14 година од убиства шест србских младића – нико није одговарао!

dejan624

Domaćin
Poruka
4.526
На данашњи дан, 14.децембра 1998. године двојица маскираних мушкараца (чланови групе злочинца Рамуша Харадинаја), само дан након што су САД и СБ ставиле вето на председничко саопштење којим се осуђују шиптарски терористи на Косову и Метохији, осокољени таквом подршком, упали су у кафић Панда у Пећи, ранили више а убили шест Срба, четири на лицу места, а два су преминула у болници од задобијених рана. Убијени су: Иван Обрадовић (15), Драган Трифовић (17), Вукосав Гвозденовић (17) и Иван Радевић (25). У приштинској болници ранама су подлегли Зоран Станојевић (17) и Светислав Ристић (16). Теже су рањени седамнаестогодишњи Владимир Лончаревић и власник кафића Мирсад Шабовић и лакше Никола Рајовић.

На вратима су стајала двојица терориста обучена у црно са капама на глави и немилосрдно пуцали по нама. Први метак погодио је Ивана који је пао на мене. Чуо сам када је Лазар Обрадовић, Иванов отац, који се ту затекао, викнуо: `Сине мој!`, али, нажалост, његовом Ивану више није било спаса.

Никола Рајовић, преживели дечак. (14.12.1998)

Ја наиван очекивао да (про)српска џандармерија после хапшења Славољуба Јовића званог Паги (усред К. Митровице, под сумњом да је пуцао на војнике КФОР-а) крене у даље акције, али ништа...

Back