Nevoljni celibat

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Pričajmo o situaciji kada neko želi da nađe partnerku, ostvari romantičnu vezu, ali, godine prolaze, a on uopšte ne uspeva u tome.
Šta mislite o toj situaciji?
Ima li ovde takvih i kako se to odražava na vaš dalji razvoj i život?

Prokrastinacija. Nekog mrzi da radi domaće u školi, nekog da traži si partnera. Ili nek se pomiri sa tim da je celibat njegov voljni izbor ili nek poradi na tome šta god ga sputava da traži si partnera. A ko traži taj i nađe.

Poslednja izmena:
Velika neprijatnost kada se suočava sa okolinom koja ga posmatra sa strane. Porodična zabrinutost, pogotovo roditeljska.

Može često biti tvrdoglavost ili povređenost koji udaljuju čoveka od traganja za ljubavnom osnovom. Čak i da postoji želja dolazi do sukoba interesa porodice i čoveka koji želi da ostvari vezu sa, tada, skoro uvek samohranim majkama.

U poodmaklim godinama treba prihvatiti činjenicu da ljubav često dolazi u paketu sa decom. Postoji i jedna vrsta iskorišćavanja u toj igri gotovo uvek jer ''detetu treba obezbediti''. samohrane majke u poodmaklim godinama nemaju više ni jake seksualne nagone, a muškarac koji toliko čeka na vezu sigurno ima seksualnih frustracija.

S druge strane, monasi i monahinje ovo uspešno potiskuju tako da nisam siguran, ali svakako mislim da nije zdravo ni sa sociološke, a ni sa biološke osnove za jednu potpuno zdravu osobu.

Velika neprijatnost kada se suočava sa okolinom koja ga posmatra sa strane. Porodična zabrinutost, pogotovo roditeljska.

Može često biti tvrdoglavost ili povređenost koji udaljuju čoveka od traganja za ljubavnom osnovom. Čak i da postoji želja dolazi do sukoba interesa porodice i čoveka koji želi da ostvari vezu sa, tada, skoro uvek samohranim majkama.

U poodmaklim godinama treba prihvatiti činjenicu da ljubav često dolazi u paketu sa decom. Postoji i jedna vrsta iskorišćavanja u toj igri gotovo uvek jer ''detetu treba obezbediti''. samohrane majke u poodmaklim godinama nemaju više ni jake seksualne nagone, a muškarac koji toliko čeka na vezu sigurno ima seksualnih frustracija.

S druge strane, monasi i monahinje ovo uspešno potiskuju tako da nisam siguran, ali svakako mislim da nije zdravo ni sa sociološke, a ni sa biološke osnove za jednu potpuno zdravu osobu.

ne mora uopste ljubav da dolazi u paketu sa decom, ima danas i dosta zena koje ne zele decu a same su u poodmaklim godinama...

baš sam danas razmišljao da li bih mogao potpuno da se prebacim u celibat.

Untitled.jpg

Lao Ce

Ja evo skoro 4 godine bez ikakvog kontakta sa zenama, i nikad mi bolje nije, osecam se kao skinut sa heroina, kao posle dugog oporavka od virusne infekcije ili nekog raka. Shvatiš da mozes bez devojaka i da je sve u glavi i bude ti lakse.

pa ja možda donekle, jer ili ima nešto ali to ima nekakve mane, ili se pojavi nešto što mi objasni da sam kreten
ali nekako je i ok
mislim prvo za vezu treba i neko vreme da odvojiš, šta bi žrtvovao što imaš sad?
a i to donosi nove neke odgovornosti
možda kad si dovoljno mlad pa ne misliš nego teraš i rešavaš u hodu

Pričajmo o situaciji kada neko želi da nađe partnerku, ostvari romantičnu vezu, ali, godine prolaze, a on uopšte ne uspeva u tome.
Šta mislite o toj situaciji?
Ima li ovde takvih i kako se to odražava na vaš dalji razvoj i život?

Можда си превише захтјеван, имаш високе критерије, можда се крећеш на погрешним мјестима, а можда једноставно немаш среће. Ово су само неке од претпоставки у низу, ти најбоље знаш шта је код тебе у питању.

- - - - - - - - - -

Код мене се солирање баш лијепо одражава. Ја сам задовољна.

ne znam losted my friend, ja gotivim asmr tip youtubera, ovaj mi unosi nervozu

ali pogledajmo kako se naprednjačka vlast "bori" protiv katastrofalne demografske situacije u zemlji -

http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...e-i-cetvrto-dete-30000-mesecno-od-drzave.html

za prvo dete majke će dobijati 100.000 dinara jednokratno,
za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine.
Za treće dete dobijaće se 12.000 dinara mesečno u toku deset godina,
za četvtro 18.000 dinara za 10 godina.
AV je naveo da će to državu u prvom trenutku koštati 12 miliona evra, a da se nada da će biti i više. Sve mere se odnose na decu rođenu od 1. januara 2018. godine.

I, šta ovde vidimo?
Verovatno je ovo mera kojom će romsku populaciju masovno sa Zapada zadržati ovde i sliti mnogo novih, plus je obezbedio Albance na jugu i muslimane u Raškoj oblasti. Podilazi i primitivnijim slojevima društva koji su zapravo njegovo biračko telo.
A nudi li nešto delu Srbije koji se ne uklapa o ovaj sistem? Ne, naravno. Naprotiv, sve radi da njih uništi ili najuri iz Srbije.

Gde su mere da se finansira začeće parovima koji ne uspevaju dobiti dete?

Ključna mera koju bih ja uveo, pošto u Srbiji ima puno samaca, pogotovu po selima ali i po gradovima, je niz mera da se oni upare.
Kako pomoći samcima koji žive u nevoljnom celibatu i žele porodicu ali ne uspevaju naći partnera, je ključno pitanje koje država treba da postavi sebi.

govorio sam ranije kako bih voleo formirati stranku SSS (stranka samaca srbije)
neke od mojih mera -
1. Legalizovao bih surogat materinstvo za muške samce
2. finansirao oplodnju parovima bez dece
3. finansirao inseminaciju ili veštačku oplodnju ženskim samicama
4. formirao državni servis za upoznavanje samaca
5. usvojenje bi bilo moguće i za samce, kako ženske tako i muške
6. procedura usvojenja bi bila brza a birokratija mala
7. hraniteljstvo bi bilo lako dostupno i samcima
8. organizovanje susreta samaca na mesečnom nivou u smislu ekskurzija i na nedeljnom nivou po gradovima. sve plaćeno.

ALARMANTNO: Srbija postala zemlja samaca
DRUŠTVO 11.12.2017

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2955815/alarmantno-srbija-postala-zemlja-samaca
Srbija je zemlja sa skoro milion neženja i više od 700.000 neudatih žena, a posledica toga su svega 64.763 bebe rođene u 2016, što je istorijski minimum još od 1914. godine.
Jedan od razloga što Srbija polako nestaje jeste i to što čak 380.000 momaka i 243.000 devojaka između 25 i 40 godina, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, nije stupilo u brak, a to su godine kada bi trebalo da formiraju porodicu.

Srbija se prazni
Iako ove brojke datiraju od pre šest godina, situacija se nije promenila nabolje. Znači, u Srbiji živi 1,7 miliona samaca, a prema poslednjim podacima u našoj državi ima nešto više od sedam miliona stanovnika, tačnije 7.040.272.

Branislav Gulan, član Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, ističe da su Srbi jedna od šest najstarijih nacija u Evropi i među osam najsiromašnijih na svetu.

- Prošle godine u Srbiji je umrlo 102.000 ljudi, a rođene su 64.763 bebe. Ako se tako nastavi, već 2225. godine na ovim prostorima će živeti neki drugi narodi. To su svega dva veka. Najbolji dokaz da Srbija nestaje jeste to što će od 4.709 sela za deceniju i po nestati 1.200. U 200 sela nema mladih ispod 20 godina. Prosečna starost u selima je preko 60 godina, a u Srbiji 43 godine. Srbija nam se prazni. S nestankom sela nestaje i Srbija - naglašava Gulan.

Traže žene u Albaniji
Neženje iz Srbije, naročito sa sela, da bi zasnovali porodicu, mlade pokušavaju da nađu u Albaniji, Rusiji i Ukrajini.
- U saradnji sa Srpsko-crnogorskim udruženjem Morača-Rozafa iz Albanije do pre nekoliko godina pomagali smo momcima iz Novog Pazara, Sjenice, Nove Varoši, Priboja i Prijepolja da pronađu devojke u okolini Skadra. Sklopljeno je preko 300 brakova, u kojima je rođeno više od 560 mališana. Zahvaljujući tome na Pešteru su posle 30 godina ponovo otvorene tri škole - ističe Čeda Vučićević, sekretar humanitarne organizacije Stara Raška.

Vladica Gavrilović, pokret Tri plus
KAD UĐU U BRAK, POMOĆI IM ZA POSAO
Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu Tri plus, ističe da je jedan od razloga negativnog prirodnog priraštaja veliki broj mladih koji nisu u braku:

- Uplašeni za egzistenciju porodice koju bi stvorili, ne stupaju u bračnu zajednicu. Jedino rešenje koje pokret vidi, pored finansijske motivacije za podsticanje rađanja, jeste i finansijsko sankcionisanje onih koji ne stupaju u bračnu zajednicu. Ukoliko stupe u bračnu zajednicu i nemaju posao, moraju biti prioritet pri zapošljavanju i dodeli subvencija za samozapošljavanje. Da bi nas bilo koliko nas ima sada, neophodno je da 45 odsto porodica ima troje i više dece, umesto 7,8 odsto, koliko ih ima danas. Za 30 do 40 godina sa ovim tempom mi ćemo biti manjina u svojoj zemlji.

- - - - - - - - - -

ovo što sam označio crvenom bojom pokazuje kako naopakih glava ima i koliko ne razumeju problematiku kojom bi da se bave

- - - - - - - - - -

obratite pažnju na polnu strukturu samaca - i kakvom smo manjku ženske populacije
Pogledajte prilog 495060

Pogledajte prilog 495062

Back