100 cucnjeva dnevno,mesec dana.

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne razumijem se toliko ali od kud to da pistol squat nema nikakvu funkciju i to da se ta vezba radi u "prazno".Suludo mi uopste i pomisliti o tome kamoli poverovati.Upravo sam je i krenuo raditi kako bi ojacao it band (iliotibijalni trakt),i delovalo je,naravno pored par nekih drugih sitnih vezbica istezanja.Svaka vezba ima svoju ulogu za sta se vezba.

Ne razumijem se toliko ali od kud to da pistol squat nema nikakvu funkciju i to da se ta vezba radi u "prazno".Suludo mi uopste i pomisliti o tome kamoli poverovati.Upravo sam je i krenuo raditi kako bi ojacao it band (iliotibijalni trakt),i delovalo je,naravno pored par nekih drugih sitnih vezbica istezanja.Svaka vezba ima svoju ulogu za sta se vezba.
ne slusaj raznorazne gluposti, pistol je fenomenalna vezba za snagu i stabilnost celog donjeg dela a posle svakog treninga kvadri mi gore

verovatno dizes roze bucice u teretani ako uopste imas dovoljno testosterona da udjes u teretanu da ti se ne odseku nogice.
ulazak u teretanu je mlaka voda, gde ja ulazim svakodnevno ti to mozes da vidis samo na fight chanel iz fotelje.

Moram ovako malo grublje da ti kazem, da ne bi ljude naveo na samopovredjivanje.

20200629_182739106.jpeg

Sto se tice bodyweight vezbi, ne mogu vise da ti crtam neam bojice.

Sad izvoli ti predstavi nam se sa bilo kojom slikom, da vidimo sa koje pozicije savetujes ljudima da se samopovredjuju.

A znas gde se gubis, kada savetujes moras uzeti u obzir nivo utreniranosti, zdravstveno stanje, i to da ce naici neki klinac da procita i primeni. Trening treba da traje, decenijama, non stop gledam ljude kako guraju, hard core, par godina i nema ih nigde. Dakle, bezbedan umerene trening, fokus

Hard core ne vodi nigde samo gomilas mikropovrede koje kasnije vode u jednu ozb povredu.

Nije isto ni trening na suvo, trening sa suplementacijom, trening sa steroidima.

Jedno univerzalno pravilo ne vazi za sve. Ako je neko bio povredjen, treba ojacati misice oko kolena, tetive, hrskavice, treba ojacati mesto povrede da bi se dalje masina sa pojacanim srafovima veceg fi i boljim materijalima pustila u proces proizvodnje.

Reagujem ovako jer stvarno mnogo likova znam koji zagrme i nestanu, nema ih nigde posle dve tri godine treninga. Verujem da ste i vi culi neku pricu da je neko opasno trenirao a onda... povreda

Sad izvoli ti predstavi nam se sa bilo kojom slikom, da vidimo sa koje pozicije savetujes ljudima da se samopovredjuju.
ne lupaj i ne drami, nigde ja nisam pozvao ljude da se samopovredjuju suludim treningom.
a da se predstavim fot., ok. ako bas hoces kad se budem slikao. inace dolazim iz borilackog sporta iz boksa, sto se snage tice evo moji maksimumi pre nego sam dosao u Nemacku DL 220kg, BP 140kg, SQ 180kg

Iako nemam bas sportskog fizioterapeuta ovde gde zivim (osim u drugim gradovima),opet mi bi bilo dobro otici kod coveka pa videti pitati za savet sta i kako,nego na svoju ruku.Kada je covek lecio tamo nekog poznatog bogatog Arapina u Dubaiju par godina valjda ce i meni bar savet neki znati dati koji ce mi pomoci😅.

Zanima me je li pokusavao iko raditi 100-200 cucnjeva dnevno u trajanju od mesec dana?Pored cucnjeva jedno 20-30 iskoraka dve varijante (normalni i "reverse lunges").I interesuje me kakvi su mu rezultati bili,da li se bas mogu izgraditi/povecati kvadovi radeci samo ove vezbe ili bi se moralo jos nesto uzeti u obzir.
Ja sam bio krenuo sa vezbama ali sam morao prekinuti zbog povrede kolena....Na pocetku sam prvu sedmicu radio po 50-80 cucnjeva,a drugu do 200 i kusur,pored toga iskoraci (gore vec pomenuti) po 30 ponavljanja i na kraju cucnjevi na jednoj nozi "pistol squats" po 10 ponavljanja (naravno za svaku nogu).I za te 2-2 ipo sedmice nisam siguran da li mi je bas kvad narastao,ili se samo "tonirao",zategao i bio cvrsci,ali sa vanjske strane kolena onaj misic "vastus lateralis" ako se ne varam je nekako bio kao vise izbacen,kao da je veca izbocina bila nego pre,sada opet ne znam jeli to bio rast misica ili nesto drugo......Sada od kako sam prestao sa tim vezbama osecam kao da i tog malo sto i ako sam dobio da se "izduvalo" hah,ali opet rukom kada predjem osetim kao neku blagu "istoniranost/cvrstinu" misica.
Bila 2 napaljena klinca ceo krug oko ade obidju dugim koracima spustajuci kolena do poda pa ti vidi

Back