17 vekova od Nikejskog sabora

Meni je bitno samo priznanje da je Zapad (Rim/papa i car) nametnuli vjerovanje u Trojstvo cijeloj Crkvi. Bitno jer dokazuje da je Katolička Crkva izvorna crkva dok su pravoslavci došli kasnije.

Što se samog arijanstva tiče, nisam kompetentan da razlučim jesu li u krivu ili ne. Vjerujem Crkvi da je točno ustvrdila da je krivovjerje.
A, prvi i drugi Vaseljenski sabori bili na Istoku i Kapadokijci sa Istoka su na kraju definisali konačno dogmu o sv.Trojsvu.

Ali, Zapad i Istok su bili jedno i ortodoksni i poptuno je nebitno ko je prvi ili drugi nešto ustanovio, Pravoslavlje je njihov naslednik.

Gledao sam zajedničko ispovedanje vere rimskog pape Lava i pravoslavnih jeraraha. U čemu je problem sa Vatikanom. I sad da ovaj papa se saglasi sa pravoslavnima u nečemu (Verovanju npr.), ko zna šta može neko od njegovih naslednika da promeni jer rimske pape imaju mogućnost da donose nove dogmate.

Kako te bre nije sramota da falsifikuješ tekst koji sam postavio i to u citatu?!
To je na nivou jehovista i subotara. S njima se hvataš u kolo!
Brate ti možeš postiti koliko hoćeš, moliti psaltire i te silne molitve koje si nabrajajao ovdje, i Antuna Padovanskog, ionako te ne čuju, ali tvoj nastup debatiranja je nula, arogantan, vređalački, osuđivački, da ne nabrajam više....pa dosta te više...

Brate ti možeš postiti koliko hoćeš, moliti psaltire i te silne molitve koje si nabrajajao ovdje, i Antuna Padovanskog, ionako te ne čuju, ali tvoj nastup debatiranja je nula, arogantan, vređalački, osuđivački, da ne nabrajam više....pa dosta te više...
Administrator je obrisao poruku u kojoj je falsifikovan moj tekst.
Nikome ja ništa ne namećem. Iznosim svoje mišljenje, a i to sve ređe. Polako se povlačim. Još dovršim ovaj NZ za 89 dana i pero o klin.

Babin kusur od 10% bruto mesečno, "božjih para". kad im vrate šipak, pa im ostane više nego što su imali, po nekoj teoriji...
То је једна минорна заједница која се сакрива иза здравог живота и проучавања Библије. Неће одмах да кажу ко су и шта су. Зна се ко се крије, ко нешто скрива.

Рекао си - да могу да те ставе у било коју заједницу и да се не љутиш.
Naravno,nikom ne mozes braniti da te naziva kako hoce a na tebe je samo da si na cistom dali ces reagovati emotivno ili ignorisati takve kvalifikacije...ja se odlucio za ovu drugu opciju !
Рекао си да су адвентисти прави хришћани
Tako je,jer su takvog verovanja bili apostoli i prvi hriscani iz Biblije...
U tom smislu evo javno kazem da i ja imam ista takva verovanja pa me ti sad nazovi kako hoces...kako ono bese,mozes me nazvati i Suzan ali ja sam robivek !

Kaže čovek čija verska zajednica odobrava abortuse i čije zdravstvene ustanove iste vrše.
Hajde sreco daj se izjasni precizno i bez okolisanja:

1. Zamisli da imas mladu mamu sa dvoje malisana i muza kojeg voli i eto sticajem okolnosti ona zatrudnela ali ujedno imala neku zdravstvenu muku zbog koje joj doktori nedvosmisljeno savetuju da prekine trudnocu da bi spasila zivot...
I sad mi reci ,sta bi ti izabrao ???

2. zamisli mlada devojcica sa 11 godina zatrudnela u nekom silovanju ,sta bi joj ti preporucio ???

Naravno,nikom ne mozes braniti da te naziva kako hoce a na tebe je samo da si na cistom dali ces reagovati emotivno ili ignorisati takve kvalifikacije...ja se odlucio za ovu drugu opciju !
Видим православни ти сметају ?
Tako je,jer su takvog verovanja bili apostoli i prvi hriscani iz Biblije...
U tom smislu evo javno kazem da i ja imam ista takva verovanja pa me ti sad nazovi kako hoces...kako ono bese,mozes me nazvati i Suzan ali ja sam robivek !
Значи може како год ? Али не може Јеховин сведок, не може православан, ни Лутеран не може.
Па како то онда да се не љутиш када те неко приброји у одређену групу, кад ти имаш нешто против тих заједница.
Што си рекао да немаш када имаш ?

Back