14 godina od pada Vukovara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zg2004:
e vidis bas ta mrznja mi nije jasna...i tvoja recenica sam ak mrzim hrvate osjecam se srbinom....zbog cega?...sta ti mislis da se ja osjecam hrvatom trebam mrzit srbe...glupost...valjda se osjecam hrvatom jer volim svoju zemlju,svoje sunarodnjake,svoj zivot...a ne zato sta bih trebao mrzit srbe...to je za mene glupost oprosti...vrjeme je za 21 stoljece a ne mrznju frende...

ja ti dajem stanje stvari. neka me ispravi neko ako gresim. nemoj da se ljutis drugar. malo sta su srbima ostavili da vole. pljeskavicu...mmm... i to je to. ostalo nema sta da se voli-ne voli. imas boga da ga verujes, imas drzavu da joj ne verujes. to je uvek bilo srpski. a da volis... pa, kad nam daju nesto da volimo a da ga prethodno ne razmrljave i ugovnaju - onda cemo da volimo.
dakle, stanje stvari: uzeli su mi sve sto volim - ali zato mnogo bolje znam sta mrzim. a sloboda, srecnice jedan sa svojom ljubavi (nije ironija, ozbiljno ti zavidim), sloboda je danas znati sta neces a ne znati sta hoces. sloboda je opet u pubertetu. ako si postojan u mrznji ) doci ce i to sto volis. .ebi ga drugar, mi biramo aktuelniji model, vidis kuda svi idu...

ajde, nema ljutis. ti si za nas simbol uspeha. ali mi smo za sebe simbol slobode. evo stavih neki dan crnjanskog - jugoslavija. procitaj pod 'razno'.

" zdravo na pragu mrki pogledi,
mrznja i svadja.
zdravo, u sramu, pokoru, bedi,
braca smo braca"

e. ziv bio brate. i dobrodosao na forum. ako me razumes, shvatices da nisam los COVEK, jer sam dobar srbin. ti isto, samo obrnuto na hrvatski :) ne daj se.

ma nema frende tu nikakve ljutnje..ja prije svega postujem tudje misljenje..ja da ti iskreno kazem sam jako zadovoljan i ne mrzim nikoga osobno...doduse ima par iznimaka babic,martic,strbac i sl...

e i ne mislim da si ti los COVJEK...a isto mislim da ne moras da budes los covjek da bi bio dobar srbin

i hvala za dobrodoslicu na forum...mogli bi jedne dobre cevape za nazdravit tome i malo kajmaka da unesemo bosanski element u cijelu pricu

e i jedno pitanje..sta je slatko? mislim srpsko jelo..sta je to?

Elvin:
sta ti imas protiv strbca?
zamisli covek vodi dokumentaciju o najvecem etnickom ciscenju posle ww2,kako se samo usudio...

osim sto je bio istaknuti funkcioner u tkz"rsk" i veliki mrzitelj hrvata nista osobno...a o njegovoj evidenciji i osobno se uvjerio...toliko dobra da i zivi ljudi na popisu mrtvih al hebi ga i oni ostali iznenadeni nisu znali da su umrli u meduvremenu

Zg2004:
pad vukovara srbe asocira na masakriraniu djecu???

koju hrvatsku?hrvatske civile?hrvatske ranjenike pobijene u bolnici?

sta je poenta tvoje teme? tvoja istina je za nas laz, gnusna! i ti sad srbe suocavas sa...lazima? sta je ovo, neka vice versa zvaka? a tvoja pitanja su za samaranje zbog neposedovanja elementarnog vaspitanja.
pazi, dos'o covek da nas uci zbivanjima u vukovaru! i jos da nam namece osecaj krivice zbog stradanja nas samih! optimizam u cvatu!

ne znam da li je jos uvek ziv nas kucni prijatelj, pravoslavni svestenik, kome ste u sred vukovara izoblicili lice kidajuci, kidajuci mu bradu!!!

Zg2004:
pa da se pomakne prema onom sta je istina...prema onom sta je vidio CIJELI svijet osim srbije...i druga stvar mislim da Vukovar ima simboliku izmedu nasa dva naroda da krenu prema novom poglavlju odnosa...bez zelje za tudim teritorijem i s medusobnim uvazavanjem..

pa, svet je video sto je svet video. a srbin je video sto je srbin video. nije svet vazniji od srbije pa da mi bude dovoljan taj argument. o z b i l j n o se shalim. a slatko, to ne vredi da ti objasnjavam, to se ne opisuje. to se gustira....

migud:
sta je poenta tvoje teme? tvoja istina je za nas laz, gnusna! i ti sad srbe suocavas sa...lazima? sta je ovo, neka vice versa zvaka? a tvoja pitanja su za samaranje zbog neposedovanja elementarnog vaspitanja.
pazi, dos'o covek da nas uci zbivanjima u vukovaru! i jos da nam namece osecaj krivice zbog stradanja nas samih! optimizam u cvatu!

ne znam da li je jos uvek ziv nas kucni prijatelj, pravoslavni svestenik, kome ste u sred vukovara izoblicili lice kidajuci, kidajuci mu bradu!!!

vasa stradanja u vukovaru...halo covjece sta je tebi...gdje ti zivis...oces slike da vidis stradanje pa da se malo zamislis...oces da vidis kako su izgledali "veliki" srpski borci sta su ludovali po vukovaru kalasnjikovima nakon dobrih kolicina alkohola

JABUCHILO:
pa, svet je video sto je svet video. a srbin je video sto je srbin video. nije svet vazniji od srbije pa da mi bude dovoljan taj argument. o z b i l j n o se shalim. a slatko, to ne vredi da ti objasnjavam, to se ne opisuje. to se gustira....

ne to slatko me zanima...to ne mozes nac kod nas...a cuo sam da je dobro al hebi ga nisam imao prilike probat

Zg2004:
vasa stradanja u vukovaru...halo covjece sta je tebi...gdje ti zivis...oces slike da vidis stradanje pa da se malo zamislis...oces da vidis kako su izgledali "veliki" srpski borci sta su ludovali po vukovaru kalasnjikovima nakon dobrih kolicina alkohola

ma...mi smo se izivljavali kalasnjikovim, a vi nozevima, upaljacima, budacima...

sram me nasih zrtava, ovo je manipulacija njihovim stradanjem...

ostaj ti u svojoj istini, samo sto dalje od moje.

Zg2004:
pitaj mog bratica koji je prezivio vas logor u vukovaru..tko se cime izivljavao?

ja sam ti objasnio u sta se upustas. sta ce ti to? neko ce da odlepi pa ce da ga banuju. nemoj drugar da ti je to cilj... ne volimo o tome da diskutujemo. volimo da kazemo sta imamo, ali ne volimo da se to dovodi u pitanje.
nemoj o izivljavanju. ima dokumentacija iz proslog i ovog poslednjeg rata. i hronologija. vi imate valjda svoju, a mi svoju. i nasa je veca.

migud ti je rekla - ima ona svoju istinu. a mucna je drugar ta istina, ne soli nam ranu. migudu pogotovo, ima nas ovde slabih na nju :)
ajde bolje da ti neko isprica za slatko, ja ne mogu, odmah balavim, a sedim u moskvi pa sam onda besan. nemaju ni rusi slatko. eto. a tolika zemlja...

migud:
ma...mi smo se izivljavali kalasnjikovim, a vi nozevima, upaljacima, budacima...

sram me nasih zrtava, ovo je manipulacija njihovim stradanjem...

ostaj ti u svojoj istini, samo sto dalje od moje.
Naravno. Pa, posle 1 i 2. sv. rata, jasenovaca, jama, paljenja punih crkava i ostalih " disciplina" pukne i Srbima krasni da malo " polude". A onda, pocinje tugovanka za Vukovarom i drugim. Biju te, biju pa kad ih slomis kao pitchku oni posle rone suze.

Meni je cale ratovao blizu Vukovara kao rezervista i jos neke komsije...i par ljudi jos...bivsih oficira bivse JNA.
I znate sta im je svima glavni zakljucak?
Vukovar je najveca glupost bivse JNA i klasinca demonstracija neumerene i neobuzdane sile od strane JNA.
Taj Vukovar je mogao da padne (ako je to ikom trebalo) za 5 dana...a ne da ruse grad mesecima. Skoro sam gledao neke snimke...to je i dan danas avetinjski grad.

ZG, prvo skloniš/zameniš avatar, pa ćemo nastaviti razgovor. Hrvatska je bila deo jedne države i počela je ratom da rešava stvari. Ili tvrdiš da je Jugoslavija izvršila nekakvu agresiju na samu sebe (da te podsetim da je Hrvatska bila u Jugoslaviji)???? Tema je bespredmetna i nema cilj, a može se izroditi samo u nešto loše.
Da zaključim. Hrvati i Srbi se još nisu pomirili sa događajima iz kraja prošlog veka, niti će još dugo godina. Zamisli da ovakvu temu neko postavi na neki hrvatski forum? Ako ne možeš, probaj iz zezanja i odgovor će ti doćo u roku od 20-ak sekundi. Odgovor grublji, bezobzirniji i netolerantniji od svega ovog.
Zato, okani se toga. Na momente pričaš kao čovek, a posle svakih 5-6 postova ispliva ono loše u tebi, ma koliko to malo ili veliko bilo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back