JABUCHILO
Domaćin
- Poruka
- 4.908
Zg2004:e vidis bas ta mrznja mi nije jasna...i tvoja recenica sam ak mrzim hrvate osjecam se srbinom....zbog cega?...sta ti mislis da se ja osjecam hrvatom trebam mrzit srbe...glupost...valjda se osjecam hrvatom jer volim svoju zemlju,svoje sunarodnjake,svoj zivot...a ne zato sta bih trebao mrzit srbe...to je za mene glupost oprosti...vrjeme je za 21 stoljece a ne mrznju frende...
ja ti dajem stanje stvari. neka me ispravi neko ako gresim. nemoj da se ljutis drugar. malo sta su srbima ostavili da vole. pljeskavicu...mmm... i to je to. ostalo nema sta da se voli-ne voli. imas boga da ga verujes, imas drzavu da joj ne verujes. to je uvek bilo srpski. a da volis... pa, kad nam daju nesto da volimo a da ga prethodno ne razmrljave i ugovnaju - onda cemo da volimo.
dakle, stanje stvari: uzeli su mi sve sto volim - ali zato mnogo bolje znam sta mrzim. a sloboda, srecnice jedan sa svojom ljubavi (nije ironija, ozbiljno ti zavidim), sloboda je danas znati sta neces a ne znati sta hoces. sloboda je opet u pubertetu. ako si postojan u mrznji ) doci ce i to sto volis. .ebi ga drugar, mi biramo aktuelniji model, vidis kuda svi idu...
ajde, nema ljutis. ti si za nas simbol uspeha. ali mi smo za sebe simbol slobode. evo stavih neki dan crnjanskog - jugoslavija. procitaj pod 'razno'.
" zdravo na pragu mrki pogledi,
mrznja i svadja.
zdravo, u sramu, pokoru, bedi,
braca smo braca"
e. ziv bio brate. i dobrodosao na forum. ako me razumes, shvatices da nisam los COVEK, jer sam dobar srbin. ti isto, samo obrnuto na hrvatski