivi i sve je veca potreba za "instant" komunikacijom a otuda i veca potreba za fejsom, spejsom i ostalim stvarima.

Ajde da razumem tu zamenu kada mi je neki prijatelj (mislim pravi prijatelj, ne one Facebook gluposti) u inostranstvu, pa ne mozemo da se vidimo, pa se iskucamo tako da kazem, ispricamo, ili pustis nekom poruku preko Face-a kada te mrzi kredit da trosis, ali kako kucanje moze da zameni pravu komunikaciju? Meni je oduvek bilo zanimljivije i zabavnije da pricam sa nekim u cetiri oka, imas gestikulaciju, pokrete sve, mada kuckanje je u nekim primerima prakticnije.

Back