10 godina od bombardovanja zgrade RTS-a!

Ne stignem da pročitam sve postove, jer sam na poslu...

Uglavnom, ja sam do '99, pre nego što sam se odazvao na mobilizaciju, radio na NTV.

Na svaki zvuk sirene smo morali da siđemo u sklonište. tako je zahtevao naš direktor, obzirom da smo znali da će nato gađati objekte koji su vezani za medije. Na kraju krejeva, na internetu su se mogli naći ciljevi po kojima će NATO u različitim fazama da dejstvuje. Jedan od unapred najavljenih ciljeva je bio i RTS. Dakle, direktor je svakako kriv, što nije dislocirao ljude... Više manje yebeš tehniku...

A i emitovanje programa se moglo nastaviti na milijardu drugih načina. Dokaz za to je i što nakon rušenja zgrade, program nije obustavljen, nego je nastavljen, iz alternativnih studija....

Prica je bila, navodno, da nam treba neki bas bas los dogadjaj, neko masovno ubistvo civila kako bi mogli to da iskoristimo u antiratnom marketingu.

Ne stignem da pročitam sve postove, jer sam na poslu...

Uglavnom, ja sam do '99, pre nego što sam se odazvao na mobilizaciju, radio na NTV.

Na svaki zvuk sirene smo morali da siđemo u sklonište. tako je zahtevao naš direktor, obzirom da smo znali da će nato gađati objekte koji su vezani za medije. Na kraju krejeva, na internetu su se mogli naći ciljevi po kojima će NATO u različitim fazama da dejstvuje. Jedan od unapred najavljenih ciljeva je bio i RTS. Dakle, direktor je svakako kriv, što nije dislocirao ljude... Više manje yebeš tehniku...

A i emitovanje programa se moglo nastaviti na milijardu drugih načina. Dokaz za to je i što nakon rušenja zgrade, program nije obustavljen, nego je nastavljen, iz alternativnih studija....

Mislim da je ovo kljucni post na ovoj temi. Hvala, Daco.

I ti funkcionalno nepismen? Rekao sam da se snajperisti ubijaju na licu mesta.To svi rade.ne postuju zenevsku konvenciju.To se radi zato to se snajper ne smatra vojnikom, jer ubija iz potaje.Da li je, sad jasnije, mozda, slucajno samo, sta sam hteo da kazem?

Jao, iz njega progovara vojnicki kodeks casti po kojem se snajper ne smatra vojnikom vec ratnim zlocincem. :worth: :lol: :lol:

Odrasti vise. Pa pola ratnih zarobljenika se moze smatrati ratnim zlocincima, pa da im se presudi na licu mjesta. Piloti, recimo, ili artiljerci. Derali te haubicama sa sigurne udaljenosti, a ti jadan nisi mogao da mu uzvratis, niste imali jednake sanse. Pa ako kad dodjes do njega, kolji odmah. Ispalio lik tomahawk sa nosaca u Jadranu, ako ga kad zarobite presudite mu odmah. Ma bravo. :lol:

Konvenciju ili primjenjujes ili ne. Nema toga "mi ga ne smatramo vojnikom, on je nas tako i tako, kmeeee". Ta prica smrdi skroz.

Jao, iz njega progovara vojnicki kodeks casti po kojem se snajper ne smatra vojnikom vec ratnim zlocincem. :worth: :lol: :lol:

Odrasti vise. Pa pola ratnih zarobljenika se moze smatrati ratnim zlocincima, pa da im se presudi na licu mjesta. Piloti, recimo, ili artiljerci. Derali te haubicama sa sigurne udaljenosti, a ti jadan nisi mogao da mu uzvratis, niste imali jednake sanse. Pa ako kad dodjes do njega, kolji odmah. Ispalio lik tomahawk sa nosaca u Jadranu, ako ga kad zarobite presudite mu odmah. Ma bravo. :lol:

Konvenciju ili primjenjujes ili ne. Nema toga "mi ga ne smatramo vojnikom, on je nas tako i tako, kmeeee". Ta prica smrdi skroz.

Kucacu polako i nemam vremena da se raspravljam sa nekim ko nema ratnog iskustva.Snajper se ubija odmah cim se zarobi, ako ima srece pa ga zarobe relativno normalni ljudi, a ne ustase.Tacka.

pa mozda ti znas vise o celoj stvari od porodica i prijatelja nastradalih , al ipak se i njihovo misljenje treba postovati , a tacno je da su iz tadasnjih vlasti i uprave RTSa znali da ce zgrada biti bombardovana i da su ljudi svesno zrtvovani u propagandne ciljeve . Dokaz za to je i da tamo nije bio ni jedan novinar ili upravnik od tadasnjih perjanica Slobine propagande iako su svi bili zaposleni u toj kuci , a neki su se na volseban nacin stvorili na mestu zlocina posle samo 5 minuta , u vreme kada se nocu desavao najveci broj dogadjaja i kada je stalno izvestavanje i emitovanje priloga i vesti o istima vrhunski prioritet u zagradi bas te veceri nema nijednog "vidjenijeg" novinara .
Dalje ovo o iseljavanju bas i nije neki argument , iselili su onolike zgrade Generalstaba , Saveznog SUPa , gomile kasarni i cuda koje su 100 puta komplikovanije od RTSa ,ili recimo TC Usce koji nije bio vojni objekat pa je opet na vreme iseljen , a nije tacno da bi morali da prekinu sa radom jer su skoro nesmetano radili i posle bombardovanja
i onesposobljavanja zgrade u Takovskoj .
Naravno da je NATO kriv za bombardovanje RTS i SRJ u celini jer su oni direktno sisapli bombe i ubijali ljude , al u ovom slucaju je evidenta ,cak i na sudu dokazana i krivica tadasnjeg rukovodstva RTSa ,a verovatno i vrha drzave posto ne verujem da su sve to radili na svoju ruku .

Ne branim ja rukovostvo RTS-a. Ali je sve to prenaduvano, u pokušaju da se skrene pažnja sa pravih zločinaca.
Drugo, ta priča nikog od viđenijih nije bilo u zgradi, i stvorili su se posle 5 minuta, je smešna. Ispada kao da su amerikanci javili "e, u toliko i toliko sati gađamo RTS". Koliko znam, Vučićeva majka je do pred samo bombardovanje bila u zgradi.

I ja samo hoću da kažem da je nemoralno osuditi nekoga ko je znao, ako je znao, a nije javio, a ugošćavati i smeškati se onome ko je to naredio. Za to nema i ne može biti opravdanja. Ko god to opravdava zločinac je jednako, kao i taj koji je naredio, a ovi ga psi izdajnički ugošćavaju i ljube ga u guzicu.

Kucacu polako i nemam vremena da se raspravljam sa nekim ko nema ratnog iskustva.Snajper se ubija odmah cim se zarobi, ako ima srece pa ga zarobe relativno normalni ljudi, a ne ustase.Tacka.

Mozda vi tako olaksavate sebi neke stvari, srecom nismo svi isti. Mi smo zarobili nekoliko srpskih snajperista odmah na pocetku i otisli su u razmjenu. Velis da smo ih trebali pobiti?

Manje filmova, sinko.

Mozda vi tako olaksavate sebi neke stvari, srecom nismo svi isti. Mi smo zarobili nekoliko srpskih snajperista odmah na pocetku i otisli su u razmjenu. Velis da smo ih trebali pobiti?

Manje filmova, sinko.

Kamo srece da su bili filmovi.I nemojte ti da mi drzis pridike o moralnosti.Nisam ja rekao da bih ubio snajperistu, nego da se te uopsteno radi.I ne padam na price o dobroj i moralnoj HV.

A snajper se ovako rjesava? :lol: E to nisam znao. Dobro je onda ijedna zgrada ostala.

Elem, snajper moze dejstvovati i sa ovakve zgrade bez vecih problema. Prava je istina malo drugacija.

Propagandni rat u BiH je bio vrlo snazan. Medju prvim objektima koje su srpske snage zauzele u BiH su bili tv releji (Mrakovica, Stolice, Kraljica, itd.) a jedan od prvih poteza je bio iskljucivanje drzavne tv i ukljucivanje RTS-a, dok je ono sto se nije moglo zauzeti bilo sistematski razarano kako bi se neprijatelj ostavio "bez teksta". Podsjeticu te na raketiranje releja na Humu avijacijom. U takvom odnosu snaga, Oslobodjenje je platilo svoju cijenu i platilo bi ga bez obzira na to je li na njemu bio snajper ili ne. Tu je snajper dobrodosao izgovor, i to prilicno los, da se opravda tzv specijalni rat protiv neprijatelja.

Sedam godina posle, isto to se desilo Milosevicevom RTS-u kako bi se usutkao. Po meni, tu je postignut kontra-efekat i nije bilo svrhe da se to uradi. Bespotrebno, a jos su i zrtve ispali.

I da li je Hum srusen??
picture.php

Manje filmova, sinko.

Ne znam , batice........ali u svim vojskama sveta se snajperisti obucavaju i pripremaju za to da , ako ih zarobe, nema sudjenja............

I to nije iz filmova, nego iz vojne obuke......e, sad.......da li je na terenu neko odlucio da snajperistu razmeni ili strelja, to je druga stvar................isto kao sto je diskutabilno , u ovim nasim balkanskim shatro ratovima , a u stvari klanicama, da li je svaki sumar sa M48 bio snajperista.........:think:

Ne znam , batice........ali u svim vojskama sveta se snajperisti obucavaju i pripremaju za to da , ako ih zarobe, nema sudjenja............

I to nije iz filmova, nego iz vojne obuke......e, sad.......da li je na terenu neko odlucio da snajperistu razmeni ili strelja, to je druga stvar................isto kao sto je diskutabilno , u ovim nasim balkanskim shatro ratovima , a u stvari klanicama, da li je svaki sumar sa M48 bio snajperista.........:think:

Mi smo odlucili da ih mijenjamo, prijatelju, ne zayebavam se. I nisu bili nikakvi sumari.

Onom liku sa predimenzioniranim debilnim smajlijima necu otkriti mjesto iz prostog razloga sto tu i danas zivim, a ne zelim da ovdje pisem ko sam i odakle sam.

А ти си вероватно имао ВЕС 11030, па ћеш некоме да објасниш шта си научио на обуци ....

МРСХ !!!!!

Mi smo odlucili da ih mijenjamo, prijatelju, ne zayebavam se. I nisu bili nikakvi sumari.

Onom liku sa predimenzioniranim debilnim smajlijima necu otkriti mjesto iz prostog razloga sto tu i danas zivim, a ne zelim da ovdje pisem ko sam i odakle sam.
Zasto lazes sebe ako lazes ostale,svi oni koje ste "zarobili" su bili civili koje ste pokupili iz stanova i doveli za razmjenu.Na uci jednom da govoris istinu.
picture.php

Back