Total TV internet- da ili ne?

Mora

Početnik
Poruka
33
Već dugo sam korusnik SBB interneta i kablovske i fixnog telefona, međutim poslednjih meseci internet je postao katastrofa. Svaki dan puca ili na par minuta ili na nekoliko sati. Takođe, uz internet često i fiksni i kablovska. Zvali smo 1000x, kao pročačkali nešto i ista pesma. Definitivno želim da promenim internet, ali ne znam koji bi bilo najbolje uzeti. Gledala sam taj TOTAL TV mix (internet i kablovska), ali me zanimaju iskustva onih koji to koriste (posebno gejmera :D). Bitna mi je brzina neta i stabilnost (zbog svakodnevnog rada na internetu).
Hvala unapred. :)
 
Već dugo sam korusnik SBB interneta i kablovske i fixnog telefona, međutim poslednjih meseci internet je postao katastrofa. Svaki dan puca ili na par minuta ili na nekoliko sati. Takođe, uz internet često i fiksni i kablovska. Zvali smo 1000x, kao pročačkali nešto i ista pesma. Definitivno želim da promenim internet, ali ne znam koji bi bilo najbolje uzeti. Gledala sam taj TOTAL TV mix (internet i kablovska), ali me zanimaju iskustva onih koji to koriste (posebno gejmera :D). Bitna mi je brzina neta i stabilnost (zbog svakodnevnog rada na internetu).
Hvala unapred. :)


Total TV je isto u vlasništvu SBB-a. Jedni su SBB Solution, a drugi SBB d.o.o.

Realno sve je to isto.

Ni ja nisam baš zadovoljna sa SBB i baš im puca net, ali to treba da proverimo sa njima zašto je. Možda ne zavisi od njih već od infrastrukture koju mislim zakupljuju od Telekoma ( ne razumem se, samo mi se čini da sam to negde načula) Po meni pitati ih zašto, da li će biti otkolonjeno pa proceniti. I naravno napomenuti da će se menjati, ali nikao sa Total TV jer je to njihova firma isto, pa ništa ne dobijaš.
 
Nažalost, teško da možeš nešto bolje da pronađeš... sve se svodi na dva tabora Telekom i SBB, a veruj mi, ne želiš Telekom umesto SBB-a... sve ostalo ti je korak unazad. Na tvom mestu bih insistirao na rešavanju problema koji imaš.

Ja sam kod njih više od 10 godina i u početku je i kod mene bilo takvih problema, ali su posle nekog (ne baš kratkog) vremena sredili i od tada nemam nikakav problem već godinama.
 
Nema ništa, vidim da se ljudi nešto primaju na neki VIP mobilni net, čini mi se da dobiješ i modem. Mislim da ni to nije neko rešenje.

Ovako će biti dokle god se ne reguliše tržište- tipa za svaki minut neisporučene usluge odbija se od računa... tad nikome neće biti u interesu da ni par minuta iskoči net.

Ali to tek treba da se svest razvije da takav zakon koroisti svima pa čak i operateru i Telekomu.

Za sada tu smo gde smo.
 
TOTAL TV internet je zapravo ADSL koji placas SBB-u ali se koristi Telekom infrastruktura. Posto vidim da imas SBB trio paket, pretpostavljam da si odjavila Telekomov fiksni. U tom slucaju da bi koristila TOTAL TV internet moras ponovo uzeti Telekomov fiksni prikljucak (mislim da je prikljucenje besplatno ako se obavezes na minimum 2 godine koriscenja).

TOTAL TV je jeftiniji od SBB kablovske, ali ako zelis da imas televiziju na 2 ili 3 prijemnika moras da doplacujes 300-400 dinara mesecno po dodatnom prijemniku. A vrlo je moguce da moras platiti dodatne prijemnike (doduse to je jednokratna uplata, slicno kao kad od SBB uzimas dodatni D3 prijemnik ili CAM).

Da bi SBB ucinio nesto po pitanju tvog problema, zaboravi na call centar jer tamo rade obuceni sektasi i ispiraci mozga, koji bi te da ih ne daj Boze zoves da prijavis silovanje i pokusaj ubistva ubedili da si ti zapravo silovala i pokusala da ubijes nekog. Obrati im se iskljucivo putem facebook-a ili twitter-a, a ukoliko nemas profil na drustvenim mrezama, registruj se na SBB forum i tamo se zali. Budi uporna, budi bezobrazna, trazi da ti zamene ruter i D3 risiver, trazi da ti umanje mesecni racun za sve sate/dane koje si bila bez signala, preti da ces se zaliti REM-u.

Sto se tice alternative najbolje ti je da se raspitas koji jos kablovski operateri pruzaju usluge u tvom delu grada i onda odlucis. Telekom ti ne bih preporucila. Njihov ADSL jeste stabilan ali je mali protok a cena velika, televizija im je katastrofa i guta net. Pitanje je i kakva je Telekom infrastruktura u tvom naselju i zgradi (ako je stara zgrada onda su i instalacije prepotopske).

Mozda ti je ipak bolje da za sada ostanes na SBB-u, ali ni u ludilu ne potpisuj novu ugovornu obavezu, ne znam sta da ti ponude. Telekom razvlaci optiku po celoj Srbiji, Beograd ce verovatno najpre zavrsiti, znam i da Orion takodje gradi opticku mrezu po nekim delovima Beograda, pa se strpi, mozda ce biti bolje za godinu, dve, tri...

Ako se ne sredi situacija sa netom mozda da ukombinujes TOTAL TV i neki wireless internet, u slucaju da postoji neki wireless provajder u tvom naselju. Samo pazi, trazi paket koji nije ogranicen.
 
Ne moze nikako da bude promasena stvar, na kraju se opet sve svede na optiku, s obzirom na to da je kicma Interneta sacinjena upravo od optike.
To sto kazes ima smisla samo ako si mislio na pristupne mreze, tj. da tehnologija pristupnih mreza bude zasnovana na radio talasima. Samo jezgro Interneta ostaje optika. :)
Mada, i sto se samih pristupnih mreza tice, uvek ces imati raznovrsnu ponudu, od mobilnih mreza, koaksijalnih kablova, optike...

Radio talasi tu svakako imaju veliku prednost zbog mobilnosti. Tezi se da racunari budu sto manji, prenosivi, i da uvek imaju pristup Internetu.
 
Upravo tako... teško da će mobilni i bežični internet u skorije vreme da zameni optiku i kući... za nas koji i dalje kao glavni računar koristimo desktop, bežični internet nikako ne može da bude zamena za kablove...
Mobilne mreže i wifi će se naravno i dalje razvijati, ali verujem da će uvek kaskati za optičkim kablom koji, pored prednosti u brzini, ima i prednost u vidu stabilnosti veze za razliku od bežičnih prenosa koji će uvek mučiti muku sa prekidima i gubljenjem signala.
 

Back
Top