Pogledajte prilog 486647
http://www.novosti.rs/vesti/kultura...ni-obavio-veliku-nuzdu-ispred-Cvijete-Zuzoric
Згрожен *перформансом* шиптарског *уметника* Асланија у центру Београда,пало ми је на памет да ипак ово може да буде и добра ствар у циљу отрежњивања Срба.(мада не знам шта нам више треба да би напокон схватили шта нам Шиптари мисле...)..Дакле дозволити себи један овако гнусан и безобразан чин,поред тога што његови сународници на Космету свакодневно масовно убијају и протерују наше сународнике јесте својеврсни врхунац дрскости...Стога предлажем,а хвала Шиптару што је баш од њега потекла идеја за назив узвратне акције,да од данас не дозволимо себи да потрошимо више један динар у некој од многобројних шиптарских пекара и посластичарница по Београду..На страну што сваки Србин,који иоле држи до себе (и свог здравља) то свакако не би урадио мислим да је проблем што слабо имамо свест који су све локали у њиховом власништву...а знајући да се косовска *независност* финансира парама свих Шиптара (део новца су сви обавзни да уплаћују у те фондове)овако дајемо допринос борби против тог сепаратизма не дајући свој новац за отимање наше територије и протеривање нашег народа......Елем,могу да дам један пример из мог искуства...Скоро сам свратио у пекару АРЕНА код Вука (преко пута пицерије Орао) у време ускршњег поста да купим нешто за јело...појављује се неки жгољави момчић да услужи и ја га питам да ли имате нешто посно на води...без речи вади хлеб са полице....*само то,питам га,зар немате неке кифле*?(знам да су,на пример,скоро све кифле у Кирћанском на води..)...нешто промрм,ља и показује неке кифле у витрини...ја га питам *то је на води посно*?...опет нешто промрмља и климну главом потврдно...опет га питам *на води*? пошто нисам добро разумео....он каже да...*дајте ми 3 комада и овај хлеб*....вади он,пакује...питам -колико?..опет промрмља нешто,разумео сам *сто...ест...*..колико?-питам поново...опет сличан одговор...кад сам и трећи пут пита КОЛИКО?! мало јасније добијем одговор *сто ћетрес*....сто ћетрес?(помислим у себи....?)...где сам ја то ушао?...ништа платим,узмем наручено и одем ...почнем да једем кифлу кад оно-масни прсти....горњи део кифле није али је очито стајала на масној подлози или се тако пекла...а продата ми је као -посна на води!.пошпто сам већ одмакао разнишљам шта да радим...да се враћам да расправљам-време је Поста не би да губим живце а и већ сам доста одмакао да би се враћао...а свакако сумњам да би нешто расправио....Овако,окачим кифле за неки контејнер и наставим пут до куће...Сутра се распитам код другарицве која живи у том крају,јесте...она је зна као *шиптарску пекару* ваљда је власник Албанац...Дакле памет у главу...После овога свакако,а уз свест колико шиптари иначе мрзе Србе,више нећу ући тамо...А позивам и све форумааше да поделе своја сазнања о овоме па да,хвала Албанцу на одличном називу,направимо и ми један
ШИ(П)Т МАПИНГ да би знали које локале да избегавамо (свакако мислим да је и безбедније по здравље и *патриотскије* тако...)...Не морамо да се спуштамо на његов ниво о серемо по граду (или,не дај Боже,нешто теже радимо)...довољно је да више не купујемо код њих...