Stojkov Menidjer
Stara legenda
- Poruka
- 80.689
Jel Sloba pokrenuo vojsku?Biće zanimljivo kada uznapreduje, pa se priključiš studentima.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel Sloba pokrenuo vojsku?Biće zanimljivo kada uznapreduje, pa se priključiš studentima.![]()
oni se ponekad strašno plaše da ih neko napada ili hoce da ih ubije.Sta ako je taj strah stvarno za njih realan
Ma,mislim da su lupili...Ja danas malo ljudi poznajem koji vide dobro posle cetrdesete.A i prije.Moj deda se plašio "nekih ljudi". I to je bilo bolno. Plašio se rođene kćerke, zeta, plašio se moje sestre i zeta...Svi su oni bili na našoj krsnoj slavi...tetka doputovala iz Kanade..tada je poslednji put videla dedu.
Imao je česte halucinacije. Video bi ljude koji ga napadaju, zatim svog brata od strica koji je bio vojno lice i koji je umro pre mnogo godina. Stalno ga je viđao u uniformi.
Teško mi je da se sećam tog perioda.
Demencija, kao i alkoholizam i narkomanija jako utiču na porodicu.
Moj tata je umro od raka i samo je to veče pre nego što će umreti imao halucinacije.
Baba, tatina majka, bila je dementna dan ili dva pre smrti, i za ta dva dana desilo se i nešto, pomalo smešno, persirala je mojoj mami i zvala je "gospođo". I na mamino pitanje da li ona ima decu, rekla joj je da ima...moju sestričinu. Zaboravila je da imala troje dece ( mog tatu, strica i tetku ). Sećala se samo moje sestričine koja je tada bila beba.
Sa mamine strane niko nije bio dementan.
Što se tiče uvodnog posta, i sama sam iznenađena. Nikada ne bih pomislila da je vid jedan od simptoma koji mogu da prognoziraju buduću demenciju.
Људима је веома тешко да прихвате да њихови родитељи улазе у промењено стање свести и да од њиховог некада главног ослонца у животу постају особе о којима треба бринути више него о малој деци. Али то је живот и многи од нас, ако нас Бог поживи ће бити исти такви. Зато им треба посветити много пажње, љубави и пре свега стрпљења зато што ту тешко могу да се очекују побољшања, али треба да се добро осећамо зато што се бринемо о њима макар делић онога колико су они бринули о нама.inače poznavala sam nekoliko njih sa demencijom i iako mi nisu bili bliski jako me je to pogađalo, bilo mi je jako tužno da ih gledam kako gube dodir sa realnošću
ne znam koliko je njima samima teško, odnosno koliko su uopšte svesni svega toga, ali znam da je ljudima oko njih užasno teško
Срећом, отишао сам у пензију као вишедеценијски информатичар, па ме ништа не вуче ка шаху и укрштеницама, него да полако пројектујем и програмирам, без неких обавеза, па ако нешто падне са стране, капне.Ne da je provereno, nego - pola sveta trenira vijuge na taj način... Veoma korisna zabava.
godinama sam rešavala ukrštene, onda sam se zaljubila u sudoku...
Sada igram igrice... kažu da je i to korisna zabava...
![]()
Ако Бог да, дочекаћеш. Време невероватно брзо лети, па, док се окренеш, стигле су и позне године. Важно је да се човек понаша примерено тим годинама, а не да на силу покушава да и даље буде млад. "Свако време носи своје бреме" и ја сам искрено почео да уживам у пензионерским данима. За разлику од целог мог живота, сада заиста више ништа "не морам". Колико могу и колико ми причињава задовољство, уз неке ипак ситне обавезе бриге о другима и себи. Од тебе се слабо шта и очекује, па шта год да урадиш испадне право чудо у очима околине.ih 12 to je pitanje ionako hocu li docekati
To što ti ne igraš igrice i što se baviš drugim stvarima ne znači da se ja koja igram igrice ne bavim drugim stvarimaСрећом, отишао сам у пензију као вишедеценијски информатичар, па ме ништа не вуче ка шаху и укрштеницама, него да полако пројектујем и програмирам, без неких обавеза, па ако нешто падне са стране, капне.
Никада нисам играо компјутерске игрице јер нисам схватао њихов смисао. Један програм који помаже људима, а који си ти направио, доноси неупоредиво веће задовољство од виртуелних поена у виртуелном свету. Желим да помогнем у реалном свету, ангажујем преостале вијуге и можда нешто ставим у џеп. Последње ми није приоритет. Неки пут је то бесплатна услуга пријатељима.
Nemoj da se nerviraš, rođeni! Tu ima jedan trik koji pomaže 100 posto.Nejada sam uz novine,obavezno kupovao Eureku.Kada je pocela ona Inflacija'92-ge,sam prekinuo,jer sam mislio da mi je to tada bio visak,Kasnije pocelo bavljenje politikom,pa nemanje vremena za ukrstenicama.Posle 2000-te sam se povredio,pa problemi po bolnicama i lekarima.Onda stigli cvikeri,pa slabiji se vidi,a onda pocelo i zakrecenje.I t.d.Sada penzioner i na internetu najvise i bavljenje podizanjem i obradom O.S-ma.Srecom ru me jos mozak sluzi besprekorno,ali nekada ne mogu da se setim neke reci u razgovoru,ili necijeg imena.To me vise nervira,nego sto se plasim bilo kakve bolesti.
Probao sam,ne mogu.nema lose uloge.Nemoj da se nerviraš, rođeni! Tu ima jedan trik koji pomaže 100 posto.
Kada ne možeš da se setiš nečeg, reci naglas: "Setiću se!" Time si dao mozgu direktivu šta da radi...
Posle kratkog vremena, informacija izroni iz mozga... setio si se, iako si se mentalno bavio drugim stvarima.
Ljudi često kažu: "Ne mogu da se setim", pa tako i bude... dali su direktivu mozgu da se ne seti...
Probaj... videćeš da "radi", hahahh
..dobar , sasvim dobar savjet aliNemoj da se nerviraš, rođeni! Tu ima jedan trik koji pomaže 100 posto.
Kada ne možeš da se setiš nečeg, reci naglas: "Setiću se!" Time si dao mozgu direktivu šta da radi...
Posle kratkog vremena, informacija izroni iz mozga... setio si se, iako si se mentalno bavio drugim stvarima.
Ljudi često kažu: "Ne mogu da se setim", pa tako i bude... dali su direktivu mozgu da se ne seti...
Probaj... videćeš da "radi", hahahh
Meni se redovno ostvaruje.. i pri tom se ne pitam ni kako.....dobar , sasvim dobar savjet ali
ima falinku
rijetko se ostvaruje...![]()
...zato sto Disciplini ne dosadjujes nego,Meni se redovno ostvaruje.. i pri tom se ne pitam ni kako...