Kćerka Direktora Cirkusa
Legenda
- Poruka
- 72.760
Ot kad to ni smo ćuliНебих тео да те смарам...![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ot kad to ni smo ćuliНебих тео да те смарам...![]()
Postoje i izuzeciSamo mala ispravka za 10., nepiše se superlativ UVEK spojeno,postoje izuzetci

Наћули уши паш ћут.Ot kad to ni smo ćuli![]()

To može biti brzina ili greška prilikom kucanja, meni se često desi. Ali ako govorimo o pisanju tradicionalno olovkom, onda je veći problem napisati jer umesto jel, sumljam i slično.Mene lično najviše nervira kad neko ne odvoji riječ nakon zareza. Lažem, više me nervira kad stavi razmak prije zareza ili bilo kojeg drugog interpukcijskog znaka.
Ma nema opravdanja, može se desiti u brzini kucanja jednom, ali pet puta u jednoj ili dvije rečenice već nije brzina kriva.To može biti brzina ili greška prilikom kucanja, meni se često desi. Ali ako govorimo o pisanju tradicionalno olovkom, onda je veći problem napisati jer umesto jel, sumljam i slično.
Veruj da nekad jeste, još ako sa fona kuckamMa nema opravdanja, može se desiti u brzini kucanja jednom, ali pet puta u jednoj ili dvije rečenice već nije brzina kriva.
Il mi naočari nisu u blizini...Ма јесте, ако је брзина куцања преврх!Ma nema opravdanja, može se desiti u brzini kucanja jednom, ali pet puta u jednoj ili dvije rečenice već nije brzina kriva.
Ama, znam šta pričamVeruj da nekad jeste, još ako sa fona kuckamIl mi naočari nisu u blizini...
Имам обичај прочитати откуцано (ако је иоле дуже) прије него кликнем на објаву, али наравно, често видим брљотину тек кад изађе објављена па исправљам... Али најбоље обожавам кад то угледам, а прошло ми 15 минута.Veruj da nekad jeste, još ako sa fona kuckamIl mi naočari nisu u blizini...

Nema potrebe za takvim rečnikem i posprdnim tonem poštovana pipirevka srami te seСпоји пупчаном врпцом ову какофонију са нај, па да идемо даље...![]()
Ne znam*Neznam , ali kato vidim svase izaspem .
Postoje ali to je nepravilno tj manjkavo,vidiš da ti fali "t"Postoje i izuzeci![]()

Misliš, hvali miNema potrebe za takvim rečnikem i posprdnim tonem poštovana pipirevka srami te se
Ne znam*
Kad to*
Sva se*
Postoje ali to je nepravilno tj manjkavo,vidiš da ti fali "t"![]()
Netačno ( iz srpskog pravopisa)Kada pridev počinje na "j", npr "jadan","južni" itd,piše se odvojeno tj "naj jadniji", " naj južniji" itd, da nebi bilo previše neskladno i kakofonično sa dva j jedno do drugog
Da, upravu si, "ne piše", greška u kucanje, hvala na Ispravci
Да се Вук родеја у Пирот, ја би ве био лектор!Nema potrebe za takvim rečnikem i posprdnim tonem poštovana pipirevka srami te se
Ne znam*
Kad to*
Sva se*
Postoje ali to je nepravilno tj manjkavo,vidiš da ti fali "t"![]()
Obožavam pirotski i vranjanski da slušam kada pričajuДа се Вук родеја у Пирот, ја би ве био лектор!
aaa tiii tooo raaaadiiisMislim da će @andjelijaa dobiti ospice jer joj redovno ispravljam veliko slovo na početku rečenice![]()
Волим ја све локалне говоре (или макар скоро све), али само кад их говоре природно, лако, неоптерећено, као прави сељаци који тако говоре цијели живот. Волим чак и кад се у иначе прилично правилном говору благо зачује и нијанса која открива поријекло, слатко ми то некако.Obožavam pirotski i vranjanski da slušam kada pričaju
Ja pola filma Zona Zamfirova nisam razumela u početku, tražila sam prevod za reč "ćutuk"
Tu smo isti...Волим ја све локалне говоре (или макар скоро све), али само кад их говоре природно, лако, неоптерећено, као прави сељаци који тако говоре цијели живот. Волим чак и кад се у иначе прилично правилном говору благо зачује и нијанса која открива поријекло, слатко ми то некако.

Ima još jedna koja tu ne piše(ako je ovo odvojeno ne od piše gramatički ispravno sa moje strane. Kao i ovi razmaci između zagrada). Mnogi moji prijatelji ne prave(opet ne) razmake između tačaka i zareza(što se uči mnogo pre fakulteta).10 najčešćih pravopisnih grešaka zbog kojih nastavnici daju jedinice bez puno razmišljanja.
1. Negacija uz glagole se piše odvojeno
"Neznam, neželim, nemogu" su katastrofalne nepravilnosti. Pravilno je "ne znam", "ne želim", "ne mogu". Izuzetak su reči "nisam", neću", "nemoj" i "nemam"
koje se pišu sastavljeno.
2. Negacija uz prideve se piše sastavljeno
"Ne srećan", "ne umoran", "ne zadovoljan" su nepravilni oblici. Pravilno je "nesrećan", "neumoran", "nezadovoljan".
3. Prezent glagola "biti"
Pravilno je "ja bih, ti bi, on/ona bi, mi bismo, vi biste, oni bi". Sve ostalo je nepravilno.
4. Kada se "li" odvaja
Piše se "da li", "je li".
5. Jednina reči čitaoci, branioci, primaoci…
Čitalac, branilac, primalac, a nikako čitaoc i slično.
6. Hvaliti i faliti
Kada vam nešto nedostaje, onda vam fali, a kada je neko nešto dobro uradio, onda se on hvali.
7. Hoćemo ili nećete?
Uvek i isključivo – piše se zajedno.
8. Slovo J, da ili ne?
Slova J nema u oblicima učio, radio, bio, ali je neophodno u prisvojnim zamjenicama – moje, tvoje.
9. Glasovne promene
Pravilno je reći potpredsednik, a nepravilno je napisati podpaliti, svecki, srbski…
10. Superlativ je uvek jedna reč
Najbolji, najjači, najslabiji, a ne naj bolji, naj jači, naj slabiji…(mediji )
Ćutuk – ovaj izraz označava glupaka ili budalu, osobu koja nije intelektualno sposobna ili koja se ponaša na način koji se smatra smešnim ili neumesnimJa pola filma Zona Zamfirova nisam razumela u početku, tražila sam prevod za reč "ćutuk"
Млада учитељица из БГ добила посао у Пирот, одмиче час... кад ето ти га једн клинац улази, закаснио.Ja pola filma Zona Zamfirova nisam razumela u početku, tražila sam prevod za reč "ćutuk"