Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Da nam pojasnite zasto mit o smeni znaka i podznaka posle 30te godine nije istinit ?

Zato što je čovek od početka i znak i podznak, malo banalno rečeno. Kroz podznak se ispoljava ono kako te drugi doživljavaju, podznak ima udela i u fizikusu takođe, ali poenta je da se čovek formira odrastajući, ne možeš postati druga ličnost nakon 30. godine, ali nakon te neke zrelosti(prvi Saturnov povratak-uglavnomu 29.god) ipak smo malo drugačiji u poimanju sveta u sebi sveta oko sebe, formirane ličnosti, takoreći ( sa izvesnim prostorom da radimo na sebi).

Zato što je čovek od početka i znak i podznak, malo banalno rečeno. Kroz podznak se ispoljava ono kako te drugi doživljavaju, podznak ima udela i u fizikusu takođe, ali poenta je da se čovek formira odrastajući, ne možeš postati druga ličnost nakon 30. godine, ali nakon te neke zrelosti(prvi Saturnov povratak-uglavnomu 29.god) ipak smo malo drugačiji u poimanju sveta u sebi sveta oko sebe, formirane ličnosti, takoreći ( sa izvesnim prostorom da radimo na sebi).
apsalutno netacno mene kroz znak blizanac posmatraju

Halo ljudi, kako ste?
Molim za vašu pomoć. Bavim se astrologijom malo da bi saznao više o sebi. Pokušao sam ovu temu pokrenuti na jednom poznatom hrvatskom forumu, ali su me odmah izbrisali i blokirali. Očigledno jer sam inače iz BiH i ne vladam savršeno njihovim jezikom odnosno pravopisom. Enivej...nadam se da me vi nećete blokirati ili izbrisati

Ja sam škorpija podznak vodolija, mjesec mi je u raku. Merkur i uran u 10. kuci. Venera, jupiter i neptun u 11. kuci. A mars u jarcu u 12. kuci.
Ovako, težim već duže vremena duhovnom savršenstvu. Puno se bavim samim sobom, razmišljam ali i obraćam pažnju na okruženje i pomažem bližnjima koliko mogu.
Uvijek sam radio komunikativne i kreativne poslove.

U poslu sam imao dosta promjena, kreativnih...mjenjao puno poslodavaca i tako to.

U ljubavi sam nula..odnosno nikad se nekako nisam pretjerano ni interesovao za veze. Imam osjecaj i vjeru da ce sve to Bog srediti...pa šta bude, bude.

Molim vas...šta znate reći o ovoj astrološkoj konstelaciji???

Hvala vam unaprijed i lijep pozdrav iz komšiluka

Pozdrav svima, nova sam ovde, pa nisam baš upućena kome treba da se obratim, ali volela bih da mi neko ko se mnogo više razume u horoskop od mene :), kaže, kako se slažu mušarac ovan (u podznaku škorpija) i žena bik (u podznaku jarac). :)

Hvala.
Ako nisam trebala ovo ovde da postavim, ja se izvinjavam, uputite me gde treba da pitam. :)

zanima me sljedece:vladaoc 7.kuce(rak) mjesec u 2.vladaoc 2. kuce (vodenjak) uran u 7. zanima me sto to znaci .hvala

Zajednicki poslovi sa partnerom u vezi zaradjivanja i cesto sklapanje ortakluka u kojima je cilj zarada. Treba obratiti paznju na Urana, ako je los donosi i finansijske gubitke.

Pozdrav svima, nova sam ovde, pa nisam baš upućena kome treba da se obratim, ali volela bih da mi neko ko se mnogo više razume u horoskop od mene :), kaže, kako se slažu mušarac ovan (u podznaku škorpija) i žena bik (u podznaku jarac). :)

Kombinacija je dobra. Ovan moze biti harmonican sa bikom jer ima vezu preko podznaka skorpije.

ok ja kazem da nije od pocetka i podznak i da posle 30e preuzima podznak mnogi to vele

Pozdrav!

Kod svake individue se u obzir uzima jedino njihov natalni horoskop, koji je unikatan, kada je rec o samoj osobi.
Ne postoji "preovladjivanje" ili "dominacija" podznaka "nakon tridesete godine" :ok: s obzirom da je individua mnogo vise od pukog polozaja ascedenta (podznaka).

Kao sto je vec napomenuto, osoba sazreva s vremenom (Saturn, Sunce), sticanjem iskustva (Saturn), znanja (Jupiter i Uran) kao i razmisljanjem (Merkur).
Sazrevanje osobe ne mora biti tipicnog faktora (skola-posao-porodica) s obzirom da osobe s jakim sposobnostima imaginacije (Neptun) mogu sebe dovesti u stanje duhovnog napretka (ili sposobnosti razmisljanja o sferama nepoznatog ili ne tako ociglednog, odnosno iluzijama). Naravno, sve zavisi od osobe do osobe te ne postoji koncizno uputstvo koje moze s sigurnoscu pokazati necije sazrevanje {koje je apstraktno}.

Ipak, to ne znaci da osoba ne moze doci u situaciju kada ce podznak preovladjivati, odnosno biti vise naglasen u odnosu na druge pozicije/aspekte, ali to nije permanentno.

Kuce stari naziv, polja savremeni, znaci podelu na 12 segmenata zbog nagiba ekliptike jer ista daje sezone, samim tim i razlicite uplive nebeskih tela. Pojedincu se racuna prva kuca od trenutka njegovog rodjenja prema izlazecoj tacki Sunca i odatle se deli na ostale.

Elektromagnetni upliv Venere se tumaci po polozaju polja u kom se nadje sve u kombinaciji i odnosu sa drugim telima.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Astrološke_kuće

Astrolo%C5%A1ke_ku%C4%87e.png

Kakvi su venera u skorpionu u 2. polju i mars u jarcu u 2. polju i mesec u skorpionu u 2. polju u horoskopu sam skorpion/vaga
pitam ovo jer ni jedna planeta nije na svom mestu, cula sam da je venera u ovoj poziciji jako problematicna, sta to znaci?
Unapred hvala

Vec si dobila odgovor. Sad sta je u pitanju, ne svidja ti se da venera privlaci zlo okoline i da ima problema u seksualnim odnosima..... nezgodno jeste jer tu je i mesec, plus je i sunce u skorpionu. Privlacis i lepis se za takvu felu, problematicne i krimogene. Narocito u mladosti, morala si biti ako ne u vezi bar gajiti simpatije ka njima. Ako su losi aspekti polozaj nosi i opasnosti, ako su dobri profitiranje od ljudi koji se bave tim zanatom.

Vec si dobila odgovor. Sad sta je u pitanju, ne svidja ti se da venera privlaci zlo okoline i da ima problema u seksualnim odnosima..... nezgodno jeste jer tu je i mesec, plus je i sunce u skorpionu. Privlacis i lepis se za takvu felu, problematicne i krimogene. Narocito u mladosti, morala si biti ako ne u vezi bar gajiti simpatije ka njima. Ako su losi aspekti polozaj nosi i opasnosti, ako su dobri profitiranje od ljudi koji se bave tim zanatom.

hvala na odgovoru, ali potpuno netacno, bar sto se mene tice
nikad veze nisam imala sa takvima niti me takvi privlace ;)

Sta znaci kad u natalu nema ni jedene retrogradne planete?
kako ustanoviti gde je lilith? i koliko je lilith bitna za pojedinca?

Back