DAN KADA ĆEMO MOĆI DA ODAHNEMO! Ovi izbori najbitniji su za Srbiju u 2019. godini, od

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.379
DAN KADA ĆEMO MOĆI DA ODAHNEMO! Ovi izbori najbitniji su za Srbiju u 2019. godini, od njih će zavisiti kako ćemo proći!



Događaj koji bi mogao da potpuno izmeni sliku Evrope, izbori za evropski parlament, biće održani od 23. do 26. maja.

U EU bi sve moglo da okrene za 180 stepeni. Nazire se jačanje desničarskih partija koje bi mogle da formiraju novi moćni poslanički klub, konzervativci se osipaju, a liberali se uzdaju u predsednika Francuske Emanuela Makrona. U mnogim delovima Evrope ojačaće takozvane populističke partije, dok se klasične narodne i konzervativne partije osipaju.

Trenutno je poslanički klub Evropske narodne partije (EPP) sa 218 od ukupno 751 poslanika najjača politička snaga. To bi moglo da se promeni, jer ova frakcija ima sve više problema sa 12 poslanika mađarske vladajuce partije Fides. Nakon što je Evropski parlament uz okruglo 100 glasova poslanika EPP u kojem su i nemački demohrišćani zatražio da se protiv Mađarske povede postupak za kažnjavanje, počelo da škripi u ovom poslaničkom klubu.

vucic%20orban_1000x0.jpg


Sve snage establišmenta uperene su protiv mađarskog premijera Viktora Orbana, koji se usudio da se suprotstavi slepoj politici EU. Dok sprovodi politiku koju smatra dobrom za svoju zemlju, direktno je gurnuo prst u oko centrima moći koji ne gledaju sa odobravanjem na neposlušne.

- Ranijih godina je mađarski parlament uvek bio spreman na kompromise. Sada to više nije tako. Stoga nam treba dijalog i to dijalog na novoj osnovi - ocenio je jedan visoki evropski zvaničnik.

Međutim, Orbana nije sam u Evropskom parlamentu i mnogi demohrišćani iz Španije, Austrije, Italije su glasali protiv postupka za sankcionisanje Mađarske. Orban za sada ponavlja da njegova stranka pripada EPP, čime je odbio poziv britanskog independiste Najdžela Faraža da osnuje posebni poslanički klub. Faraž od sledećeg saziva neće imati reč u Evropskom parlamentu, jer tamo više neće biti Britanaca

- Faraž je inače najveći govornik u Evropskom parlamentu. Slušati ga predstavlja pravo intelektualno zadovoljstvo. Ali, mi nećemo slediti njegov poziv, jer mi pripadamo EPP - rekao je Orban.

Još jedan igrač koji bi mogao da odnese prevagu je i Slobodarske partije Austrije (FPO). Šef FPO i austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe namerava da sa istomišljenicima okupi novu većinu u Evropskom parlamentu. U toj grupi bi bili francuski desničari okupljeni oko Marin le Pen, potom Alternative za Nemacku, švedske demokrate i holandska Partija slobode Gerta Vildersa, a možda bi mogla da im se pridruži čak i vladajuća italijanska Liga Matea Salvinija

Desničarski klub poslanika mogao bi da bude relativno veliki, možda čak drugi po veličini, i na taj način da potisne socijaldemokratske i klasične konzervativne snage.

Mnoge populističke partije razmatraju saradnju sa novim trustom mozgova "Pokret" Stiva Benona koji je pokrenut u Briselu sa ciljem da desničari što bolje prođu na predstojećem glasanju. Benon, bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa sa kojim se uz teške reči rastao, sada želi da ujedini desnicu u Evropi.

Prema ocenama vodećih zapadnih analitičara, uprkos tome što Evropskoj narodnoj stranci prete gubici, trebalo bi da se desi pravo čudo pa da konzervativci ne ostanu najjača grupacija, a najjača grupacija će verovatno dati i šefa Evropske komisije, čemu se Veber nada.

Situacija se manja i u levom, liberalnom taboru. Oni koji se uzdaju u EU, nakon što je nemačka kancelarka Angela Merkel najavila kraj svoje karijere, sada igraju na kartu francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji bi sada trebalo, slično kao i u predsedničkoj kampanji, da unese svež vetar u evropsku izbornu debatu. Ipak, on se suočio sa velikim otporom kod kuće, problemom koji pokušava da gurne pod tepih nakon što su građani nezadovoljni njegovom politikom demilirali pola Pariza.

Makron se sa šefom liberalne frakcije (ALDE) Gijem Ferhovštatom, dogovorio da osnuje veliki Klub poslanika liberala. Ipak, nejasno je koliko poslanika Makronov pokret "Republika u pokretu" može da pošalje u Evropski parlament.

Ukoliko bi se odnos snaga bitno promenio u Evropskom parlamentu, to bi moglo da donese olakšanje i Srbiji, kako po pitanju rešavanja krize na Kosovu, tako i oko ulaska u EU.

Većina partija koje pripadaju desnom spektru snažno se zalažu za prijem Srbije u evropsku porodicu, dok su glavni protivnici upravo pripadnici aktuelnog establišmenta, počev od francuskog predsednika Emanuela Makrona.

S druge strane, među njima ima i onih koji nisu podlegli pritisku, i ne podržavaju formiranje terorističke tvorevine, takozvane države Kosovo. Među njima prednjači Španija, ali i desni pokret u Francuskoj koji predvodi Marin le Pen.

https://www.alo.rs/vesti/svet/ovi-i...-njih-ce-zavisiti-kako-cemo-proci/204245/vest

С обзиром да је текст из новина Ало, наравно да је дебилан, јер је писан за дебиле *******е.

Још је и обогаћен сликом АВ-а и овог Хонведа, мада је АВ највећи евроталибан у Србији. Већи и од Тањице Мишчевић.



Ипак, оно што је битно јесте да текст покреће важну тему. А то су избори за Европски парламент маја 2019. год. који ће у великој мери променити политичку сцену Европе (не само у оквиру ЕУ).

Јачање анти ЕУ снага и суверенистичких конзервативних покрета у целој Европи. После ових избора у Европи ништа више неће бити исто. Можда је и то један од разлога да АВ распише изборе априла.


У тексту нису поменули наше сусједе где је анти ЕУ покрет изузетно јак, на челу са Иваном Пернаром, партнером Бошка Обрадовића.

DwTqNIxX4AMp9Og.jpg
 
Srbi ce proci kao bosi po trnju 31.03.2019. Mozda kao zuti mravi. Iebace jeza u ledja. Ima li jos koji takav milozvucni izraz?

Ja mislim da je bolje da izbori za srpski parlament budu 25.03.2019. Demonstracije: Bolje grob nego rob, bolje rat nego pakt 27.03.2019! :mrgreen:
_______

A za EU parlament? Pa za to Srbe boli (Sebastijan) Kurc. Ali bash... :kez:

_nobody_
 
Poslednja izmena:
Srbi ce proci kao bosi po trnju 31.03.2019. Mozda kao zuti mravi. Iebace jeza u ledja. Ima li jos koji takav milozvucni izraz?

Ja mislim da je bolje da izbori za srpski parlament budu 25.03.2019. Demonstracije: Bolje grob nego rob, bolje rat nego pakt 27.03.2019! :mrgreen:
_______

A za EU parlament? Pa za to Srbe boli (Sebastijan) Kurc. Ali bash... :kez:

_nobody_

Fazon je da mi srbi treba da navijamo za pobedu naci partija u eu.one ce nam doneti dobro isto ko i tramp sto ga donese...
 
Fazon je da mi srbi treba da navijamo za pobedu naci partija u eu.one ce nam doneti dobro isto ko i tramp sto ga donese...

Imam ja na to odgovor... Otprilike ovakav. Divlja macketina se ispilila u sumici A, lovi u sumicama B, C, D. Zivi u sumicama G i F, a pripadnik je plemena divljih macaka u sumicama O, T, R. Kada treba nesto da sacuva, cuva to u sumicama M, N.

A takva strategija mnogo vredi za divlju macketinu: svi gospodari pojedinacnih sumica mogu da divljeg macka povuku za K. :lol:

_nobody_
 
Dakle, primer iz prethodne definicije: Lav, vlasnik sumice G resi da divlji macak mora silom da se iseli iz svoje pecinice, jer su jata lavova resila da zaplene sve pecinice u sumi G.

Macak se lepo povuce u svoju pecinicu u sumici F, ali potrazi i sumicu X, gde merka neku novu pecinicu, kao rezervnu varijantu.

Drugi primer: Lavovi u sumici C zakljuce da NIKO vise ne sme da lovi divlje zeceve u sumici C. Macak se povuce u sumicu B, i tamo mirno nastavi dalji lov.

Bole macka K sta ce lavovi u sumicama G ili C da izglasaju! Ali se macak VISE NIKADA nece vratiti u te sumice (G i C)! :kez:

_nobody_
 
Бошка Обрадовића

Сетимо се како су Двери још далеке 2008. године мудро и визионарски зборили о ЕУ на својим трибинама и у специјалном броју часописа "Двери српске":

0000000_e83bf4fcfb7dc56be0aa6082f41f89a9.jpg


Тада су Двери били футуристи, а данас су модерни и српске партије се полако, па све брже, приклањају њиховим ставовима и преписују делове програма.
 

Back
Top