14 godina od pada Vukovara

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zg2004

Zainteresovan član
Poruka
418
Evo ovako samo me zanima nakon svega vremena sta je proslo..sad kad mozda neke stvari mozete realno gledati...zanima me sta srbi misle o unistavanju,rusenju Vukovara...te na kraju o zlocinima koji su pocinili JNA i srpske paravojne postrojbe u tom gradu?
e i da li bi itko od vas dosao na memorijalni centar Ovčara...i suocio se s tim sta su srbi radili tamo 91?

moze kad prestane slavljenje pogroma nad krajiskim srbima,slavljenje ante gotovine,relativizovanje zlocina u jasenovcu na obelezavanju godisnjice od strane zvanicnika hrvatske vlade...
kada se utvrdi sudski odgovornost optuzenih za ovcaru mozda neko od nasih zvanicnika i obidje memorijalni centar
ne moze se biti covek prema necovecnima

Elvin:
moze kad prestane slavljenje pogroma nad krajiskim srbima,slavljenje ante gotovine,relativizovanje zlocina u jasenovcu na obelezavanju godisnjice od strane zvanicnika hrvatske vlade...
kada se utvrdi sudski odgovornost optuzenih za ovcaru mozda neko od nasih zvanicnika i obidje memorijalni centar
ne moze se biti covek prema necovecnima

prije svega nije slavlje progona srba..nego slavlje oslobadanja drzave protiv terorista i paravojnih formacija koje su okupirale vise od polovice RH...

drugo nakon oluje je usljedio erdutski sporazum kojim je mirno reintegrirana slavonija...zar nije tako moglo biti s kninom...tko nije htio?zlocinci babic,martic,strbac i sl....

i trece ne cu maknut sahovnicu jer u njoj nema nista uvredljivo to je sluzbeni simbol moje zemlje RH i ne shvacam kakve on veze ima s tobom?

zar se ja bunim na 4 krsta i cccc..koji su btw bili simboli okupatora moje zemlje?

simbol srpskih okupatora???? gde si ti jos video da neko okupira svoju zemlju???
sigurno si od onih kojima je gotovina heroj,ljubitelj branimira glavasha i slicnih go*ana...
dosao si ovde da provociras,ali ne brini se bices banovan uskoro

niti volim gortovinu niti sam u svadji s njim...niti glasam za hdz a vjeruj mi glavasa bas posebno ne volim...

drugo ti ljudi su okupirali RH medunarodno priznatu drzavu...

a trece tvoj jezik vidjet ces kad moderatori dodju je preteci...kaj ti sam znas prijetit...slican si onim budalama iz tkz. krajine koji su odveli svoj narod u propast u RH...pretjeci i skrivajuci se iza drugih al bez pokrica...

i cetvrto ako me neko banuje zato sta imam sahovnicu samo naprijed...

serb_pagan:
pogresno si nazvao temu...trebao si je nazvati 14 godina od oslobodjenja vukovara od ustashkih pobunjenika,vi ste se pobunili i hteli da se otcepite,a da povucete sa vama i narod koji je bio konstitutivan u SFRJ.

nazalost nakon par diskusija s tobom shvacam da ti bas nemas sta pametno za rec...iskreno mi je zao zbog tebe i vjerovatn ti spadas u skupinu onih koji bi palili i zarili po tudoj zemlji te vodili svoj narod u propast...

a tema nosi pravo ime 14 godina nakon OKUPACIJE vukovara od strane cetnika i terorista.

nece niko da te banuje. malo preterano su ti objasnili prostu i ociglednu stvar - tvoje pitanje je retoricko i kao takvo, sa podtekstom tvog nacionalnog amblema, moze da se shvati samo kao provokacija. sta te zaista zanima? da se jos jednom osvedocis u tome da paradigma "okupirana i napacena hrvatska" nije usvojena? pa nije. zasto hoces da bude? to ce ti pomoci da se bolje osecas?
tako su druze stvari ispale - srbin si ako nisi hrvat i vice versa (to vice versa je zapravo bio pocetak price). zasto hoces da izbrises tu granicu? ti si jugonostalgicar? tesko. sta onda tacno ocekujes? nece ti se niko ovde pokajati.

a evo ti moj odgovor, pa da pricamo: ja o unistavanju vukovara mislim to da je vukovar unisten. o zlocinima koje je pocinila jna mislim da ti u to verujes na sta imas potpuno pravo. o mogucnosti da posetim memorijalni centar Ovcara mislim da je nemoguca. i gde je tu razgovor? i sta ce ti taj razgovor?

JABUCHILO:
nece niko da te banuje. malo preterano su ti objasnili prostu i ociglednu stvar - tvoje pitanje je retoricko i kao takvo, sa podtekstom tvog nacionalnog amblema, moze da se shvati samo kao provokacija. sta te zaista zanima? da se jos jednom osvedocis u tome da paradigma "okupirana i napacena hrvatska" nije usvojena? pa nije. zasto hoces da bude? to ce ti pomoci da se bolje osecas?
tako su druze stvari ispale - srbin si ako nisi hrvat i vice versa (to vice versa je zapravo bio pocetak price). zasto hoces da izbrises tu granicu? ti si jugonostalgicar? tesko. sta onda tacno ocekujes? nece ti se niko ovde pokajati.

a evo ti moj odgovor, pa da pricamo: ja o unistavanju vukovara mislim to da je vukovar unisten. o zlocinima koje je pocinila jna mislim da ti u to verujes na sta imas potpuno pravo. o mogucnosti da posetim memorijalni centar Ovcara mislim da je nemoguca. i gde je tu razgovor? i sta ce ti taj razgovor?

Niti ja nicije pokajanje ocekujem niti nikoga ne silim na nista...samo me zanima nakon 14 godina da li se ista pomaklo?da li su srbi odlucili jednostavno shvatiti neke stvari?da nije sve bas tako kako su im pricali...mozda jedamput u zivotu cut da netko kaze da pogrješili smo, nije nam to trebalo...
a inace ja ne gledam srbin si ako nisi hrvat i obrnuto ja te prije svega gledam kao covjeka...nisam jugonostalgicar nego covjek koji je i vise nego ponosan sa svojom zemljom RH...niti sam veliki hrvat niti mali nego obican...

nije mi jasno zasto ti ne bi mogao posjetiti ovcaru?
ja sam bio u jasenovcu i iskreno mi je zao za svakog covjeka koji je morao umrjeti tamo...kako zidova,srba,roma pa cak i hrvata...

pa nije se pomaklo. nece se pomaci. zasto da se pomakne? ja hocu da sve bude onako kako su mi pricali. to je moja prica, ja drugu nemam i ne treba mi. zasto bi ti hteo da je ja promenim?
verujem ti sve sto kazes, i uopste te ne podcenjujem ni ne zezam. ne treba tebi moja prica, sta ce meni tvoja... ili hajde da se trampimo? ako ne zasto ne? zato sto je tvoja prica istinita a moja nije... to je je li?

JABUCHILO:
pa nije se pomaklo. nece se pomaci. zasto da se pomakne? ja hocu da sve bude onako kako su mi pricali. to je moja prica, ja drugu nemam i ne treba mi. zasto bi ti hteo da je ja promenim?
verujem ti sve sto kazes, i uopste te ne podcenjujem ni ne zezam. ne treba tebi moja prica, sta ce meni tvoja... ili hajde da se trampimo? ako ne zasto ne? zato sto je tvoja prica istinita a moja nije... to je je li?

pa da se pomakne prema onom sta je istina...prema onom sta je vidio CIJELI svijet osim srbije...i druga stvar mislim da Vukovar ima simboliku izmedu nasa dva naroda da krenu prema novom poglavlju odnosa...bez zelje za tudim teritorijem i s medusobnim uvazavanjem..

mogao bih da je posetim, ali necu je posetiti. komsija, putovanje donde nije putovanje kroz prostor vec kroz dimenzije, svetove. to mogu i u glavi, ne fali mi materijala. ja sam iskren sa tobom. tebi je zao srba jevreja cigana i hrvata u jasenovcu. meni je zao vasih mrtvih. sto me uopste ne sprecava da vam zelim sve najgore. bas tako. "vama". ja necu da vas znam poimence, to je klopka. necu da se upoznamo i zblizimo na principima opsteljudskim. ustvari, nema problema, odjavi se pa se prijavi kao srbin i lepo cemo da razgovaramo. posle mi reci da si me zeznuo i necu se uvrediti. ako smo se zdruzili kao covek s covekom mozes da budes i hrvat i bantu crnac. u coveku mogu da vidim hrvata. u hrvatu necu da vidim coveka, sve da mi oci bode (oprosti za kalambur). hocu da "mrzim" hrvate. tako se bolje osecam. na zalost, ali to je retka stvar koja me danas jos cini srbinom.
za moda. znas me dobro. ovo nije sirenje mrznje. ovo je analiza situacije.

e vidis bas ta mrznja mi nije jasna...i tvoja recenica sam ak mrzim hrvate osjecam se srbinom....zbog cega?...sta ti mislis da se ja osjecam hrvatom trebam mrzit srbe...glupost...valjda se osjecam hrvatom jer volim svoju zemlju,svoje sunarodnjake,svoj zivot...a ne zato sta bih trebao mrzit srbe...to je za mene glupost oprosti...vrjeme je za 21 stoljece a ne mrznju frende...

aaaa...posto ste proterali sve srbe vreme je za 21. stoljece? pad vukovara srbe asocira masakriranu decu, starce...na genocid. i ti ocekujes da se srbin distancira i da "ucenjen" pricom o 21-om veku oprosti pogrom? ne, bato. ti si ovde dosao da provociras i da se sepuris krvavim perjem.

Zg2004:
e vidis bas ta mrznja mi nije jasna...i tvoja recenica sam ak mrzim hrvate osjecam se srbinom....zbog cega?...sta ti mislis da se ja osjecam hrvatom trebam mrzit srbe...glupost...valjda se osjecam hrvatom jer volim svoju zemlju,svoje sunarodnjake,svoj zivot...a ne zato sta bih trebao mrzit srbe...to je za mene glupost oprosti...vrjeme je za 21 stoljece a ne mrznju frende...

mrznja i klanje su vam odgovarali dok niste ocistili lijepu vasu,sad je vreme za 21 vek....prijatelju

migud:
aaaa...posto ste proterali sve srbe vreme je za 21. stoljece? pad vukovara srbe asocira masakriranu decu, starce...na genocid. i ti ocekujes da se srbin distancira i da "ucenjen" pricom o 21-om veku oprosti pogrom? ne, bato. ti si ovde dosao da provociras i da se sepuris krvavim perjem.

pad vukovara srbe asocira na masakriraniu djecu???

koju hrvatsku?hrvatske civile?hrvatske ranjenike pobijene u bolnici?

kako sam se osjecao...evo iskreno...bio sam ponosan, oslobodena je moja zemlja,vracen teritorij u ustavno pravni poredak RH, ljudi su se mogli vratit svojim kucama..a ove sheme o najvecem egzodusu poslje ww2 to prodaj na krajinaforcu frende...

jesi ti gledao egzodus hrvata u slavoniji 91?barikade oko knina 90?protjerivanje sveg nesrpskog 91 - 95?

PS..

ako sam ponosan na oluju nisam ustasa samo da ti napomenem..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back