1.9 TDI Lose pali

Makali

Obećava
Poruka
56
A4 2001 u pitanju,1.9 96 kw
Auto lose pali,vergla 5-10 sekundi cim odstoji duze,8-10h na parkingu preko noci...izbaci plavkastog dima i trese na leru,ponekad trese citav auto a onda to prestane i mirno radi,zavisi kako kad.Ostala paljenja kao mina ali samo to ujutru prvo
Nakon paljenja i verglanja,odma izgasim,ponovo palim i upali extra
Na dijagnostiku dizne dobre,filter goriva nov,gumice na diznama uradjene,ide normalno
Ja sumnjam na tandem pumpu

A4 2001 u pitanju,1.9 96 kw
Auto lose pali,vergla 5-10 sekundi cim odstoji duze,8-10h na parkingu preko noci...izbaci plavkastog dima i trese na leru,ponekad trese citav auto a onda to prestane i mirno radi,zavisi kako kad.Ostala paljenja kao mina ali samo to ujutru prvo
Nakon paljenja i verglanja,odma izgasim,ponovo palim i upali extra
Na dijagnostiku dizne dobre,filter goriva nov,gumice na diznama uradjene,ide normalno
Ja sumnjam na tandem pumpu
motor ti je pri kraju, taj plavi dim je od ulja, il turbo il karike

Pa to ti je to, kada curka dok stoji, to je mala količina ali dovoljno da bude plavičast dim neko vreme. Na mesečnom nivou je to jako mala količina koja treba da se dospe. Hoće i mimo gumica ventila da curka dok je motor hladan pa se slije niz stablo ventila u komoru za sagorevanje. Dotrajao auto. Ako je kompresija dobra onda su ili gumice ventila ili turbina.

A kakvi su ti grejači? drugar je godinama vozio pasata sa jednim ili dva ispravna grejača. I tada je malo teže palio ujutro pa tandrče jer radi na 2-3 cilindra dok se ne prigreje. Dimi tada ko blesav. Posle sam mu ja pokazao da dva puta drži grejače pa je bolje palio auto.

To da troši posle 7000 km je sasvim ok kod polovnjaka sa pola miliona km. I još ako je neko bedno ulje recimo. Ulja se biraju prema stanju motora i njegovoj dotrajalosti. Ako sipaš sintetiku u polupotrošen motor onda ga troši a ako sipaš polusintetiku dosta manje a recimo mineralno skoro ništa.

Al ti vidi prvo grejače motora i tu pumpu.

Nemam fb okači na yt. To je bilo strašno kako je taj pasat 1.9 tdi palio. Prvo vergla jedno 10 puta sa pauzama pa kada upali to se čuje lomljava kao krunilica za kukuruz. Čuo se kao tenk! Pogledam kroz prozor a dvorište zgrade u oblaku dima. I tako trese lupa tandrče jedno 10 minuta dok ne proradi i dalje radi lepo. Kada ova dva cilindra dogreju druga dva onda ceo motor proradi.

Mozda ti pusta bespovratni ventil gorivo nazad u rezervoar i vergla dok ne navuce gorivo.
Ne pusta mnogo dok mozes da upalis ali ima sanse i da je do toga.
To sto si menjao grejace nema veze jer moze da se desi da su riknuli jer mahom se ljudi resavaju na kupovinu jeftinijih delova pa na kraju i dobiju to koliko su platili.

Back